[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
77 νεκροί από το πολικό ψύχος στην Ευρώπη
Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

-32,5 ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ


Πάνω από 70 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από το πολικό ψύχος που επικρατεί στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη.

Χιονοπτώσεις στην Μπολόνια.
Χιονοπτώσεις στην Μπολόνια.


Το πιο βαρύ τίμημα πληρώνει η Ουκρανία όπου οι νεκροί των τελευταίων ημερών ανέρχονται πλέον στους 43 - κυρίως άστεγοι- ενώ θάνατοι από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί στην Πολωνία, όπου τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως επίσης στην Ρουμανία, την Σερβία και την Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, το τελευταίο τριήμερο, 24.000 άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στα 1590 κέντρα που έχουν δημιουργηθεί, ενώ στο Κίεβο τα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Η βουτιά του υδράργυρου συνεχίζεται, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες να καταγράφονται σε πολλές πόλεις. Το ρεκόρ ανήκει στην Ιντοσούρα Μπουζαουλούι της Ρουμανίας, όπου όπου ο υδράργυρος βούτηξε στους -32,5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στους –29 βαθμούς έπεσε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η θερμοκρασία στα βορειοανατολικά της Βουλγαρίας.

77 νεκροί από το πολικό ψύχος στην Ευρώπη

Το κύμα κακοκαιρίας- που έχει σιβηρική προέλευση- προβλέπεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες όχι μόνο στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη, αλλά και σε χώρες όπως η Γερμανία όπου 2 γυναίκες φέρεται να έχασαν την ζωή τους από το δριμύ ψύχος, την Γαλλία και την Ιταλία που διανύει την πιο κρύα εβδομάδα των τελευταίων 27 ετών.

Στην κεντρική Ιταλία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών, ενώ χιονοπτώσεις καταγράφονται ακόμη και στα νότια της χώρας.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "77 νεκροί από το πολικό ψύχος στην Ευρώπη"

Leave a reply