[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Ναι» στο Μνημόνιο από 199 βουλευτές και «όχι» από 74
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Διεγράφησαν 21 βουλευτές της ΝΔ, 23 του ΠαΣοΚ και δύο του ΛΑΟΣ
«Ναι» στο Μνημόνιο από 199 βουλευτές και «όχι» από 74


Με περίπου 44 απώλειες από το ΠΑΣΟΚ και το ΝΔ, την απουσία του ΛΑΟΣ πλην των Μ.Βορίδη και Αδ.Γεωργιάδη που ψήφισαν «ναι», υπερψηφίστηκε με 199 ψήφους η νέα δανειακή σύμβαση. «Όχι» από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, «ναι» από τη Δημοκρατική Συμμαχία, πλην του κ. Αυγενάκη που δήλωσε «παρών».

Το Μέγαρο Μαξίμου έκρινε επαρκές το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Από το ΠΑΣΟΚ συνολικά 23 βουλευτές καταψήφισαν, ψήφισαν παρών ή απείχαν, ενώ ο αριθμός ανεβαίνει στους 31 αν υπολογιστούν όσοι διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή, αποστασιοποιούμενοι από το επίμαχο άρθρο 1 με τα εργασιακά και υπερψηφίζοντας τα υπόλοιπα. Τους 23 βουλευτές τους διέγραψε ο κ. Παπανδρέου.

Καταψήφισαν από το ΠΑΣΟΚ οι: Λούκα Κατσέλη, Σπύρος Κουβέλης, Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Βασίλης Τόγιας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Κατσούρας, Θ.Παπαστρατίδης, Αλ.Αθανασιάδης, Οδ.Βουδούρης, Τσ.Μάτατζη, Γ.Αμιρίδης, Αννα Βαγενά. Απόντες ήταν οι Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Οι 21 βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν «όχι», διεγράφησαν και από την Κ.Ο. και από το κόμμα. Ακολουθεί η επιστολή του κ. Σαμαρά:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές Α΄Αθηνών κυρία Έλενα Κουντουρά, Ά Αθηνών κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη, Άρτας κ. Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Αττικής κ. Γιώργο Βλάχο, Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζήμα, Δωδεκανήσου κυρία Τσαμπίκα Ιατρίδη, Έβρου κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Ευβοίας κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Α΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, Λαρίσης κ. Χρήστο Ζώη, Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνό, Ά Πειραιά κ. Παναγιώτη Μελά, Πέλλης κ. Γεώργιο Καρασμάνη, Σερρών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, Σερρών κ. Αναστάσιο Καριπίδη, Σερρών κυρία Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης διέγραψε τους δύο βουλευτές που ψήφισαν ναι κ.κ. Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη.

Η συζήτηση για το Μνημόνιο ΙΙ εξελίχθηκε σε υψηλούς τόνους

Τις τελευταίες ώρες και ενώ συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς καλεί τους βουλευτές του κόμματός του που έχουν εκφραστεί κατά της δανειακής σύμβασης για να τους μεταπείσει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοψηφία επιμένει στις απόψεις της και ότι αρχηγός της ΝΔ είναι αποφασισμένος να τους διαγράψει σήμερα μετά τη ψηφοφορία.

«Δεν νομιμοποιούμε ψηφοφορίες που είναι προϊόν εκβιαστών», είπε ο κ. Καρατζαφέρης στο τέλος της ομιλίας του και αποχώρησε με την ομάδα του ΛΑΟΣ.

Σε ενιαία, επί της αρχής και επί των άρθρων, ονομαστική ψηφοφορία θα τεθεί μετά τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής η νέα δανειακή σύμβαση. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνουν δύο ψηφοφορίες, μία επί της αρχής και μία επί των άρθρων. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα είναι ο τελευταίος ομιλητής πριν από τη διενέργεια της ψηφοφορίας.

Συνεργάτες του κ. Κ. Καραμανλή αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργος πιστεύει ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα πρέπει να ψηφιστεί το ναι και στη συνέχεια να πάμε σε εκλογές.

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το Μνημόνιο και το PSI. Ενδεικτική του κλίματος είναι η ένταση που δημιουργήθηκε κατά τη συζήτηση επί διαδικαστικών θεμάτων, όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος εκσφενδόνισε το νομοσχέδιο (έναν τόμο περίπου 700 σελίδων) προς την πλευρά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου. Απορρίφθηκε από τη Βουλή (με ψηφοφορία δια εγέρσεως των παρόντων βουλευτών) το αίτημα αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου για την νέα δανειακή σύμβαση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Ναι» στο Μνημόνιο από 199 βουλευτές και «όχι» από 74"

Leave a reply