[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αντικειμενικά δεν μπορώ!
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ο Λουκάς – «λιτότητα, άντε γαμήσου εργατιά, αγαπούλα πούλα» - Παπαδήμος αφού βόλεψε τον Παντελή Καψή στο υπουργείο Επικρατείας αποφάσισε να ασχοληθεί και με τα, ουσιαστικά ανύπαρκτα, προβλήματα του πόπολου. Έτσι σήμερα το πρωί, απαντώντας σε ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, είπε πως πολύτεκνοι με χαμηλά εισοδήματα (εξαίρεται η Μενεγάκη) άτομα με αναπηρία, προστάτες ατόμων με βαριά αναπηρία και μακροχρόνια άνεργοι θα καταβάλουν μειωμένο τέλος ακινήτων και σε περισσότερες δόσεις… Το πιάνετε έτσι; Δεν απαλλάσσονται από το εδικό τέλος ακινήτων αλλά ελαφρύνονται όσον αφορά το ποσό και τις δόσεις καταβολής του! Εάν δεν είναι αυτός σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο, τότε ποιος είναι;

Η κυβέρνηση της ενωμένης δεξιάς του Παπαδήμου, όπως ήταν εντελώς αναμενόμενο και λογικό, συγκρούεται με τη λογική. Αναγνωρίζει μεν πως υπάρχουν κατηγορίες πολιτών που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι, αλλά «αντικειμενικά» τους καλεί να το πληρώσουν μειωμένο και σε λιγότερες δόσεις.

Ζητάει δηλαδή από ανθρώπους που δεν έχουν μία να μην πληρώσουν 400 ευρώ σε δύο δόσεις, αλλά 350 σε τέσσερις δόσεις… Αλλά ποιος είπε ότι αυτή η ιστορία έχει την οποιαδήποτε σχέση με τη λογική; Εδώ μιλάμε για μία κανονικότατη μαφία που για προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους, αυτούς με τις καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία και τις off shore εταιρίες με τα δεκάδες ακίνητα, βάζει εντελώς άδικους και πιθανότατα εντελώς παράνομους έξτρα φόρους σε ανάπηρους, σε ανθρώπους που φροντίζουν ανάπηρους, σε φτωχούς πολύτεκνους και σε μακροχρόνια ανέργους.

Και όσον αφορά το αποτέλεσμα, το ταμείο που λέμε, αν όλοι οι καλοί άνθρωποι έβρισκαν, όπως έβρισκαν, τα λεφτά για να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα, το ποσό που θα μάζευαν στα δημόσια ταμεία θα ήταν κέρματα μπροστά στα λεφτά που θα μαζευόντουσαν αν έμπαινε μία έκτακτη εισφορά στο 2% των κερδών του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου και στο τζίρο των μεγάλων επιχειρήσεων ή αν το δημόσιο περνούσε από ενός είδους περαίωση όλες τις off shore εταιρίες. Αλλά είπαμε, μαφία.

Η ιστορία με την αντικειμενική αδυναμία πληρωμής προφανώς και δεν σταματάει στις κατηγορίες στις οποίες αναφέρθηκε ο Λουκάς– «λιτότητα, άντε γαμήσου εργατιά, αγαπούλα πούλα» - Παπαδήμος, μιλώντας στη Βουλή. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος που απολύθηκε πριν από 11 μήνες, άρα δεν είναι μακροχρόνια άνεργος και εδώ δύο μήνες δεν παίρνει ούτε το ταμείο ανεργίας μπορεί να πληρώσει το έκτακτο τέλος ακινήτων;

Ένας εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα όπου έχει να πληρωθεί εδώ και τρεις μήνες και στη συνέλευση της πολυκατοικίας του ψηφίζει να μην αγοράσουν πετρέλαιο γιατί δεν έχει λεφτά για να πληρώσει, μπορεί να καταβάλει το έκτακτο τέλος ακινήτων; Ένας εργαζόμενος του δημοσίου τομέα που από τον Οκτώβριο παίρνει μισθό που δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ, εξαιτίας διάφορων έκτακτων και τακτικών κρατήσεων, μπορεί να πληρώσει το έκτακτο τέλος ακινήτων; Ένας συνταξιούχος, που από τις αρχές του 2010 του έχουν μειώσει τέσσερις φορές τη σύνταξη του, μπορεί να πληρώσει το έκτακτο τέλος ακινήτων; Προφανώς και όχι.

Τώρα βέβαια για τον πρωθυπουργό της ενωμένης δεξιάς, όπως και πριν για τον πρωθυπουργό της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όλα αυτά αποτελούν στρεβλώσεις ενός συστήματος που κατέστρεψε τον τόπο, στρεβλώσεις μίας εποχής που οι από τα κάτω έζησαν πάνω από τις δυνατότητες τους, στρεβλώσεις χρόνων που τα πόδια έβγαιναν έξω από το πάπλωμα και διάφορες άλλες απίθανες θατσερικές μαλακιές.

Προφανώς αυτοί οι απίθανοι τύποι πιστεύουν ότι είναι «στρέβλωση» ένας εργαζόμενος να κατάφερε να αγοράσει ένα σπίτι, ότι ένα νέο ζευγάρι αντί να πληρώνει νοίκια πήρε στεγαστικό δάνειο, ότι σου έμεινε ένα διαμέρισμα από την αντιπαροχή του προσφυγικού του παππού σου. Βέβαια, ότι ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πήρε αντιπαροχή από τον παππού του την πρωθυπουργία και ότι ο Παπαδήμος πήγε στο Μαξίμου με πολιτικό - και όχι μόνο - δάνειο από το Ψυχάρη, τον Μπόμπολα και τον Αλαφούζο, αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες. Αλλά είπαμε, μαφία και μάλιστα πολύ κακής πάστας.

Θ.Μ.

Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αντικειμενικά δεν μπορώ!"

Leave a reply