[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κίνηση 80 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για καθαρές λύσεις και διαδοχή
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Δύο ομάδες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που κινούνται ανεξάρτητα, αλλά αποτελούν την πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας, συγκλίνουν σε ένα κοινό αίτημα: Να οριστούν και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να ξεκαθαριστούν οι όροι αλλά και η πολιτική γραμμή με την οποία θα πορευθεί το κόμμα προς τις επερχόμενες εκλογές.

Χθες, μια ομάδα 6 βουλευτών, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Κώστας Καρτάλης και Δημήτρης Καρύδης και η κυρία Σοφία Γιαννακά έστειλε επιστολή «10+1 σημείων διαλόγου για το ΠΑΣΟΚ των νέων προκλήσεων και των νέων ιδεών» με την οποία καλούσε τον κ. Παπανδρέου αλλά και τους υποψήφιους αντικαταστάτες του να κάνουν ακριβώς αυτό. Να δώσουν στη διαδοχή πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι τις απόψεις των συγκεκριμένων ασπάζονται συνολικά περίπου 40 βουλευτές οι οποίοι απλώς δεν συνυπέγραψαν το κείμενο προκειμένου να μη φανεί ότι έχει τις διαστάσεις... κινήματος.

Νέα επιστολή πρώην Παπανδρεϊκών

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, αν και από άλλη αφετηρία, ετοιμάζεται να κινηθεί μια ακόμη ομάδα βουλευτών, με παπανδρεϊκή προέλευση. Μεταξύ τους οι κύριοι Σάκης Οικονόμου, Φραγκίσκος Παρασύρης και Οδυσσέας Βουδούρης. Και αυτοί όμως πιστεύουν ότι είναι πλέον ανάγκη για το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει με νέα ηγεσία. Επιπροσθέτως όμως κάνουν λόγο για νέα παράταξη. Ενας πυρήνας από αυτούς ετοιμάζεται να καταθέσει τη δική τους πρόταση που όμως δεν απέχει ουσιαστικά από την πρώτη ομάδα.

Δηλαδή, συνολικά περίπου 80 βουλευτές -η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας- έχουν ένα κοινό αίτημα. Να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και μάλιστα να μην έχουν μόνον προσωποπαγή χαρακτηριστικά.

Βασικό τους επιχείρημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινηθεί στην επόμενη ημέρα με καθαρές θέσεις που θα ανταποκρίνονται στη σημερινή κατάσταση της χώρας. Και γι' αυτό ζητούν από όλους τους υποψήφιους να καταθέσουν το σχέδιο τους για την Ελλάδα, μέσα από συγκεκριμένες θέσεις που εκτός των άλλων θα επιτρέπουν και στην ανάταξη του κινήματος στην κοινωνία, που σήμερα δείχνει να του έχει γυρίσει την πλάτη.

Οι βουλευτές είναι έτοιμοι μάλιστα, αφού πρώτα δημοσιοποιηθούν και οι θέσεις της δεύτερης ομάδας, στη συνέχεια να συνυπογράψουν μια κοινή δήλωση που θα καλεί τον κ. Παπανδρέου, αλλά και τους υποψήφιους διαδόχους τους να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους.

Οι κινήσεις Βενιζέλου - Τρόικα

Αυτή τη στιγμή ο ένας εκ των βασικότερων διεκδικητών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει να μην έχει ως πρώτη προτεραιότητα τη διαδοχή καθώς, όπως σημειώνει, προηγούνται τα προβλήματα της χώρας.

Στον αντίποδα, οι επικεφαλής της Τρόικα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη, αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, ποιος θα ηγηθεί της κίνησής τους για τη θέση του προέδρου. Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος κινείται μεθοδικά καθώς οι υποστηρικτές του ετοιμάζουν συγκεντρώσεις, ενώ και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη με σαφήνεια τις προθέσεις της.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλοι μαζί διαπιστώνουν ότι η κατάσταση έχει βαλτώσει καθώς ο κ. Παπανδρέου δεν δείχνει τελικά διατεθειμένος να αποχωρήσει από την ηγεσία. Μάλιστα, ο ίδιος και το επιτελείο του έχουν εγκατασταθεί στα γραφεία της Ιπποκράτους, τα οποία μάλιστα στελεχώνουν με νέα πρόσωπα.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι άρχισε και πάλι η αποστολή non papers προς τους βουλευτές και τα στελέχη όπως γινόταν έως τώρα από το Μέγαρο Μαξίμου δημιουργεί την εδραία πεποίθηση πως ο κ. Παπανδρέου κάθε άλλο παρά προετοιμάζεται να κινήσει τη διαδικασία της διαδοχής του.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κίνηση 80 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για καθαρές λύσεις και διαδοχή"

Leave a reply