[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το Βατερλό (του μέλλοντος) της Ευρώπης
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Αν έκλεινε κανείς τα μάτια την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί περιέγραφαν στο Παρίσι το δικό τους όραμα για την επόμενη Ευρώπη, θα φανταζόταν μια εικόνα σκοτεινή, άχρωμη, ξεθωριασμένη. Ένα οπτικοποιημένο μέλλον που ενώ η αφήγησή του ξεκίνησε στην Πόλη του Φωτός, ελάχιστη σχέση έχει με το φως, τη λάμψη, την ελπίδα και την προσδοκία για μια Ευρώπη των λαών και… όχι των Γερμανών.

Η πλήρης πολιτική επικράτηση της Καγκελαρίου έναντι του Γάλλου Προέδρου ήταν μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη. Πάντα ωστόσο έχεις την προσδοκία της ανατροπής του αυτονόητου. Ειδικά όταν η προσδοκία αφορά Γάλλους, δηλαδή έναν λαό μπολιασμένο με το dna της ανατροπής, της επανάστασης, της δημιουργίας.

Το… Βατερλό του ευρωπαϊκού μέλλοντος λοιπόν, όπως το ακούσαμε απόψε το απόγευμα στο Παρίσι, περιλαμβάνει: Την κατάργηση της αρχής της ομοφωνίας, και την αντικατάστασή της από κατά πλειοψηφία αποφάσεις. Όπου πλειοψηφία, βάλτε εσείς… ό, τι θέλει η Γερμανία.

Ευρωομολόγο δεν θα εκδοθεί, τουλάχιστον όχι άμεσα, και μέχρι το Βερολίνο να κερδίσει όσο περισσότερα μπορεί, οδηγώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση στα όριά της. Η ευρωζώνη μετεξελίσσεται σε… σχολαρχείο, με όσες χώρες αδυνατούν να ακολουθήσουν τον αυστηρό δημοσιονομικό βηματισμό της Γερμανίας, να απειλούνται με κυρώσεις. Και στην περίπτωση που διαμαρτυρηθούν, η εναλλακτική που θα έχουν είναι η έξοδος από το κοινό νόμισμα.

Η σχετική συμφωνία των δυο ηγέτιδων δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποσταλεί την Τετάρτη στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ. Μέρκελ και Σαρκοζί μάλιστα, φρόντισαν να θυμίσουν ότι… όλα αυτά γίνονται εν μέρει, για να μην επαναληφθεί στο μέλλον το κακό παράδειγμα της Ελλάδας.

Αυτό γίναμε, ή μας έκαναν, λοιπόν. Από ανάδοχος του ονόματος της κοινής μας ηπείρου, αιτία και αφορμή για το «τσαλάκωμα» του κοινού μέλλοντός μας.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το Βατερλό (του μέλλοντος) της Ευρώπης"

Leave a reply