[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μέρκελ: Κάνω τα πάντα για να στηρίξω το ευρώ
Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η Ευρώπη, το μέλλον του κοινού νομίσματος, οι προσπάθειες εξόδου από την δημοσιονομική κρίση ήταν τα βασικά σημεία στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της καγκελαρίου Μέρκελ, η οποία υποσχέθηκε να πράξειι το παν για να στηρίξει τοπ ευρώ

Μέρκελ: Κάνω τα πάντα για να στηρίξω το ευρώ

Η γερμανίδα καγκελάριος έκανε μια γρήγορη ανασκόπηση των κυριότερων γεγονότων που άλλαξαν στην κυριολεξία τον πολιτικό χάρτη στην Β. Αφρική. Αναφέρθηκε στον φοβερό σεισμό της Ιαπωνίας, στο καταστροφικό τσουνάμι με τις δεκάδες χιλιάδες των νεκρών και το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Φουκοσίμα, μια δύσκολη χρονιά που συνοδεύτηκε από πρωτοφανή δημοσιονομική κρίση. Η κυρία Μέρκελ έδωσε μεγάλη έμφαση όμως και στην ιδέα της ενωμένη Ευρώπης που χάρισε στην γηραιά ήπειρο πολλές δεκαετίες ειρήνης, ελευθερίας, δικαιοσύνης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας. Υποσχέθηκε δε ότι θα κάνει η ίδια προσωπικά το παν για να στηρίξει το ευρώ.

"Σε μερικές ώρες", είπε η Αγκελα Μέρκελ, "συμπληρώνονται ακριβώς 10 χρόνια από τότε που οι μηχανές αυτόματης ανάληψης έβγαζαν τα πρώτα χαρτονομίσματα του ευρώ. Από τότε το κοινό νόμισμα έκανε την καθημερινότητά μας πιο εύκολη και ενίσχυσε την οικονομία μας. Στη οικονομική και δημοσιονομική κρίση του 2008 μας προφύλαξε από τα χειρότερα. Σήμερα, μπορείτε να με εμπιστευθείτε ότι θα κάνω το παν για να ενισχύσω το ευρώ. Αλλά αυτό θα έχει επιτυχία μόνο όταν η Ευρώπη διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος. Ένα από αυτά είναι ότι το κοινό νόμισμα θα επιτύχει μόνο όταν συνεργαστούμε πιο στενά από ότι στο παρελθόν".

Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μέρκελ: Κάνω τα πάντα για να στηρίξω το ευρώ"

Leave a reply