[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σε «γκούλαγκ» επειδή δεν έκλαψαν τον Κιμ Γιονγκ
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σε πολύμηνη παραμονή σε στρατόπεδα εργασίας καταδικάστηκαν από την Βόρειο Κορέα, όσοι δεν θρήνησαν με τον…ενδεδειγμένο τρόπο τον θάνατο του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Daily NK στην ιστοσελίδα της.

Σε «γκούλαγκ» επειδή δεν έκλαψαν τον Κιμ Γιονγκ

Όσοι καταδικάστηκαν σε 6μηνα καταναγκαστικά έργα κατηγορήθηκαν ότι δεν πήραν μέρος στις οργανωμένες τελετές πένθους ή ότι δεν κατάφεραν να κλάψουν ή να δείξουν ειλικρινή θλίψη στις τελετές, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily NK με έδρα τη Νότιο Κορέα, επικαλούμενη μία ανώνυμη πηγή.

Άλλοι Βορειοκορεάτες εστάλησαν σε στρατόπεδα «επανεκπαίδευσης» ή εκδιώχθηκαν σε αγροτικές περιοχές μαζί με τις οικογένειές τους επειδή τόλμησαν να επικρίνουν την κληρονομική διαδοχή στην ηγεσία της χώρας για τρίτη γενιά.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος ήταν ηγέτης της Βόρειας Κορέας για 17 χρόνια, πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου σε ηλικία 69 ετών από καρδιακή προσβολή.

Ο γιος του, Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος είναι λίγο μικρότερος από 30 ετών, πήρε τα σκήπτρα της εξουσίας, όπως και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε παραλάβει τα ηνία από τον δικό του πατέρα τον Κιμ Ιλ-Σουνγκ μετά το θάνατό του τελευταίου, το 1994.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας έδειξαν εικόνες από εκατοντάδες χιλιάδες Βορειοκορεάτες να έχουν βγει στους δρόμους κλαίγοντας με λυγμούς μετά την είδηση του θανάτου, αλλά και κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

Στο τέλος της επίσημης περιόδου πένθους οι τοπικές κυβερνητικές επιτροπές, οι βιομηχανίες και άλλες εταιρείες διοργάνωσαν συνελεύσεις όπου ασκήθηκε κριτική και στη συνέχεια επιβλήθηκαν οι ποινές, σύμφωνα με την Daily NK, στην οποία εργάζονται αντικαθεστωτικοί Βορειοκορεάτες.

Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας οι συνεδριάσεις αυτές "προκάλεσαν μία άγρια ατμόσφαιρα φόβου, ενώ ανάγκασαν τους ανθρώπους να κατηγορήσουν «αυτόν τον 'νεαρό αριβίστα' ότι βάζει στο στόχαστρό του το λαό τώρα που ανέλαβε την εξουσία».

Παράλληλα η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να καλλιεργήσει τη λατρεία στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ-Ουν, ενισχύοντας την προπαγάνδα υπέρ του, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σε «γκούλαγκ» επειδή δεν έκλαψαν τον Κιμ Γιονγκ"

Leave a reply