[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πόσους Αρμαγεδώνες θα ανεχθούμε σιωπηλοί και με σκυμένο το κεφάλι;
Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι ξένοι τώρα ζητούν: απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αναδρομικές αυξήσεις αντικειμενικών τιμών, περικοπές φοροαπαλλαγών, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών. Τα μέτρα αυτά απορρέουν από το δεκασέλιδο κείμενο που παρέδωσε χθες στους υπουργούς ο Λουκάς Παπαδήμος..
μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου.Δεν περιλαμβάνει μόνο αυτό που έχει ήδη συμβεί απο το πρώτο μνημόνιο:Την ολοκληρωτική κυριολεκτικά υποθήκευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας και των πόρων του τόπου μαζί με τη ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών του..

Στα 19 μέτρα στήνει την ελληνική οικονομία η Τρόικα.

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αυξήσεις φόρων στα ακίνητα, μειώσεις μισθών και συντάξεων και περικοπές φοροαπαλλαγών φέρνει το νέο Μνημόνιο. Έρχονται έως 3 μεγάλες αποκρατικοποιήσεις μέχρι τον Ιούνιο.

Οι ξένοι ζητούν: απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αναδρομικές αυξήσεις αντικειμενικών τιμών, περικοπές φοροαπαλλαγών, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών. Τα μέτρα αυτά απορρέουν από το δεκασέλιδο κείμενο που παρέδωσε χθες στους εμπλεκόμενους με τη νέα δανειακή σύμβαση υπουργούς ο Λουκάς Παπαδήμος μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου.

Ως προς τα διαρθρωτικά η Τρόικα πιέζει για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων με δύο τουλάχιστον μεγάλες αποκρατικοποιήσεις ως το Ιούνιο του 2012 ενώ ζητά την απομάκρυνση των δικηγόρων και των συμβολαιογράρων από τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Συστήνουν, το ίδιο να κάνει και ο υπουργός Οικονομικών για τους Διευθυντές των Εφοριών που δεν πιάνουν τους στόχους των εσόδων.

Κωδικοποιημένα όμως τα 19 μέτρα της Τρόικας έχουν ως εξής:

Μείωση δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 1% του ΑΕΠ ή 2,2 δισ. ευρώ αποκλειστικά από το σκέλος των δαπανών. Προτεινόμενοι τομείς: Άμυνα, Υγεία, Κατάργηση φορέων με απόλυση του προσωπικού.

Νόμος πλαίσιο για τις επικουρικές συντάξεις. Συστήνεται ένα ενιαίο επικουρικό ταμείο, μείωση επικουρικών συντάξεων και σύνδεση με εισφορές.

Ενίσχυση του συστήματος ελέγχου τήρησης του κανόνα 1:5 στις προσλήψεις και μείωση εισαγομένων στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας.

Νέο εθνικό φορολογικό σύστημα έως το τέλος Μαρτίου.

Δράσεις περιορισμού των δαπανών για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων κατά τη περίοδο 2013-14.

Πρόγραμμα μείωσης των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα (κατά 150.000 έως το 2015) μέσω συνταξιοδότησης αλλά και απολύσεων.

Μεταφορά της αρμοδιότητας για τον ΕΟΠΥΥ στο Υπ. Υγείας και για επιδόματα πρόνοιας στο υπ. Εργασίας.

Το 50% των συνταγογραφούμενων φαρμάκων να είναι γενόσημα.

Προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

Κατάρτιση σχεδίου δράσης για την ΑΤΕ

Μείωση του μισθολογικού κόστους και μεγαλύτερη ευελιξία στους όρους απασχόλησης των εργαζομένων στις τράπεζες. (Δυνατότητα απολύσεων κατά την εξυγίανση των τραπεζών).

Εναρξη διαγωνισμών ιδιωτικοποίησης για δύο έως τρεις μεγάλες επιχειρήσεις του Δημοσίου έως τον Ιούνιο 2012.

Νέα νομοθεσία για μεγαλύτερη ευελιξία στο μισθολογικό κόστος με συνδυασμό πολλαπλών παρεμβάσεων.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% με αντιστάθμισμα τη μείωση των κοινωνικών επιδομάτων και άλλα μέτρα.

Αρση της υποχρεωτικής συμμετοχής δικηγόρων κατά τη σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων και κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών για δικηγόρους με έμμισθη εντολή.

Πλήρης απελευθέρωση 20 κρίσιμων επαγγελμάτων βάσει των προβλεπομένων στο νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα.

Ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπ. Δικαιοσύνης για τη δίκαιη δίκη πριν το τέλος Μαρτίου αφού ληφθούν υπόψη συμπληρωματικές παρατηρήσεις της τρόικα.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πόσους Αρμαγεδώνες θα ανεχθούμε σιωπηλοί και με σκυμένο το κεφάλι;"

Leave a reply