[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Για να σωθεί η χώρα πρέπει να πάψουμε να καθόμαστε ήσυχοι
Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Για να σωθεί η χώρα πρέπει να πάψουμε να καθόμαστε ήσυχοι και γεμάτοι κλάψες και ενοχή.



Πρέπει να πούμε αλήθειες μεταξύ μας και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους καιρούς ψυχωμένα. Πρέπει να δούμε το ευρώ σαν μαχαίρι που είναι εργαλείο και όπλο ανάλογα την χρήση που του κάνεις.

Νομίζω φαίνεται όλο και πιο καθαρά ότι πρώτιστο μέτρο για να σωθεί η χώρα είναι τελειώνουμε πολιτικά με τους μνημονιακούς και του Παπαδη-μιμίκους υπουργούς για να μπορέσουμε να θέσουμε στην Ευρώπη Ελληνικά αιτήματα.

Οι παρόντες υπεύθυνοι και κυβερνητικοί εταίροι δεν μπορούν να ανοίξουν το στοματάκι τους για τρεις λόγους:

  • Είτε γιατί είναι ίδιοι που πήραν την χώρα με spread στο 150 και προκάλεσαν με τις ολιγωρίες τους και κάθε είδους βλακεία την παγκόσμια αναταραχή.
  • Είτε γιατί υποστήριξαν το μνημόνιο και δεν μπορούν να βγουν τώρα να το παίξουν… Χρυσοχοίδης.
  • Είτε γιατί είναι τραπεζίτες και τρόφιμοι τραπεζών και ο πρώτος τους στόχος είναι η διάσωση του ευρώ στο οποίο δεν εννοούν να προκαλέσουν πρόβλημα.

Για τους Έλληνες δεν υπάρχει πλέον φόβος απομόνωσης τους εντός ΕΕ και χρεοκοπίας. Η απομόνωση έχει ήδη συντελεστεί τόσο στην ΕΕ όσο και στις αγορές.
Η πορεία από εδώ και εμπρός φαίνεται να περιλαμβάνει και χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Ας δούμε τι σημαίνουν και πως αποτρέπονται.
Χρεοκοπία σημαίνει αθέτηση πληρωμών έναντι Τρίτων κυρίως ξένων που δεν θα πληρωθούν τα ομολόγα τους. Αυτό θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και μόνο εκεί. Πριν φτάσουμε εκεί, εκτιμώ ότι οι ξένοι θα έχουν έρθει με προτάσεις αλλά και αν δεν έρθουν… πρόβλημα τους.

Στο εσωτερικό η στάση πληρωμών έναντι ξένων δεν σημαίνει τίποτα. Η χώρα μας ζει από το Σεπτέμβριο με τον βραχνά της 6 δόσης την οποία δεν χει πάρει ακόμη, και όμως ζει παρόλες τις φήμες για χρεοκοπία. Η χώρα θα συνεχίσει να ζει κάνοντας χρηση των εργαλείων και ευεργετημάτων του ευρώ … Μονομερώς.

Αν μάλιστα σταματήσει η χώρα μας να πληρώνει τους ξένους και στον αγώνα αυτό -υπέρ βωμών και εστιών-, αποκτήσουμε φορολογική πατριωτική συνείδηση, γίνουμε συνεπείς στους φόρους μας, τότε τα λεφτά που θα περισσέψουν είναι αρκετά για να μας δώσουν χρόνο ώστε σε λίγο διάστημα να έχουμε βρει την περπατησιά μας και να έχουμε πλεονάσματα.

Ζούμε ξανά έναν πόλεμο και όπως οι γιαγιάδες μας έπλεξαν κάλτσες για τον Φαντάρο στην Αλβανία και οι αγρότες μας έδωσαν τα άλογα τους για επίταξη και δυο γιους στο μέτωπο, έτσι και μεις καλούμαστε να υιοθετήσουμε ένα γείτονα που έχει ανάγκη. Καλούμαστε να βοηθήσουμε να λειτουργήσει ενα σχολείο ή ένα ίδρυμα. Συνολικά θα κλειθούμε να στερηθούμε για να δώσουμε στην πατρίδα μας ελπίδες. Και όλες οι στερήσεις μας θα μας δώσουν χρόνο για να διαπραγματευτούμε τόσο το χρεος μας όσο και την παραμονή μας στο ευρώ.
Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι ανάγκη να συμβεί εφόσον η χώρα περπάτα με τις δυνάμεις της, και η χώρα μας χάρη στους Έλληνες μπορεί να μείνει τσαμπουκαλίδικα στο ευρώ με τους δικούς της όρους.

Θα επανακτήσουμε βεβαίως την δημοσιονομική κυριαρχία και την δυνατότητα έκδοση χρήματος σπάζοντας λεκτικά την συνθήκη του Μααστριχ και πυροδοτώντας νέες περιπέτειες για τους ευρωπαίους στην πράξη. Όμως δεν θα τυπώσουμε ευρώ ή νόμισμα που θα μπορούσε να υποτιμηθεί. Θα μείνουμε με ότι έχουμε και θα χαράξουμε δική μας πορεία προς μια ένωση που θα είναι εθελοντική και θα την χρησιμοποιούμε όπου και όπως μας συμφέρει.

Χωρίς πολλές φωνές και ανακοινώσεις κάνουμε δυο πράγματα:

Α Σπάμε το εμπάργκο πετρελαίου στο ΙΡΑΝ και έχουμε πρόσβαση σε καύσιμα, ενώ μπορούμε και να μεταπουλάμε το πετρέλαιο του, στις τρελές τιμές που θα διαμορφωθούν με το εμπάργκο.
Β Δανειζόμαστε σε προσυμφωνημένες δημοπρασίες από τρίτες φιλικές χώρες εκτός ευρωζώνης, δανειζόμαστε από το εσωτερικό και την ομογένεια..

Όλα τα παραπάνω μαζί με τα έσοδα από το τουρισμό και την φορολογική πατριωτική συνείδηση που θα πρέπει να επιτευχθεί, θα μας επιτρέψουν να κρατήσουμε σε αυτή κατάσταση σχετικής ομηρίας την Ευρωζώνη για μακρύ χρονικό διάστημα και ίσως για πάντα.

Το ευρώ θα μείνει το εθνικό μας νόμισμα και τα χρέη μας θα μείνουν σε ευρώ όπως και οι καταθέσεις και τα δάνεια αλλά ταυτόχρονα σε στάση πληρωμών με αυξανόμενες συνέπειες για το ευρώ.

Την ίδια στιγμή η Βουλή εργολαβικά θα κουρεύει ομολόγα πυροδοτώντας Spread CDS εγκεφαλικά και κρίση. Τέλος οι τράπεζες θα κουρεύουν δάνεια καταναλωτών που δεν μπορούν να πληρώσουν αποδεδειγμένα. Σταδιακά θα ζωντανέψει η αγορά και θα παράγει κέρδη θέσεις εργασίας και αναπτυξη.

Στο εσωτερικό οι νόμοι για την φοροδιαφυγή και την διαφθορά αξιωματούχων του δημοσίου θα γίνουν δρακόντειοι, εφάμιλλοι με τους νόμους για τους τρομοκράτες. Εννοώ πορτοκαλί ρόμπες κλειστά μάτια τηλεφωνικές υποκλοπές, τουφεκισμός για τους διεφθαρμένους Δημοσίους Υπαλλήλους, οικονομικούς εγκληματίες και πολιτικούς.

Από εκεί και πέρα όποιος τέλος πάντων θέλει να σώσει το διεθνές Χρηματοπιστωτικό σύστημα ας πάει απευθείας στους δανειστές να τους πληρώσει.
Η Ελλάδα βγαίνει από την μέση παρεκτός εάν της έλθει μια συμφέρουσα πρόταση. Πολύ σύντομα θα έρθει και η πρόταση αυτή και άλλη μια ή και δύο χώρες μαζί με τις οποίες μπορούμε να συντονιστούμε.

Για να τεθούν αυτά τα αιτήματα ή τέλος πάντων κάποια αιτήματα που που θα στρέφουν το μαχαίρι του ευρώ σε άλλους, για να τεθεί το ελληνικό σχέδιο που θα κάνει το χρέος μας ευρωπαϊκό πρόβλημα, πρέπει να αλλάξει το πολιτικό προσωπικό που μας κυβερνά από την ρίζα.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να ανοίξουν το στοματάκι τους. Έχουν εγκλωβιστεί στα λάθη και τις φοβίες τους, έχουν μηδενική αξιοπιστία και είναι αρκετά ένοχοι στην Ευρωζώνη για να ζητήσουν το οτιδήποτε άλλο παρά ελεημοσύνη.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Για να σωθεί η χώρα πρέπει να πάψουμε να καθόμαστε ήσυχοι"

Leave a reply