[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Εφυγε» ο θρυλικός Σόκρατες
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 57 ΕΤΩΝ


Πέθανε σε ηλικία 57 ετών στο νοσοκομείο «Αλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο Σόκρατες διέπρεψε στα γήπεδα χάρη στην επιβλητική προσωπικότητα, το αέρινο στυλ, την άψογη τεχνική του -χρησιμοποιούσε και τα δύο πόδια- και το γεμάτο ουσία παιγνίδι του.

«Εφυγε» ο θρυλικός Σόκρατες

Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από την Παρασκευή πάσχοντας από γαστρεντερική αιμορραγία λόγω των προβλημάτων που του είχε προκαλέσει η χρόνια κατάχρηση αλκοόλ, ενώ απο το Σάββατο, είχε τεθεί σε μηχανική υποστήριξη.

Ο Σόκρατες, το πλήρες όνομα του οποίου ήταν Socrates Brasileiro Sampaio de Sousa Vieira de Oliveira, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, σύμφωνα με τη σύζυγό του.

Χθεσινή νοσοκομειακή ανακοίνωση ανέφερε ότι ο 57χρονος Σόκρατες βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας σηψαιμικού σοκ από γαστρεντερικές αιτίες.

Ο Σόκρατες είχε ξαναδιακομισθεί σε νοσοκομείο τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Σεπτέμβριο με εσωτερική αιμοραγία.

Υστερα και από τα τελευταία δύο επεισόδια της υγείας του, ομολόγησε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ ιδίως κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ήταν δε γνωστό ότι ήταν και καπνιστής.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Σόκρατες είχε παραδεχθεί ότι θεωρούσε «συντροφιά» το αλκοόλ πιστεύοντας ότι αυτό δεν επηρέαζε τις εντός αγωνιστικών χώρων επιδόσεις του.

«Εφυγε» ο θρυλικός Σόκρατες

«Το αλκοόλ δεν επηρέασε την καριέρα μου, εν μέρει επειδή δεν απέκτησα ποτέ τη σωματική υποδομή για το άθλημα. Ασχολήθηκα επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο όταν ήμουν ήδη 24 ετών. Ημουν πολύ αδύνατος κι όταν ήμουν νεότερος δεν είχα τη δυνατότητα να προετοιμάσω τη φυσική μου κατάσταση για το άθλημα».

«Εφυγε» ο θρυλικός Σόκρατες

Ο Σόκρατες γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στο Μπέλεμ ντο Πάρα της Βραζιλίας.

Θεωρήθηκε δικαίως ένας από τους μεγαλύτερους μεσοεπιθετικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με άριστη, παρά το ύψος του (1.92) τεχνική κατάρτιση, φαντασία, ικανότητα στο σκοράρισμα και την οργάνωση του παιχνιδιού ενώ φημιζόταν για τις «τυφλές» πάσες του.

Μεγαλούργησε με την Κορίνθιανς, ήταν διεθνής από το 1979 έως το 1986, με την Σελεσάο, χωρίς όμως να καταφέρει να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Σόκρατες που αγαπούσε την Ελλάδα και λάτρευε την ιστορία της, είχε επισκεφτεί την Θεσσαλονίκη το 2006 προκειμένου να παίξει σε ματς φιλανθρωπικού σκοπού.

Το τελευταίο διάστημα, αρθρογραφούσε σε εφημερίδες της Βραζιλίας, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για την πολιτική και την οικονομία.

Είχε σπουδάσει ιατρική - εξ' ού και το παρατσούκλι «γιατρός»- και είχε διδακτορικό στη φιλοσοφία.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Εφυγε» ο θρυλικός Σόκρατες"

Leave a reply