[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο απόλυτος φόβος του πολιτικού συστήματος.
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Το πολιτικό σύστημα και γενικότερα το σύνολο του κρατικοδίαιτου υπερσυγκεντρωτικού καθεστώτος, φοβάται αυτή τη στιγμή πολλά πράγματα, αλλά κατά προτεραιότητα φοβάται έναν βασικό παράγοντα. Τον εκλογικό νόμο. Φανταστείτε τι θα γίνει, αν στις επόμενες εκλογές, είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ δεν κατορθώσουν να επιτύχουν αυτοδυναμία. Τότε, είτε 1) θα συγκυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εφόσον η μεταξύ τους διαφορά είναι μεγάλη (ήδη σήμερα αυτό το προανήγγειλε ο κ. Λοβέρδος στον realfm), αλλά όμως έτσι θα....
συνεχίσουν να απαξιώνονται και τα δύο αυτά κόμματα, είτε 2) εάν κάποιο από τα δύο κόμματα είναι κοντά στην αυτοδυναμία, θα ξαναπάνε σε εκλογές τρομοκρατώντας το λαό με ακυβερνησία, είτε 3) όταν διαπιστωθεί ότι οι αυτοδυναμίες πέταξαν οριστικά, θα ψηφιστεί απλή αναλογική και φυσικά θα καταργηθεί το ανήθικο και αντιδημοκρατικό bonus των 50 βουλευτών στο πρώτο κόμμα, που καταλύει την αρχή της ισότητας της ψήφου των πολιτών και κάνει κάποιους πολίτες ανώτερους από τους υπόλοιπους.

Εκείνο που κυρίως ανησυχεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όσο συνεχίζει να τραβάει σε βάθος χρόνου η μεταξύ τους συγκυβέρνηση, είναι η καθημερινή αποκάλυψη της θεατρικής αντιπαράθεσής τους στο παρελθόν και η κατάρρευση της πολιτικής συμπαιγνίας τους. Αποκαλύφθηκε στα μάτια του ελληνικού λαού ότι και τα δύο αυτά κόμματα της μεταπολίτευσης (όπως και οι πρόγονοί τους προδικτατορικά), κρατούσαν τόσες δεκαετίες το λαό διχασμένο με τεχνητές αντιπαραθέσεις και διαχωριστικές ψεύτικες γραμμές, προκειμένου να νέμονται αυτοδύναμα και ανεξέλεγκτα την εξουσία και τον πλούτο του ελληνικού λαού σαν λάφυρο, ενώ στο παρασκήνιο συνεργάζονταν άψογα. Ακόμα και θέσεις διορισμών στο Δημόσιο μοίραζαν μεταξύ τους, όπως ακριβώς κάνουν και με την κρατική επιχορήγηση, τον τηλεοπτικό χρόνο κ.λ.π..

Σήμερα λοιπόν αποδεικνύεται περίτρανα ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπορούν να συνεργαστούν άψογα και στο προσκήνιο, δηλαδή σε συγκυβέρνηση. Πραγματικές διαχωριστικές γραμμές δεν υπάρχουν πλέον. Επομένως, ο κόσμος αρχίζει να αναρωτιέται έντονα, τι νόημα έχουν στο μέλλον οι αυτοδυναμίες;;

Αυτό ακριβώς φοβούνται και γι’ αυτό στο άμεσο μέλλον και ειδικότερα μετά τις 18-3-2012, θα επιχειρηθεί σκηνικό επανασύστασης του δικομματισμού, των τεχνητών διαχωριστικών γραμμών και των ψεύτικων διλημμάτων.
Το φαγοπότι πρέπει να συνεχιστεί ανενόχλητα, χωρίς λαϊκό έλεγχο…


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο απόλυτος φόβος του πολιτικού συστήματος."

Leave a reply