[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι δυνατές σπορ συγκινήσεις της χρονιάς που φεύγει (video)
Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Πλούσιο σε αξέχαστες στιγμές το 2011


Το 2011 μας αποχαιρετά με σημαντικές διακρίσεις της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα γεγονότα που συνέβησαν ήταν πολλά και σημαντικά και θα εστιάσουμε σε αυτά «ταξινομώντας» τα ανά μήνα.

Toν Φεβρουάριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής κατακτά το χάλκινο μετάλλιο ενώ και ο Μιχάλης Ζαμπίδης κερδίζει κατά κράτος τον Τούρκο αντίπαλό του.

Τον ίδιο μήνα παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί η περιπέτεια υγείας του Ερίκ Αμπιντάλ μετά τη διάγνωση πως έχει όγκο στο συκώτι και την επέμβαση στην οποία υποβάλλεται και θέτει σε κίνδυνο την καριέρα του, ακόμη και τη ζωή του.

Φλεβάρη αρχίζει η υπόθεση «koriopolis» με συρραφή ηχητικών ντοκουμέντων σε κασέτες. Ήταν ο προάγγελος όσων θα επακολουθήσουν.

Οι πρώτες κούπες
Τον Απρίλιο ο Ολυμπιακός στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος για 38η φορά στην ιστορία του και μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ομάδας, Ευάγγελος Μαρινάκης, στην πρώτη χρονιά παίρνει τίτλο





Στα τέλη Απριλίου η ΑΕΚ κατάφερε στο ΟΑΚΑ να κατακτήσει τίτλο και πάλι έπειτα από εννέα χρόνια νικώντας 3-0 τον Ατρόμητο στον τελικό κυπέλλου. Ήταν το 14ο Κύπελλο της ιστορίας της.
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος στα 36 του χρόνια ευτύχησε να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο..




To repeat ΠΑΟ και Μήτσου…
Τον Μάιο ο μπασκετικός Παναθηναϊκός ράβει το 6ο αστέρι του στη φανέλα αφού κατακτά την Ευρωλίγκα στον τελικό κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (78-70).

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης για δεύτερη φορά στην καριέρα του, αναδείχθηκε MVP του Final 4. Εγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο, μετά τους Τόνι Κούκοτς (1990, 1991, 1993) και Ντέγιαν Μποντιρόγκα (2002, 2003).




Μέσι, ο ένας!
Στο Champions League, η παρέα του Λιονέλ Μέσι, σήκωσε το τρόπαιο κατατροπώνοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 στο Γουέμπλεϊ κατακτώντας για τέταρτη φορά το τρόποιο.





Τον Μάιο οι απλήρωτοι παίκτες του Ολυμπιακού επικράτησαν με 3-0 σετ του Ηρακλή στον τρίτο και τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ και κάνουν το τρεμπλ, κατακτώντας δηλαδή και τα τρία εν Ελλάδι τρόπαια που διεκδίκησαν (Σούπερ Καπ, Κύπελλο και Πρωτάθλημα).

Τον ίδιο μήνα ο Βασίλης Σπανούλης, που καθόταν στον πάγκο λόγω τραυματισμού πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο με τη φανέλα του Ολυμπιακού αφού οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν του Παναθηναϊκού με σκορ 74-68 , κατακτώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το τρόπαιο.

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Primera Division (11/5), η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 21ο στην ιστορία του συλλόγου, ύστερα από το εκτός έδρας 1-1 κόντρα στην Λεβάντε.

Στις 14 Μαΐου, ο Γιάγια Τουρέ με το γκολ που σημείωσε, στο 74ο λεπτό, κόντρα στην Στόουκ (1-0), έδωσε στην Μάντσεστερ Σίτι το Κύπελλο Αγγλίας, ύστερα από 25 χρόνια.

Στις 19 Μαΐου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε και μαθηματικά το 19ο πρωτάθλημα στην Αγγλία, με το 1-1 κόντρα στην Μπλάκμπερν.

Ο Κέβιν Μιραλάς, ύστερα από ένα μακρύ σίριαλ για το αν θα μείνει ή θα φύγει, στις 13 Μαΐου υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά, με το οποίο δεσμεύεται μέχρι το 2014.

Τον Ιούνιο ο Παναθηναϊκός κατακτά το πρωτάθλημα στο μπάσκετ, οι απλήρωτοι πολίστες του Ολυμπιακού... σηκώνουν άλλη μία κούπα, το Κύπελλο, πανηγυρίζοντας το νταμπλ συντρίβοντας 7-3 τη Βουλιαγμένη!

Το γεγονός του μήνα ήταν το ξέσπασμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων... Στις 22 Ιουνίου συλλαμβάνονται εννέα άτομα και οδηγούνται στη ΓΑΔΑ με τις κατηγορίες για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τους Αχιλλέα Μπέο, Σταύρο Ψωμιάδη, Γιώργο Τσακογιάννη, Νίκο Χάλκο, Δημήτρη Ζαβαντία, Νίκο Παντέλη, Θανάση Ντότση, Βασίλη Καρακούλια και Ανδρέα Δημόπουλο.

Χρυσά κορίτσια για φίλημα…
Ο Ιούλιος είναι ο μήνας του υγρού στίβου. Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών τα «έβαλε» με τα θηρία του αθλήματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κατάφερε να γίνει το πρώτο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Αντωνάκου, Ρουμπέση, Ασημάκη, Κούβδου, Αβραμίδου, Ψούνη, Μελιδώνη, Μανωλιουδάκη, Τσουκαλά, Λιόση, Λαρά, Γερόλυμου και Γουλά, με καθοδηγητή τον Γιώργο Μορφέση βραβεύθηκε από τον ΠΣΑΤ η καλύτερη ομάδα για το 2011.




Ο Σπύρος Γιαννιώτης που βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αθλητής της χρονιάς στην Σαγκάη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας και το ασημένιο στα 5 χιλιόμετρα.

Επίσης, η Μαριάννα Λυμπερτά έγινε η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε σε βάθρο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου αγού είχε προηγηθεί τη γυναικείας ομάδας πόλο. . Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας και εξασφάλισε την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν ήρθε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην ΑΕΚ.
Την ίδια ώρα, ο Τζιμπρίλ Σισέ, ταξίδεψε στην Ρώμη για να φορέσει την φανέλα της Λάτσιο.

Στις 24 Ιουλίου, η Ουρουγουάη πανηγύρισε την κατάκτηση του Copa America για 15η φορά στην ιστορία τους. Η παρέα του Φορλάν και του Σουάρεζ άφησε στα κρύα του λουτρού Βραζιλία και Αργεντινή που είχαν πάει ως τα απόλυτα φαβορί της διοργάνωσης.

Ο νέος βασιλιάς των κορτ
Στις 3 Ιουλίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναδείχθηκε νέος «βασιλιάς» του τένις αφού επικράτησε του Ράφαελ Ναδάλ με 3-1 σετ στον τελικό του Γουίμπλεντον και ανέβηκε για πρώτη φορά στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.





Η Αθήνα είπε «αντίο» στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics στις 4 Ιουλίου, με την ελληνική αποστολή να κατακτά 17 μετάλλια, τα 5 εκ των οποίων χρυσά.

Τον Σεπτέμβριο η Εθνική Νέων στο πόλο κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Ηρακλής υποβιβάζεται στην Δ’ Εθνική μετά από 103 χρόνια ιστορίας) στην Δ’ Εθνική. Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου να έχουν κατόπιν απόφασης της ΕΕΑ θα έχουν την ίδια κατάληξη.
Συλλαμβάνεται ο Μάκης Ψωμιάδης που κατηγορείται για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Στις 18 Σεπτεμβρίου οι Ισπανοί επικράτησαν άνετα της Γαλλίας στο μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας με 98-85 και συνέχισαν να συλλέγουν χρυσά μετάλλια. Βρέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το τρίτο μετάλλιο την τελευταία πενταετία μαζί με το χρυσό στο Μουντομπάσκετ του 2006.

Τον Οκτώβριο η Εθνική Ελλάδος του Φερνάνο Σάντος παίρνει μεγάλη νίκη με σκορ 2-0 και κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Euro 2012 που σφραγίστηκε με την εκτός έδρας νίκη στην Γεωργία.

Άχαστος…
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην Φόρμουλα. για το 2011. Στη Σουζούκα πανηγυρίζει και τυπικά την κατάκτηση του τίτλου.



Κυρίαρχος και ο Κέισι Στόνερ στο Moto GP, αλλά δεν πρόλαβε να τον χαρεί όπως θα ήθελε, με τον τραγικό επίλογο του Σιμοντσέλι να επισκιάζει τα πάντα. Ο Μάρκο Σιμοντσέλι, άφησε την τελευταία του πνοή στην πίστα της Σεπάνγκ στο γκραν πρι της Μαλαισίας, βυθίζοντας στο πένθος τον μηχανοκίνητο κόσμο. Μόλις μια εβδομάδα μετά «χάθηκε» κι ο Νταν Γουέλντον σε αγώνα Indycar στο Λας Βέγκας…

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι δυνατές σπορ συγκινήσεις της χρονιάς που φεύγει (video)"

Leave a reply