[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το καταραμένο απόθεμα
Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 Posted by -

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Χ.ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ



Την ώρα που όλοι ασχολούνται με την εξαγωγή στο εξωτερικό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αποφασιζόταν η κατακρεούργηση των μισθών των Ελλήνων εργαζομένων, ενώ ο υπουργός επί της Επικοινωνίας ανακοίνωνε με κυνικότητα ότι τα μέτρα δεν τελειώνουν εδώ, αλλά θα συνεχιστούν και τον Ιούνιο, προκειμένου να κλείσει το έλλειμμα.

Συνεπώς, ο φαύλος κύκλος, που οδηγεί την ελληνική οικονομία σε σπιράλ θανάτου, συνεχίζεται και δεν ξέρεις αν πρέπει να ψέξεις τους Έλληνες πολιτικούς για τη διαφθορά τους ή για την ανικανότητά τους. Και έχει δίκιο η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία επισημαίνει ότι οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα επιζήσουν. Πρώτα θα χαθούμε εμείς, οι εργαζόμενοι, οι περιττοί του ολοκληρωτισμού του 21ου αιώνα, το "καταραμένο απόθεμα".

Τελικά, δεν υπάρχει ελληνική πρόταση εξόδου από την κρίση, δεν υπάρχει σχέδιο. Ό,τι υπάρχει είναι οι προτάσεις των «κουκουλοφόρων» προς την τρόικα, οι οποίες απηχούν τα εξειδικευμένα και κοντόφθαλμα συμφέροντα των επιχειρηματιών της πρώην και νυν «διαπλοκής». Η τελευταία, τυφλωμένη από την απληστία της και τη δυνατότητα να τσακίσει ό,τι υφίσταται ακόμη ως εσωτερικός ανταγωνισμός, επιτίθεται. Αλλά δεν γνωρίζει ότι θα έλθει και η σειρά της. Για την ώρα προηγούνται τα φιλέτα των αποκρατικοποιήσεων, τα οποία έχουν πλήρως απαξιωθεί, αφού από τα 50 δις ευρώ, όπως αξιολογούνταν αρχικά, τώρα κοστίζουν 19 δις και σε λίγο τίποτα.

Αυτά δήλωσε ο καθηγητής Κουκιάδης, χθες, αποδίδοντας την απαξίωση σε λάθος της αρχικής αποτίμησης! Όμως, στη δημόσια περιουσία, όπως και σε κάθε περιουσία, είτε προστίθεται υπεραξία είτε απαξιώνεται. Σήμερα, ισχύει το δεύτερο σε μία «κίνηση» των δανειστών μας να τα αγοράσουν κοψοχρονιά. Με άλλα λόγια, πάνω στο «σώμα» της Ελλάδας και των Ελλήνων παίζονται μεγάλα συμφέροντα εγχώρια και εξωχώρια. Η Ελλάδα ξεσκίζεται κι εμείς μαζί της. Όσο για το χρέος, η όλη ρύθμιση στοχεύει στο να απαλλάξει τις τράπεζες από τον κίνδυνο μιας άτακτης κατάρρευσης. Τώρα η Ελλάδα δεν θα χρωστάει σε τράπεζες αλλά σε κράτη! Συνεπώς, η ελληνική χρεοκοπία θα κοστίσει μόνο στους φορολογούμενους των χωρών της ευρωζώνης και όχι σε αυτούς που προκάλεσαν την κρίση, δηλαδή στις τράπεζες.

Ήδη είναι γνωστό ότι το δάνειο των 130 δις που θα λάβουμε, αφορά κατά 30 δις τις ελληνικές τράπεζες και τα υπόλοιπα θα πάνε στους δανειστές. Και αυτά θα πληρωθούν από τους Έλληνες εργαζόμενους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Φευ όμως. Ούτε αυτές οι θυσίες θα σώσουν την Ελλάδα στο βαθμό που όλα είναι υποταγμένα στα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των τραπεζών.

Για να γίνει αντιληπτό τι συμβαίνει με το χρέος, αρκεί να αναφερθεί ότι οι χρηματιστικές συναλλαγές το 1997 ήταν 15 φορές πάνω από την παγκόσμια παραγωγή, ενώ σήμερα είναι πάνω από 70 φορές. Αυτή η τεράστια παγκόσμια χρηματοπιστωτική φούσκα κάποια στιγμή θα σκάσει. Ενδεχομένως, αυτό να αρχίσει από την Ελλάδα.

Αυτό προσπαθούν να αποφύγουν οι Δυτικοί. Αλλά οι Έλληνες πολιτικοί «ολίγιστοι» και ανεπαρκείς καθώς είναι, αδυνατούν να παίξουν το παιγνίδι της «χρεοκοπίας» υπέρ της χώρας μας.

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το καταραμένο απόθεμα"

Leave a reply