[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κλείδωσε στο 50% το PSI - Νέα συνάντηση με Dallara το απόγευμα
Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σε ονομαστικό «κούρεμα» της τάξης του 50% για κάθε 100 ευρώ ελληνικού χρέους καταλήγει η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους ιδιώτες πιστωτές. Το υπόλοιπο χρέος θα ανταλλαγεί με 30ετή ομόλογα με 10ετή περίοδο χάριτος, αλλά και διετή ομόλογα του EFSF. Τα επιτόκια θα κινούνται από 3,5% μέχρι 4,6%

Η τελική συμφωνία προβλέπει για κάθε 100 ευρώ ελληνικού χρέους, ονομαστικό «κούρεμα» της τάξης του 50%.


Για τα υπόλοιπα 50 ευρώ, τα 35 θα ανταλλαχθούν με νέα ελληνικά ομόλογα 30ετούς διάρκειας με 10ετή περίοδο χάριτος και τα 15 θα ανταλλαγούν με διετή ομόλογα του EFSF και δεν θα δοθούν μετρητά στους ιδιώτες επενδυτές όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

Τώρα όσον αφορά το επιτόκιο, αυτό θα είναι κλιμακωτό και θα οριοθετείται στο 3,5% για ομόλογα που λήγουν έως το 2014, 3,9% για όσα λήγουν μέχρι το 2020 και 4,6% για τους τίτλους που λήγουν από το 2021 και μετά.

Το μεσοσταθμικό επιτόκιο βρίσκεται στην περιοχή του 4% και η απομείωση των τραπεζών σε πραγματικούς όρους διαμορφώνεται μεταξύ 65% και 70%.

Παράλληλα όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν, αντί για 30 δισ. ευρώ, 40 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Charles Dallara θα επανέλθει στις 7.30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί και τηλεδιάσκεψη μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν αισιοδοξία για θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κλείδωσε στο 50% το PSI - Νέα συνάντηση με Dallara το απόγευμα"

Leave a reply