[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σκαρφαλώνεις στην ιεραρχία της Ακαδημίας, αλλά ...
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Georgia Seiti



Διαβάζεις και προσπαθείς να αποκτήσεις όσα πιο πολλά προσόντα μπορείς. Γίνεσαι ανταγωνιστικός στην πολύπλοκη και απαιτητική κοινωνία μας, προσπαθείς να διεκδικήσεις μια καλύτερη θέση στο μέλλον.

Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου. Μπράβο για τον ακούραστο αγώνα σου να ξεχωρίσεις από τη μάζα. Αλήθεια όμως, αναρωτήθηκες ποτέ αν αυτό σε κάνει πραγματικά διαφορετικό; Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που σε κάνει καλύτερο από μένα, που σχεδόν τελείωσα το νυχτερινό γυμνάσιο και δουλεύω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου;

Υπερέχεις ασυζητητί στην εκπαιδευτική σου μόρφωση, αλλά είσαι αλήθεια καλύτερος άνθρωπος; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να με υποβιβάζεις, να με μειώνεις, να με εκμεταλλεύεσαι και να με εξαπατάς; Είναι πράγματι τα πτυχία ένα μέσο να μηδενίζεις προσωπικότητες, να χάνεις την ανθρωπιά σου και να τσαλαπατάς ανθρώπινες ζωές; Που είναι η καλλιέργεια ψυχής και πνεύματος; Δεν ήταν στα sos της εξεταστικής και τα προσπέρασες;

Όταν περήφανος ορκιζόσουν στα ακαδημαϊκά έδρανα των δημόσιων πανεπιστημίων μας, τι είχες στο μυαλό σου; "Τα κατάφερα κι έγινα απάνθρωπος"; Οι φίλοι και οι γνωστοί σου ήρθαν να σε καμαρώσουν να γίνεσαι επιστήμονας. Τους είπες άραγε ποτέ την πραγματική εξέλιξή σου; Ετυμολογικά, επιστήμονας είναι ο κάτοχος επιστήμης έπειτα από ειδικές σπουδές. Στο δικό σου μυαλουδάκι τι σημαίνει; Ο κυρίαρχος του κόσμου; Ο κατακτητής των πάντων; Ο καλύτερος όλων; Φοβάμαι πως πιθανότατα έχεις μπερδέψει τις έννοιες. Αυτό που εσύ υποψιάζεσαι ότι είσαι, μάλλον θα χαρακτηριζόταν επιστάτης.

Ίσως ήσουν ο πασάς της μάνας σου, το παλικάρι του πατέρα σου, ο άρχων των παππούδων σου και ίσως ο κόσμος όλος των συντρόφων σου. Εκεί όμως οι εξουσίες σου, δυστυχώς για σένα και ευτυχώς για όλους τους υπόλοιπους, τελείωσαν. Δεν είμαστε οι υποτακτικοί σου. Δεν ανήκουμε στο τσιφλίκι σου, οπότε μάλλον πρέπει να αρχίσεις να μαζεύεσαι. Και αν δεν σου αρέσει η νέα πραγματικότητα, τότε λυπάμαι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Σε ανεχτήκαμε πολύ, καιρός να μας αδειάζεις τη γωνιά.

Κι όταν μια μέρα συνειδητοποιήσεις ότι ξέμεινες από φίλους και ανθρώπους δίπλα σου, μη θορυβηθείς, θα έχεις πάντα τα πτυχία σου να σου κάνουν συντροφιά. Η επαγγελματική σου "επιτυχία" θα σε αποζημιώνει για τις ανθρώπινες απώλειες. Άλλωστε, εμάς δεν μας χρειάστηκες ποτέ. Δεν είμαστε αντάξιοί σου. Δεν θα είχαμε να σου προσφέρουμε τίποτα ουσιαστικό ούτως ή άλλως. Εσύ τα ξέρεις όλα, είσαι ο καλύτερος, είσαι αναντικατάστατος στον ιδανικό πλασματικό σου κόσμο.

Μια χάρη προσωπική κάνε μας αν μπορείς και θα σου είμαστε αιώνια ευγνώμονες. Άδειασέ μας τη γωνιά και, please, φεύγοντας κλείσε την πόρτα πίσω σου.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σκαρφαλώνεις στην ιεραρχία της Ακαδημίας, αλλά ..."

Leave a reply