[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δεινόσαυροι στο Mall Athens, από 4 Δεκεμβρίου
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Στην Αθήνα η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου

Δεινόσαυροι στο Mall Athens, από 4 Δεκεμβρίου

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες εκθέσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου έρχεται στην Αθήνα. Δεινόσαυροι «ζωντανεύουν» από τις 4 Δεκεμβρίου 2011 έως 4 Μαρτίου 2012 στον νέο εκθεσιακό χώρο, στον 4ο όροφο του The Mall Athens, στο Μαρούσι.

Οι θρυλικοί γίγαντες κινούνται και βρυχιόνται ρεαλιστικά, με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας, μεταφέροντας τον επισκέπτη χιλιάδες έτη πίσω στο χρόνο, ενώ μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες τον καλούν να μπει σε ρόλο ερευνητή.

«Πώς ζούσαν οι δεινόσαυροι; Τι έτρωγαν; Και πως τα γνωρίζουμε όλα αυτά;» είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα επιχειρήσει να απαντήσει η έκθεση.

Σε έναν χώρο 850τμ., συγκεντρώνονται ενδιαφέροντα ομοιώματα απολιθωμάτων, εκθέματα που μπορεί να αγγίξει ο επισκέπτης, επιστημονικά ευρήματα και δέκα θεαματικά animatronics υψηλής τεχνολογίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις της ιαπωνικής ρομποτικής τεχνολογίας έχουν επιστρατευτεί από τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και η πιστή αναπαράσταση πολλών διαφορετικών ειδών δεινοσαύρων, με ρεαλιστική κίνηση και ήχο, μεταφέρει τον θεατή 65 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πληροφορίες για τον «κακόφημο» σαρκοφάγο T.Rex και τον Baryonyx μέχρι τον φυτοφάγο Iguanodon.

«Ολοι γνωρίζουν ότι ο T.Rex ήταν σαρκοφάγος, αλλά ποιος ξέρει τι έτρωγε ο Baryonyx;», λέει η Δρ. Αντζελα Μίλνερ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι «ο επισκέπτης μπαίνει σε ρόλο ερευνητή μελετώντας νύχια, έντερα ακόμη και περιττώματα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες, προκειμένου να ανακαλύψει τι έτρωγαν οι δεινόσαυροι».

Τον σκηνικό διάκοσμο της έκθεσης έχει αναλάβει ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς, ευρύτερα γνωστός από τη συνεργασία του με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Το Νησί, βάζοντας κάθε δεινόσαυρο στον φυσικό του χώρο και τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή.

Τηλ. επικοινωνίας για επισκέψεις σχολείων: 210 7280200
Η έκθεση «Δεινόσαυροι» αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκθέσεων, που θα ακολουθήσουν στον 4ο όροφο του The Mall Athens.


Ωράριο λειτουργίας:

Δευ. - Παρ.: 9.00 - 21.00
Σάββατο: 10.00 - 22.00
Κυριακή: 10.00 - 20.00

Τιμές εισιτηρίου:

Δευ.-Παρ. 9.00 - 13.30: 5 ευρώ γενική είσοδος
Δευ.-Παρ.: 13.30 - 21.00: 9 ευρώ (ενήλικες), 7 ευρώ (παιδιά έως 18 ετών)
Σαββατοκύριακο & αργίες: 9 ευρώ (ενήλικες), 7 ευρώ (παιδιά έως 18 ετών)
Σχολεία: 5 ευρώ

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Δεινόσαυροι στο Mall Athens, από 4 Δεκεμβρίου"

Leave a reply