[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Ελλάδα θα φτάσει σε σημείο που θα θέλει από μόνη της να χρεοκοπήσει
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO


  • Η κρίση που έρχεται θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που περιμένουν η Ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα!!!
Δυσοίωνο βλέπει το επόμενο δημοσιονομικό έτος για την Ελλάδα, ο γνωστός αναλυτής της Capital Economics, Μπεν Μέι. Όπως δήλωσε στο Reuters ο κ. Μέι “Η Ελλάδα θα φτάσει σε τόσο απελπιστικό σημείο που θα αποφασίσει από μόνη της ότι είναι προτιμότερο να δηλώσει πτώχευση”.

Με αφορμή τα σημερινά στοιχεία που δείχνουν μία δραματική κατάσταση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, ο αναλυτής της Capital Economics τόνισε ότι “η ύφεση θα είναι βαθύτερη από αυτήν που περιμένουν κυβέρνηση και τρόικα”. “Η Ελλάδα θα μάχεται να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα και θα έλθει υπό την πίεση για μεγαλύτερη λιτότητα”, υποστήριξε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Μπεν Μέι. “Καραδοκεί με βεβαιότητα ο κίνδυνος ότι, η Ελλάδα ίσως θεωρήσει καλύτερο να αποφασίσει τη χρεοκοπία”, συμπλήρωσε.

  • Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει και να βγει από την Ευρωζώνη
Την άποψη ότι η “Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει και να βγει και από την Ευρωζώνη” διατυπώνει ρητά σε άρθρο του σε βρετανική ενημερωτική ιστοσελίδα ο καθηγητής του Richmond University του Λονδίνου, Βασίλης Φούσκας. Όπως υποστηρίζει ο κ. Φούσκας “το ελληνικό χρέος έχει εσωτερικές και εξωτερικές πηγές”. Υποστηρίζει, μάλιστα, πως ακόμη και αν η Ευρωζώνη και κυρίως η Γαλλία και η Γερμανία δώσουν κάποια λύση στην κρίση χρέους “το πρόβλημα της ρευστότητας για την περιφέρεια θα παραμείνει και οι εργατικές τάξεις θα υποφέρουν όλο και περισσότερο, χωρίς να φαίνεται το τέλος όλου αυτού”.

Αφού παραθέτει τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, ο Β. Φούσκας, υποστηρίζει ότι μοναδική λύση είναι η χρεοκοπία και η έξοδος από την Ευρωζώνη καθώς έτσι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανατρέψει τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, να τονώσει την απασχόληση και η οικονομία να επανεκκινήσει. Εκτιμά, μάλιστα, πως η “δύσκολη περίοδος” μέχρι την ανάκαμψη θα διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Ελλάδα θα φτάσει σε σημείο που θα θέλει από μόνη της να χρεοκοπήσει"

Leave a reply