[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τί άλλο έχεις να φοβηθείς ;
Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Κομματόσκυλα: Ανθρώπινη ποικιλία-ειδος που φυεται-ευδοκιμεί κυριως στη νοτια Ευρώπη και ιδιαιτερα σ΄αυτην την παράξενη πρώην χώρα, που ονόμασαν Ελλάδα.
Συναντάται σε πολλές παραλλαγές:


1. Οι Τακτοποιημενοι: Εχουν φαει, εχουν μαζεψει, εχουν αποθηκευσει, και τωρα παρακολουθουν - με ενδιαφερον, δε λεω - τους ανεργους να ουρλιαζουν και τους αστεγους να πεθαινουν, δινοντας τον οβολον τους, οχι σ΄αυτους, αλλα σε καποιους εντεταλμενους υπηρετες δικους τους,, (πολιτικους, δημοσιογραφους), για να προλειαινουν το εδαφος και να κατευναζουν την Οργη.

2. Οι Ολιγον Ξεβολεμενοι: Δεν προλαβαν να μπουν στο "μεγαλο φαγοποτι" και τωρα εχουν χασει καποια απο τα κεκτημενα τους, ομως καιροφυλακτουν, γιατι ξερουν οτι ερποντας, γλυφοντας, καρφωνοντας, τα σκουληκια παντα επιβιωνουν.

3. Οι Εν Δυναμει: Οι "ανοητοι" που "ανοητως" δεν συμμετειχαν ποτε σε κομματικους σχηματισμους, και τωρα τριγυριζουν σαν πληγωμενα θηρια, μοιραζοντας εδω κι εκει χαμογελα υποταγης. Θα τους δειτε στις επερχομενες προεκλογικες συγκεντρωσεις στην πρωτη γραμμη να προσπαθουν να φωτογραφηθουν διπλα στους ταγους της εξουσιας, δεν θα τους δειτε ποτε σε απεργιες ή διαδηλωσεις, τα διαβασματα τους εξαντλουνται στα αθλητικα των εφημεριδων και το πολιτιστικο τους επιπεδο στο καινουργιο cd του Πανου Κιαμου και της Ελλης Κοκκινου.

4.Οι Αφοπλιστικα και Απελπιστικα Αφελεις: Αυτοι συνειδησιακα δεν ανηκουν στους παραπανω, ομως η πρακτικη τους ενισχυει και προφυλασσει και διατηρει τους προηγουμενους. Στο σπιτι τους ειναι μονιμως ανοικτη η συσκευη της τηλεορασης απο την οποια πληροφορουνται τα παντα: Πως θα μαγειρεψουν το μεσημεριανο τους, τι ρουχα θα φορεσουν, πως θα κανουν ερωτα, τι κομμα θα ψηφισουν. Φυσικα ειναι πεισμενοι οτι "μαζι τα φαγαμε", οτι η Μενεγακη και ο Αυτιας ειναι κατι σαν εθνικοι ηρωες, οτι ο Νικος Καρβελας και ο Μανος Χατζιδακις κανουν την ιδια δουλεια (τραγουδοποιοι), οτι ο Παπαδιαμαντης ηταν, οπως τους λενε καποιοι κατι σημαντικο, ομως σιγουρα οχι τοσο σημαντικος οπως η Ολγα Τρεμη και ο Πρετεντερης.

5.Οι Φοβισμενοι Εραστες του Καναπε: Ομοιως προς τους ανω, μια ειδικη κατηγορια που οχι ενσυνειδητα αλλα στην πραξη ειναι αλλο ενα δεκανικι της καθεστηκυιας ταξης. Εχουν χασει τη μιση ή ολοκληρη τη ζωη τους και παρ΄ολα αυτα παρακολουθουν ξαπλωμενοι, παγωμενοι, ακουνητοι τις εξελιξεις. Που και που ψελλιζουν "πρεπει να αντιδρασουμε", σιγα σιγα ομως, μην τους ακουσει ο διπλανος τους. Μισουν τον Κουλουρη γιατι βαφει τα ματια του και τους Καραμανλη, Παγκαλο, Βενιζελο γιατι ειναι χοντροι, κι οχι γι αυτα που λενε ή κανουν. Μπερδευονται ευκολα: Αναμασουν ενα σωρο μελο και προσχολικες φιλοσοφιες του στυλ "πρεπει να παρουμε τη ζωη μας στα χερια μας", "πρεπει να αλλαξουμε χαρακτηρα και συνηθειες κι ολα θα διορθωθουν","δες με αισιοδοξια την καινουρια μερα", και ξεχνουν οτι τα ψιχουλα που περισσευουν απο το τραπεζι των αρπακτικων ειναι πια ελαχιστα και συγκεκριμενα. Ειναι ξεκαθαρα κατα της βιας, φοβουνται για τη δημοκρατια οταν ενα γιαουρτι προσγειωνεται στο προσωπο καποιου πολιτικου, και στις επερχομενες εκλογες θα ψηφισουν παλι τα ιδια και θα καθορισουν παλι και τις δικες μας ζωες. Επειδη φοβουνται.

Αληθεια τι;.. Τι ΑΛΛΟ εχουν πια να φοβηθουν;;. Στη γερμανικη κατοχη και στη χουντα οι χαφιεδες βασιλευαν,ζουσαν μια ζωη χαρισαμενη και ζηλευτη αναμεσα σε πτωματα και ερειπια. Οταν η κατοχη και η χουντα τελειωσαν, οι περισσοτεροι απ΄αυτους ηρθαν αντιμετωποι με το ποταμι της οργης ενος κοσμου που τουλαχιστον ζητουσε εκδικηση για τους νεκρους του, για τη χαμενη του ζωη. Κι ολοι λενε πως η ιστορια επαναλαμβανεται.
Ακουτε μικρα, πολυχρωμα, μικρονοα, μικροψυχα ανθρωπακια;...

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τί άλλο έχεις να φοβηθείς ;"

Leave a reply