[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το πανόραμα της 20ης αγωνιστικής ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-2 (video)
Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Εξαιρετική εμφάνιση ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, νίκησε 0-2 τον ΠΑΟΚ (Αμπντούν - Μιραλάς τα γκολ), στο -2 από την κορυφή


Στο έπακρο εκμεταλλεύτηκε το σαββατιάτικο... δώρο του Λεβαδειακού στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας ο Ολυμπιακός και με μια "μεστή" και σοβαρή εμφάνιση μέσα στην Τούμπα επικράτησε 0-2 του ΠΑΟΚ και πλησίασε στους δυο βαθμούς την διαφορά από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν πολύ καλά διαβασμένη, έπαιξε πειθαρχημένα και κατάφερε να φτάσει σχετικά εύκολα στο νικηφόρο αποτέλεσμα, το οποίο είχε διαμορφωθεί από το πρώτο 20λεπτο. Οι... βάσεις μπήκαν από νωρίς και εντέλει οι Πειραιώτες κατάφεραν να φτάσουν στην 13η νίκη τους μέσα στην έδρα του "Δικεφάλου του Βορρά".
Ο Αμπντούν στο 5' και ο Μιραλάς στο 18' πέτυχαν τα δυο γκολ για τον πρωταθλητή Ελλάδας, ενώ ο ΠΑΟΚ τελείωσε (δικαίως) τον αγώνα με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Λάζαρ και παράλληλα μπήκε τέλος σε ένα αήττητο σερί δέκα αγώνων του στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Στο αμιγές αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός μπήκε όπως θα ήθελε ο προπονητής του, αφού προτού καλά - καλά περάσουν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά είχε πάρει κεφάλι στο σκορ μόλις στο 5'. Αρχικά, ο Ιμπαγάσα είχε δοκάρι σε δυνατό δεξί σουτ, ενώ δευτερόλεπτα μετά και στην εξέλιξη της φάσης ο Αμπντούν με πλασέ -έπειτα από προσωρινή παρέμβαση του Μαλεζά- έκανε το 0-1.
Ιδανικό ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους, που στο 2' είχαν και καλή ευκαιρία με τον Μιραλάς, όταν το σουτ του με το αριστερό από πλάγια θέση κατέληξε άουτ. Όχι όμως και το τελείωμα του με το... ανάποδο στο 18', καθώς ο Βέλγος μπήκε κατά μέτωπο στην περιοχή από αριστερά και με δεξί ψύχραιμο πλασέ έκανε δυο τα γκολ της ομάδας του και 12 τα δικά του σε 17 αγώνες στο πρωτάθλημα.
Από το 20' και μετά, οι Πειραιώτες άφησαν χώρο στον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να αναλάβει την πρωτοβουλία και να απειλήσει στο 29΄, με το σουτ του Πάμπλο Γκαρσία να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μέγιερι. Στην ίδια φάση, ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε με το κεφάλι να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από γέμισμα στην περιοχή των "ερυθρολεύκων".
Το ημίχρονο έληξε χωρίς να αλλάξει κάτι και τον ΠΑΟΚ να τα βάζει και με την ατυχία του. Κατ' αρχάς, στο ζέσταμα ο Γλύκος αισθάνθηκε τράβηγμα και την θέση του πήρε ο Κρέσιτς και μετά ακολούθησαν άλλοι δυο τραυματίες. Ο Κατσικάς ήταν το δεύτερο "θύμα" στο 11' (αντικαταστάθηκε από τον Μπαλάφα), ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου τραυματίστηκε και ο Αθανασιάδης, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Ιβιτς.

Κράτησε άνετα το προβάδισμα, ντεμπούτο Καζίμ

Το δεύτερο ημίχρονο δεν κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το πρώτο, έγιναν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πετύχει τον δικό του στόχο, που δεν ήταν άλλος από το ότι είχε σημαντικό προβάδισμα στο σκορ, το οποίο και ήθελε απλά να διατηρήσει.
Στο ματς έγιναν και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και η δύναμη... πρωταγωνίστησε στο β' 45λεπτο. Ο Λάζαρ στο 76΄ είδε την κόκκινη κάρτα καθώς, αφού έκανε σκληρό φάουλ στον Μιραλάς, ενώ στη συνέχεια έριξε κουτουλιά στον Τζιμπούρ, που του ζήτησε το λόγο.
Ντεμπούτο έκανε ο Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς, ο οποίος στο 86' βρέθηκε απέναντι από τον Κρέσιτς, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να προλαβαίνει την μπάλα έπειτα από κάθετη πάσα στον Τούρκο μεσοεπιθετικό.
Η πιο μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο χάθηκε για τον Ολυμπιακό στο 87΄, με τον Μοδέστο να βρίσκεται απέναντι από τον Κρέσιτς και να σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος δεν έκανε πολλές φάσεις για γκολ, αν εξαιρέσει κανείς την καλή απόκρουση του Μέγιερι σε σουτ του Ίβιτς. Όμως, γενικά η άμυνα των Πειραιωτών κράτησε καλά, απειλήθηκε λίγο και δικαιωματικά ο Ολυμπιακός έφυγε από την συμπρωτεύουσα με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Λίνο, Κατσικάς (11΄ Μπαλάφας), Μαλεζάς, Πάμπλο Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (80΄ Ρομπέρ), Αθανασιάδης (38΄ Ιβιτς).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Μέγιερι, Μοδέστο, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (62΄ Τοροσίδης), Αμπντούν (88΄ Χολέμπας), Μιραλάς (77΄ Καζίμ Ρίτσαρντς), Τζιμπούρ.
Δείτε τα επίσημα highlights της αναμέτρησης:

Στα υπολοιπα ματς


ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0

Μετά από δυο ισοπαλίες (με Ξάνθη και Εργοτέλη) και μια ήττα (ΠΑΟΚ) η ΑΕΚ επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας με το φτωχό 1-0 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ.
Μετά από δυο ισοπαλίες (με Ξάνθη και Εργοτέλη) και μια ήττα (ΠΑΟΚ) η ΑΕΚ επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας με το φτωχό 1-0 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ.
Με το μυαλό των περισσοτέρων στην Ένωση να βρίσκεται κατά κύριο λόγο στις διοικητικές εξελίξεις και όχι στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Νίκος Κωστένογλου και οι παίκτες τους κλήθηκαν να κάνουν το καθήκον τους απέναντι σε μια νεανική ομάδα χωρίς πολλές φιλοδοξίες για φέτος και τα κατάφεραν.
Το γκολ του Παντελή Καφέ στο 27ο λεπτό της συνάντησης με όμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής ήταν αρκετό για να κρίνει το αποτέλεσμα σε ένα κατά τ' άλλα ανοικτό ματς.
Και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες και μάλιστα αρκετά σημαντικές, όπως το δοκάρι μετά την κεφαλιά του Μανωλά στο 18' για τους γηπεδούχους ή το υπερβολικά άστοχο σουτ του Κούτσι στο 21' σε τετ-α-τετ που είχε με τον Αραμπατζή.


Ξάνθη-Αρης 0-2

Την ανοδική του πορεία συνέχισε ο Αρης, ο οποίος επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια, σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με μια ώρα καθυστέρηση λόγω προβλήματος στους προβολείς του γηπέδου από την έντονη βροχόπτωση.
Το ματς διεκόπη δυο φορές -την πρώτη στο 30' για οκτώ περίπου λεπτά και τη δεύτερη στο 90' για πάνω από μισή ώρα εξαιτίας κεραυνού, που έθεσε εκτός λειτουργίας τα ηλεκτρικά κυκλώματα-, ενώ η συνεχής μπόρα έκανε σχεδόν ανυπόφορη τη ζωή των 22 ποδοσφαιριστών.
Αγωνιστικά ο Αρης ήταν ανώτερος των γηπεδούχων στο μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης και δίκαια προηγήθηκε στο 59' με μακρινό πλασέ του Ούμπιντες σε κενό τέρμα μετά από κακή έξοδο του Βιβιανί.
Οκτώ λεπτά αργότερα ο Νέρι Καστίγιο θα έβρισκε δίχτυα εκ νέου σε μια ακόμα αγωνιστική με σουτ μέσα από την περιοχή και θα σφράγιζε τη νίκη της ομάδας του.
Στο 71' η Ξάνθη θα έχανε και τις τελευταίες τις ελπίδες με την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Βάλλα.

Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Παναιτωλικός και Ατρόμητος στο Αγρίνιο, ένα αποτέλεσμα που δεν βολεύει κανέναν από τους δυο αντιπάλους.
Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Παναιτωλικός και Ατρόμητος στο Αγρίνιο, ένα αποτέλεσμα που δεν βολεύει κανέναν από τους δυο αντιπάλους.
Οι μεν γηπεδούχοι μπαίνουν πλέον σε σοβαρές περιπέτειες όσον αφορά την υπόθεση της παραμονής τους στην κατηγορία, καθώς φλερτάρουν με την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι φιλοξενούμενοι φαίνεται να ξεμένουν από δυνάμεις, χάνοντας σιγά - σιγά το τρένο για την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.
Το παιχνίδι, πάντως, σημαδεύτηκε από την κακή διαιτησία του Τριτσώνη και των βοηθών του, καθώς με τις αποφάσεις τους έκριναν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που προηγήθηκε με συρτό σουτ του Καμάρα στο 9ο λεπτό και έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να καθαρίσει το ματς, επιτρέποντας έτσι στην ομάδα του Περιστερίου να πάρει τα ηνία στην επανάληψη και να φτάσει στην ισοφάριση.
Το 1-1 σημείωσε ο Κώστας Μήτρογλου με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Εντζεγκουέλε. Το σφύριγμα ήταν σωστό, όπως σωστή ήταν και η κόκκινη κάρτα που είδε ο αμυντικός των γηπεδούχων, όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα της φάσης ο Έλληνας επιθετικός φεύγει από θέση οφσάιντ.
Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ισοφάριση άναψε τα πνεύματα με αποτέλεσμα να βγουν ουκ ολίγες κάρτες από το τσεπάκι του διαιτητή, με αποτέλεσμα στο τέλος του αγώνα και ο Ατρόμητος να μείνει με 10 παίκτες, όταν ο Μήτρογλου αποβλήθηκε με κόκκινη για αγκωνιά στον Αντι. Και αυτό λανθασμένο σφύριγμα, αφού ο επιθετικός των φιλοξενούμενων σηκώνει το χέρι του, αλλά σίγουρα δεν χτυπάει τον αντίπαλό του.

Αστέρας Τρίπολης-Δόξα Δράμας 1-0

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Αστέρας, επικρατώντας της Δόξας Δράμας με 1-0 στην Τρίπολη.
Το αποτέλεσμα αυτό επιτρέπει στους Αρκάδες να απομακρυνθούν οριστικά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να αποβάλουν από πάνω τους το άγχος του υποβιβασμού.
Το αποτέλεσμα αυτό επιτρέπει στους Αρκάδες να απομακρυνθούν οριστικά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να αποβάλουν από πάνω τους το άγχος του υποβιβασμού, καθώς πλέον βρίσκονται στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συγκεντρώσει 25 πόντους μετά από 19 αγωνιστικές.
Στον αντίποδα οι Δραμινοί παρέμειναν κολλημένοι στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις έξι βαθμούς στο σακούλι τους και μέλλον φαντάζει σκοτεινό γι' αυτούς παρόλο που ακόμα έχουν τα περιθώρια (τα χρωστούμενα παιχνίδια δηλαδή) για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.
Για μια ακόμα αγωνιστική, πάντως, ο Αστέρας βασίστηκε στο μεγάλο του φετινό όπλο, που δεν είναι άλλο από τη δύναμη της έδρας του. Το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη πανηγύρισε την έκτη του νίκη στην Τρίπολη, όπου παραμένει αήττητο.
Το μοναδικό τέρμα στη συνάντηση πέτυχε ο Περόνε στο 54ο λεπτό. Ο Αργεντινός άσος με ωραία κίνηση απέφυγε τον Βέρτζο και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Σέρεμετ για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.
Το γκολ επισφράγισε την αγωνιστική ανωτερότητα των γηπεδούχων, που είχαν την κατοχή και προσπάθησαν να κάνουν παιχνίδι. Θα πρέπει να σημειωθεί, όμως, πως και η Δόξα είχε ευκαιρίες και θα μπορούσε σε κάποια σημεία, αν είχε σταθεί πιο τυχερή, να πάρει την ισοπαλία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉΣ

Ηρακλής-Κέρκυρα 0-0

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 2-0
(7΄ Ζιλμπέρτο Σίλβα, 39΄ Καντέ)

Ξάνθη-ΑΕΚ 0-2
(3΄ Λεονάρντο, 26΄ Λυμπερόπουλος)

Πανιώνιος-Καβάλα 1-1
(67΄ Μπάλαμπαν - 90΄ Ντιέ)

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Λάρισα-Πανσερραϊκός 2-1
(44΄, 53΄ Μετίν - 78΄ Λεοζίνιο)

Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιακός 0-1
(19΄ Φουστέρ)

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 51

2. Παναθηναϊκός 44

3. ΠΑΟΚ 34

4. ΑΕΚ 33

5. Καβάλα 28

6. Ατρόμητος 26

7. Ολυμπιακός Βόλου 25

. Εργοτέλης 25

. Άρης 25

10. Ξάνθη 24

. Κέρκυρα 24

12. Ηρακλής 23

13. Πανιώνιος 21

14. Αστέρας Τρίπολης 20

15. Λάρισα 17

16. Πανσερραϊκός 16

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (21η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 5/2

Πανσερραϊκός-Ηρακλής 5/2

AEK-Αρης 5/2

Εργοτέλης-Πανιώνιος 6/2

Καβάλα-Κέρκυρα 6/2

Ολυμπιακός-Ξάνθη 6/2

Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος 6/2

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 6/2

OΙ ΣΚΟΡΕΡ

17 ΓΚΟΛ: Σισέ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

9 ΓΚΟΛ: Ονουάτσι (ΚΑΒΑΛΑ), Μιραλάς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

7 ΓΚΟΛ: Μπλάνκο (ΑΕΚ), Πάντελιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

6 ΓΚΟΛ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Ριέρα, Φουστέρ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Γεωργιάδης (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ)

5 ΓΚΟΛ: Σκόκο, Τζιμπούρ (ΑΕΚ), Μπούντιμιρ (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Επστάιν (ΚΕΡΚΥΡΑ)

4 ΓΚΟΛ: Αναστασάκος, Περόνε (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Λεάλ, Ρομάνο (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Σολτάνι (ΗΡΑΚΛΗΣ), Τσίγκας (ΚΕΡΚΥΡΑ), Μετίν (ΛΑΡΙΣΑ), Ούμπιντες (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ), Μήτρογλου (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Λεοζίνιο (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ)

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το πανόραμα της 20ης αγωνιστικής ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-2 (video)"

Leave a reply