[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εξω η Τσέσλι, πρώτη η «Γιούβε», μέσα Σαμαράς και «Γαλατά» (videos)
Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Την πρόκρισή τους στους 16 του Champions League εξασφάλισαν Γιουβέντους, Σέλτικ και Γαλατασαράι, στο Europa η Τσέλσι


   Τα τελευταία τρία εισιτήρια για τη φάση των 16 του Champions League βρήκαν τους κατόχους τους!
Η Γιουβέντους επικράτησε με 1-0 της Σαχτάρ στο Ντόνετσκ και πήρε, όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά του 5ου ομίλου, αφήνοντας την Τσέλσι να συνεχίσει στο Europa League παρά το επιβλητικό 6-1 επί της Νόρτζελαντ.

Στην επόμενη φάση πέρασε και η Σέλτικ μετά το 2-1 επί της Σπαρτάκ Μόσχας, καθώς η Μπενφίκα έμεινε στο 0-0 με τη Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου και κατέλαβε την 3η θέση. Ανησυχία για τους «μπλαουγκράνα», καθώς ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε τραυματίας με φορείο!

Στους 16 συνεχίζει και η Γαλατασαράι μετά τη δύσκολη νίκη της με 2-1 σε βάρος της Μπράγκα και παρά το 1-0 της Κλουζ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, με την ομάδα του Παντελή Καπετάνου να συμβιβάζεται με τη δεύτερη τη τάξει κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Νίκη και πρωτιά για τη Μπάγερν Μονάχου χάρη στο επιβλητικό 4-1 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στους ομίλους και η 2η Βαλένθια με 1-0 επί της έτσι κι αλλιώς ουραγού Λιλ.

5ος όμιλος
Σαχτάρ-Γιουβέντους 0-1 (56` αυτ. Κούτσερ)
Η Γιουβέντους δεν ήξερε καν αν θα βρίσκεται στους 16 του θεσμού, αλλά, όχι μόνο το κατάφερε, αλλά πήρε και την πρωτιά του 5ου ομίλου! Οι «μπιανκονέρι» επικράτησαν με 1-0 της Σαχτάρ στο Ντόνετσκ κι έφτασαν τους 12 βαθμούς, 2 περισσότερους από τη δεύτερη αντίπαλό τους.

Αν και οι... κακές γλώσσες ήθελαν τις δύο ομάδες να «στήνουν» την ισοπαλία που θα ευνοούσε και τις δύο, το ματς ήταν συγκλονιστικό και η «Μεγάλη Κυρία» δημιούργησε σωρεία ευκαιριών και είχε και δοκάρι, πριν ο Κούτσερ στείλε, στην προσπάθειά του να προλάβει τον Τζιοβίνκο, την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 56`.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ που θα έδινε σε εκείνους την πρωτιά, είχαν και δοκάρι, αλλά τελικά δεν απέφυγαν την ήττα και τερμάτισαν στην 2η θεση.



Τσέλσι-Νόρτζελαντ 6-1 (38` πέν. Νταβίντ Λουίζ, 45`+, 56` Τόρες, 51` Κέιχιλ, 63` Μάτα, 71` Όσκαρ - 46` Τζον)

Η νίκη της Γιουβέντους ήταν... μαχαιριά στην καρδιά για την Τσέλσι που ήθελε ήττα των Ιταλών και δική της νίκη επί της Νόρτζελαντ για να προκριθεί. Το πρώτο... σκέλος δεν συνέβη κι έτσι οι «Μπλε» έστησαν το πιο... θλιμμένο πάρτι «συντρίβοντας» με 6-1 τη Νόρτζελαντ στο Στάμφορντ Μπριτζ, στην πρώτη τους νίκη υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ.

Οι δύο ομάδες έχασαν από ένα πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να βλέπουν πρώτοι τον Πετρ Τσεχ να αποκρούει την προσπάθεια του Στόκχολμ στο 32` και τον Αζάρ να χάνει τη δική του εκτέλεση 4 λεπτά αργότερα, πριν ο Νταβίντ Λουίζ σπάσει την... κατάρα της άσπρης βούλας στο 38`.

Ο Φερνάντο Τόρες βρήκε δύο φορές τον δρόμο για τα δίχτυα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στο 56`, Γκάρι Κέιχιλ (51`), Χουάν Μάτα (63`) και Όσκαρ (71`) προσέθεσαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ, όπως και ο Τζον στο 46` για τη Νόρτζελαντ, αλλά η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με το Europa League.


6ος όμιλος

Μπάγερν-Μπάτε Μπορίσοφ 4-1 (22` Γκόμεζ, 54` Μίλερ, 66` Σακίρι, 83` Αλάμπα - 89` Φιλιπένκο)


Στον 6ο όμιλο είχαν ξεκαθαρίσει όλα εκτός από την πρωτιά, με την Μπάγερν Μονάχου να την κατακτά με το επιβλητικό 4-1 σε βάρος της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Γερμανία.

Ο Γκόμεζ έκανε την αρχή στο 22`, αλλά οι «Βαυαροί» αναγκάστηκαν να συνεχίσουν από το 51` με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μπόατενγκ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Αυτό, πάντως, δεν τους πτόησε, με τον Μίλερ να κάνει το 2-0 στο 54` και τον Σακίρι να τον «μιμείται» στο 66`. Ο Αλάμπα έκανε το 4-0 στο 83`, με τον Φιλιπένκο απλά να πετυχαίνει το γκολ της... τιμής στο 89` για την ΜΠΑΤΕ που θα προσπαθήσει για κάτι καλύτερο στο Europa League.



Λιλ-Βαλένθια 0-1 (35` πέν Ζόνας)
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Βαλένθια που έκανε το... χρέος της απέναντι στη Λιλ παίρνοντας τη νίκη με 1-0 σε βάρος της Λιλ στη Γαλλία υπό το βλέμμα του νέου της προπονητή, Ερνέστο Βαλβέρδε, που βρέθηκε στις κερκίδες.

Το μοναδικό γκολ που έκρινε και την αναμέτρηση πέτυχε ο Ζόνας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 35`, με τους «λιλουά» να ανεβάζουν αισθητά την απόδοσή τους στη συνέχεια, αλλά να μην καταφέρνουν να ισοφαρίσουν.




7ος όμιλοςΜπαρτσελόνα-Μπενφίκα 0-0
Ο τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι «σημάδεψε» την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Μπενφίκα, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο Καμπ Νου, με τους «Αετούς» να συμβιβάζονται με το Europa League.

Οι «μπαλουγκράνα» παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, αλλά ο Τίτο Βιλανόβα πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα τον Λιονέλ Μέσι προκειμένου να του δώσει την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ. Παρόλα αυτά, σε μία σύγκρουση με τον Αρτούρ τραυματίστηκε στο γόνατο κι έγινε αναγκαστική αλλαγή, βγαίνοντας εκτός γηπέδου με φορείο
.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Μπενφίκα πάλεψε για τη νίκη, είχε δύο δοκάρια, αλλά τελικά ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της ως 3η.



Σέλτικ-Σπαρτάκ Μόσχας 2-1 (21` Χούπερ, 83` πέν. Κόμονς - 39` Άρι)

Το δεύτερο εισιτήριο πίσω από τη Μπαρτσελόνα πήρε η Σέλτικ χάρη στη νίκη της με 2-1 επί της Σπαρτάκ Μόσχας στη Σκωτία.

Ο Γκάρι Χούπερ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων στο 21` για να κάνει το 1-0, αλλά ο Άρι κατάφερε να ισοφαρίσει στο 39`. Παρόλα αυτά, ο εξαιρετικός για άλλο ένα ματς, Γιώργος Σαμαράς, έχοντας και δοκάρι, κατάφερε να κερδίσει πέναλτι στο 83` το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κρις Κόμονς δίνοντας τη νίκη - πρόκριση στην ομάδα του



8ος όμιλος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κλουζ 0-1 (56` Αλμπέρτο)
Την πρώτη της εντός έδρας ήττα στο Champions League τα τελευταία 3 χρόνια γνώρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 από την Κλουζ, με τη νίκη, όμως, να μην είναι αρκετή για την ομάδα του Παντελή Καπετάνου που τερμάτισε 3η.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν στην έδρα τους για πρώτη φορά μετά το ματς με τη Ράιντζερς το 2010, με το πανέμορφο γκολ του Λουίς Αλμπέρτο στο 56` να κάνει τη διαφορά στο ματς, αλλά όχι και στην τελική κατάταξη του ομίλου.



Μπράγκα-Γαλατασαράι 1-2 (32` Μοσορό - 58` Μπ. Γιλμάζ, 78` Α. Γιλμάζ)
Με «ήρωες» τους... Γιλμάζ της η Γαλατασαράι πήρε τη 2η θέση και την πρόκριση με 2-1 σε βάρος της Μπράγκα στην Πορτογαλία, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Οι θεωρητικά... αδιάφοροι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στο ξεκίνημα του αγώνα και προηγήθηκαν με τον Μοσορό στο 32`, αλλά στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο «συνήθης ύποπτος» Μπουράκ Γιλμάζ έφερε το ματς στα ίσα στο 58` και ο Αϊντίν Γιλμάζ έβαλε και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ όπου μέχρι απόψε βρισκόταν μόνο αυτό του συμπαίκτη του, κάνοντας το «χρυσό» 2-1 στο 78`.



Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12
2. Γαλατασαράι 10
3. Κλουζ 10
4. Μπράγκα 3

Πηγή: woop

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εξω η Τσέσλι, πρώτη η «Γιούβε», μέσα Σαμαράς και «Γαλατά» (videos)"

Leave a reply