[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο έλεγχος των διαιτητών της 20ης αγωνιστικής (video)
Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Διαβάστε για τα λάθη, τις σωστές αποφάσεις, τις υποδείξεις και μη των διαιτητών στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου. Ποιοι έμειναν μετεξεταστέοι και ποιοι πήραν καλό βαθμό;




Εργοτέλης-ΟΦΗ 0-1

Στο Παγκρήτιο ο Σπάθας έπαιξε το 50-50, όπως παραδέχτηκε κι ο Καραγεωργίου, αλλά τα λάθη δεν τα απέφυγε - ειδικά στον πειθαρχικό έλεγχο. Η δεύτερη κάρτα στον Κουτσιανικούλη ήταν σωστή, η πρώτη όμως όχι. Ας εξηγήσει κάποιος στους Έλληνες διαιτητές ότι όπως δεν είναι πέναλτι κάθε πτώση στην περιοχή, έτσι δεν είναι και θέατρο.

Βαθμός (με άριστα το 10): 7

Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-1

Στο Αγρίνιο ο Τριτσώνης έβγαλε από τα ρούχα του τον Κωστούλα, αλλά ο ήπιων τόνων πρόεδρος του Παναιτωλικού μάλλον επηρεάστηκε από την περιρρέουσα ατμόφαιρα. Μήτρογλου και Ετζεγκουέλε ξεκινούν από το ίδιο σημείο στην πάσα του Πίτου Γκαρσία - ο φορ του Ατρομήτου κερδίζει το σπριντ και παίρνε το πέναλτι. Παρεμπιπτόντως η αποβολή του Ετζεγκουέλε ήταν σωστή αφού αν ο Μήτρογλου έμενε όρθιος θα σκόραρε. Υπερβολική, αργότερα, η κόκκινη στον σκόρερ (συνευθύνη του βοηθού Μποζατζίδη).

Βαθμός: 7

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 1-0

Στη Λειβαδιά ο Κομίνης απέφυγε να γίνει μέρος του προβλήματος (έκρυθμη ατμόσφαιρα στις εξέδρες) ή πολύ περισσότερο να οξύνει το πρόβλημα. Σφύριξε όσο έπρεπε και ό,τι έπρεπε σε ένα ματς που ουσιαστικά παίχτηκε εκτός γηπέδου: στην εθνική οδό, στις εξέδρες και στην πόλη της Λειβαδιάς.

Βαθμός: 8

Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Στην Κέρκυρα, η νεροποντή δεν εμπόδισε τον Κουκουλάκη να δει -και να σφυρίξει- τα βασικά: αρχικά το τράβηγμα-δεύτερη κάρτα του Λίλα στον Γραμμόζη και αργότερα του Πάντου στον Μαρτίν. Η θεαματική πτώση του αργεντινού φορ της Κέρκυρας δεν αθωώνει τον αμυντικό του ΠΑΣ.

Βαθμός: 8

ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0

Στο ΟΑΚΑ, το τράβηγμα του Μανωλά στον Σιόβα ήταν κάτι παραπάνω από τα τραβήγματα που γίνονται κατά κόρον στις περιοχές, αλλά ούτε ο βοηθός Πάνου, που ήλεγχε την φάση, υπέδειξε την παράβαση. Αμέσως μετά ο διαιτητής Θάνος έγινε μάρτυρας μιας από τις πτώσεις που συνηθίζει τελευταία ο Λυμπερόπουλος, χωρίς φυσικά να συγκινηθεί. Άλλες αφορμές για διαιτητολογία δεν υπήρξαν στο ματς.

Βαθμός: 7,5

Αστέρας Τρίπολης-Δόξα Δράμας 1-0

Στην Τρίπολη, ο Κατσαβάκης ζήτησε σεβασμό στη Δόξα, αλλά ο διαιτητής Ντίτσος έδειξε σεβασμό στον 38χρονο Σολάκη αρνούμενος να τιμωρήσει τη βουτιά του για πέναλτι στο α' ημίχρονο. Κατά τ' άλλα, το τάκλιν του Ουσέρο, από το οποίο ξεκίνησε το γκολ του Περόνε, ήταν στην μπάλα, ενώ το χέρι του Φορμίκα προς το τέλος ήταν αθώο όσο και εκείνο του Βέρτζου στην αρχή.

Βαθμός: 7,5

Skoda Ξάνθη-Αρης 0-2

Στα Πηγάδια, ο Καλογερόπουλος ταλαιπωρήθηκε περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες και τα μπλακ άουτ, παρά από τους ποδοσφαιριστές και τη ροή του αγώνα. Τιμώρησε δικαίως με δυο κίτρινες τον Βάλλα και μια τον Σουάνη για απόπειρα να σκοράρει με το χέρι. Το λάθος του αγώνα το έκανε στο 50' ο βοηθός Γούκος, σταματώντας με ανύπαρκτο οφσάιντ τον εφορμούντα Μαρσελίνιο.

Βαθμός: 7,5

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2

Στην Τούμπα, ο Γιάχος επέλεξε να κρατήσει το ματς χωρίς κατάχρηση σφυριγμάτων και καρτών - μοιραίο ήταν να του φύγουν κάποια μαρκαρίσματα, όχι πάντως μέσα στις περιοχές. Όταν το πράγμα πήγε να ξεφύγει, ο Χιώτης ρέφερι έπαιξε το ρόλο του αποβάλλοντας τον Λάζαρ που φαινόταν ικανός να προκαλέσει γενική σύρραξη.

Βαθμός: 7,5


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο έλεγχος των διαιτητών της 20ης αγωνιστικής (video)"

Leave a reply