[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το πρώτο «οικιακό» τεστ για AIDS/HIV
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Στην ελληνική αγορά διατίθεται πλέον ένα νέο διαγνωστικό τεστ, μέσω του οποίου γίνεται διάγνωση του ιού του AIDS/HIV εντός 45 δευτερολέπτων, με ποσοστό ακρίβειας 99,8%.

Το στιγμιαίο HIV- test kit “INSTI HIV-1 Antibody Test” , ή πιο απλά INSTI, είναι ένα μοναδικό διαγνωστικό τεστ, που ανιχνεύει την παρουσία του ιού HIV στον ανθρώπινο οργανισμό σε 60 μόλις δευτερόλεπτα – γεγονός που το καθιστά το πιο «γρήγορο» τεστ του είδους του παγκοσμίως.

Η χρήση του είναι πολύ εύκολη, καθώς ο ενδιαφερόμενος μπορεί να το χρησιμοποιήσει μόνος του, παίρνοντας απλώς μια σταγόνα αίμα από το ακροδάχτυλο του χεριού του. Το τεστ μπορεί να εφαρμοστεί εξίσου σε ολικό αίμα ή σε δείγμα πλάσματος.

Η διάθεση ενός τόσο γρήγορου, απλού και αποτελεσματικού τεστ έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που, στην Ελλάδα, καταγράφεται αύξηση των ατόμων που είναι θετικά στον ιό HIV – και ειδικά σε ομάδες του πληθυσμού χωρίς εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Ο Dr. Robert Gallo, ο διάσημος ερευνητής που συν-ανακάλυψε τον ιό HIV -συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους παγκοσμίως στην έρευνα για το AIDS και σήμερα Διευθυντής του Institute of Human Virology στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Maryland- δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα γρήγορο, ακριβές, επαρκώς ευαίσθητο και πολύ προσιτό διαγνωστικό τεστ για τον ιό HIV, το οποίο είχαμε ανάγκη εδώ και πολύ καιρό».


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το πρώτο «οικιακό» τεστ για AIDS/HIV"

Leave a reply