[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
''Μικρογεύματα Διαμαντοπούλου''-Μήπως συνηθίζουμε το τέρας;
Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

της Τασίας Σταματοπούλου


Αν η ελληνική κοινωνία δεν εχει πάθει ακόμη μιθριδατισμό.

Αν δεν συνήθισε κι ολας το ”τέρας”.

Αν δεν εχει βυθιστεί στο τέλμα της απάθειας εξ αιτίας της βαριάς κατάθλιψης.

Αν εχει μείνει λίγο φιλότιμο, τσίπα, αξιοπρέπεια, πνεύμα αντίστασης, οπως θελετε πείτε το,

τότε δεν είναι δυνατόν να ”ακούει την είδηση” για πρόγραμμα συσσιτίου σε 18 σχολεία του λεκανοπεδίου Αττικής οπου τα παιδιά λιποθυμούν απο την πείνα, και να μην ξεσηκώνεται!

Μέσα στη γενική εξαθλίωση που βυθίζεται ο κόσμος ,ο κίνδυνος να δεχόμαστε,να ακούμε ειδήσεις σαν και αυτή ως ενα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της κρίσης, ως κάτι φυσιολογικό στην τρέχουσα πραγματικότητα ολο και περισσότερο γίνεται ορατός. Συνήθεια η εικόνα του άστεγου, του πεινασμένου στην ουρά, τα πακέτα φιλανθρωπίας,το βλέμμα της απόγνωσης σε χιλιάδες μάτια… Συνήθεια οι τυλιγμένοι σε κουβέρτες πάνω σε παγκάκια, σε εγκαταλειμένα σπίτια, σε χαρτόκουτα κάτω απο ενα υπόστεγο.Συνήθεια η εικόνα αγχωμένων ανθρώπων να τρέχουν να πάρουν δωρεάν κρεμμύδια.

Και προσοχή! Οχι στην εύκολη και ανέξοδη συγκίνηση για τα καημένα τα παιδάκια που πεινάνε.

Οργή χρειάζεται απέναντι στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στα κομματα που τη στηρίζουν για το κατάντημα της χώρας και των ανθρωπων αυτής της χώρας.

Οργή για το θράσος της κ.Διαμαντοπούλου που αφού άφησε τα σχολεία χωρίς βιβλία και δασκάλους, και δεν ντρέπεται για αυτό, ετοιμάζει τώρα μικρογεύματα με… υγιεινές τροφές για τους μαθητές που πεινάνε. Με αναλγησία περισσή και στύλ… Αντουανέτας.

Οργή για την απίστευτη υποκρισία οσων δεν ήξεραν τι ψήφιζαν με το μνημόνιο και τώρα περιφέρουν ανερυθρίαστα τα υπολείμματα της πολιτικής τους παρουσίας… Γελοία σκιάχτρα.

Να δείτε που και για τα παιδάκια που πεινάνε θα ξεκινήσει και κανένας τηλεμαραθώνιος, κανάλια θα αναλάβουν το φιλάνθρωπο έργο με τόνους δάκρια… Κι επώνυμοι κι ανώνυμοι θα δίνουν τον όβολό τους για το συσσίτιο των μαθητών.

Ολα αυτά δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να μας κάνουν να ”συνηθίσουμε το τέρας’‘.

Την ώρα που και οι πέτρες επρεπε να ζητούν να φύγει αυτή η κυβέρνηση που καταστρέφει συστηματικά τη χώρα και εξαθλιώνει τους ανθρώπους.

Διαβάστε τώρα και την είδηση

Συσσίτιο με κουπόνια σε 18 σχολεία με κρούσματα υποσιτισμού

Από την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει να παράσχει μικρογεύματα σε 18 σχολεία εννέα περιοχών του Λεκανοπεδίου που αντιμετωπίζουν έντονα κοινωνικά προβλήματα, ενώ πρόκειται σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα βοήθειας απευθείας σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Τα σχολεία όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα βρίσκονται καταρχάς στον Ταύρο, τα Κάτω Πατήσια, τα Εξάρχεια, το Μενίδι και την Πλατεία Βάθη και αργότερα στο Μοσχάτο, τη Νίκαια, τον Ασπρόπυργο και τον Αυλώνα.
Τα μικρογεύματα θα προσφέρονται δωρεάν με κουπόνια σε όλους τους μαθητές των σχολείων και θα περιλαμβάνουν υγιεινές τροφές, όπως γάλα, μπισκότα με δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς κ.λπ.
Ταυτόχρονα εξελίσσονται συνέργειες με την Εκκλησία, τους δήμους, ιδιωτικές εταιρείες αλλά και την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στη διάθεσή του το κράτος.


Πηγή

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "''Μικρογεύματα Διαμαντοπούλου''-Μήπως συνηθίζουμε το τέρας;"

Leave a reply