[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νέο ηλεκτρο-σοκ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Κι άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ίσως και μέσα στο 2012, φέρνει το νέο Μνημόνιο, ενώ για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει σε πώληση λιγνιτικών μονάδων και σταθμών υδροηλεκτρικής παραγωγής.

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο 2012 φέρνει το νέο Μνημόνιο που ψηφίστηκε προχθές
Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο 2012 φέρνει το νέο Μνημόνιο που ψηφίστηκε προχθές

Πιο συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο του «οικονομικού προγράμματος» που αφορά στον τομέα της ενέργειας, προβλέπεται ότι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει τα μέτρα εκείνα, ώστε οι τιμές λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα να περιλαμβάνουν το κόστος χονδρικής.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Μνημόνιο: «Υιοθετούνται περαιτέρω μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ενεργειακή συνιστώσα των επίσημων τιμολογίων για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αντανακλά, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2013, τις τιμές χονδρικής αγοράς, με εξαίρεση τους ευπαθείς καταναλωτές».

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών των μέτρων είναι μέχρι τον Ιούνιο. Σκοπός είναι η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων τον Ιούνιο του 2013.

Πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται από τον Ιούνιο να γίνουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ με βάση και τον πρόσφατο μηχανισμό που είχε εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και προέβλεπε την ανά εξάμηνο αναπροσαρμογή των τιμολογίων ρεύματος.

Εξάλλου, μέσα στο Μνημόνιο μπαίνουν και χρονοδιαγράμματα σχετικά με την πρόσβαση των ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και στην υδροηλεκτρική, διαδικασίες που συνδέονται με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Οπως αναφέρεται, η κυβέρνηση μέσα στο δεύτερο τρίμηνο θα πρέπει να αρχίσει την εφαρμογή των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση των ιδιωτών στον λιγνίτη.

Οι τελευταίοι μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 θα πρέπει να έχουν «μπει» στον λιγνίτη.

Στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ επιτρέπεται επίσης και η πώληση παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων των υδροηλεκτρικών σταθμών όπως και των λιγνιτικών μονάδων.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νέο ηλεκτρο-σοκ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις"

Leave a reply