[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στον αέρα ο PSI, αγώνας δρόμου για συμφωνία πριν από το αυριανό Eurogroup
Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ενα 24ωρο πριν από το Eurogroup στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η τρόϊκα θα ήθελαν ο Βαγγέλης Βενιζέλος να έχει στα χέρια του τη συμφωνία για το PSI, συνεχίζονται οι ενστάσεις ιδιαίτερα από το ΔΝΤ. Ο Πόουλ Τόμσεν έκανε προβλέψεις για χρέος 150% μέχρι το 2020 που τροφοδοτούν απαισιόδοξα σενάρια ως προς την έκβαση των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Οι δανειστές επιμένουν για ένα μεγαλύτερο “κούρεμα” από αυτό που αποφασίστηκε στην κατ΄αρχήν συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τον πρόεδρο του IIF Τσαρλς Νταλλάρα. Θεωρούν ότι δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Φρανκ Βόγκλ διαψεύδει πάντως ότι οι συνομιλίες με την Αθήνα διακόπηκαν αιφνίδια. «Οι ιστορίες αυτές δεν έχουν βάση” δήλωσε. “Οι συνομιλίες συνεχίζονται μέσω τηλεφώνου. Οι κ. Νταλάρα και Λιμιέρ είχαν προσωπικά ραντεβού προγραμματισμένα από καιρό». Οι επαφές Βενιζέλου – Νταλλάρα θα συνεχιστούν και σήμερα, τηλεφωνικά.

Πηγές του υπουγείου Οικονομικών και του IIF, μιλούν για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά πρότεινε στους ιδιώτες πιστωτές επιτόκιο που διαμορφώνεται στο 3,5% για τα ομόλογα λήξεως έως το 2014, στο 3,9% για τα ομόλογα διάρκειας έως το 2020 και στο 4,6% για τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2021. Επίσης, προβλέπεται δεκαετής περίοδος χάριτος.

Η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα των ιδιωτών πιστωτών τα νέα ομόλογα θα υπαχθούν στο αγγλικό Δίκαιο. Σύμφωνα πάντως με τα πρακτορεία ειδήσεων τα ξημερώματα του Σαββάτου οι ιδιώτες πιστωτές συμφώνησαν σε κούρεμα 65 με 70%. Εκπρόσωπος τράπεζας έκανε μάλιστα λόγο για ομόλογα διάρκειας 30 ετών με μέσο επιτόκιο 4%.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στον αέρα ο PSI, αγώνας δρόμου για συμφωνία πριν από το αυριανό Eurogroup"

Leave a reply