[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μεγάλη σφαγή των επικουρικών για να καμφθούν οι εταίροι
Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Στην «προκρούστια κλίνη» μπαίνουν μισθοί και συντάξεις, για να κλείσει η συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους για το PSI και το νέο δάνειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 625 εκατ. ευρώ που «χώριζαν» την χώρα μας από τους δανειστές της, οριστικοποιήθηκε πως το ποσό των 300 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθεί «με σφαγή στις επικουρικές συντάξεις», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Το ποσό των περικοπών θα φτάνει ή και θα ξεπερνά ενδεχομένως το 20%, χωρίς να έχει καταστεί σαφές αν θα αφορά και τις συντάξεις κάτω από τα 300 ή τα 200 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπόλοιπο ποσό των 325 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθεί από την επίσπευση κατά έξι μήνες της εφαρμογής των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, από νέες περικοπές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και από επιβολή ειδικού φόρου στο πετρέλαιο των αγροτών.

Τα μέτρα θα συζητηθούν διεξοδικά και θα ανακοινωθούν στο επικείμενο υπουργικό συμβούλιο. Όπως τόνισε πάντως ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης του Εurogroup το βράδυ της Τετάρτης, «όσοι μας κατηγορούν γιατί παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις, κόβοντας μισθούς και συντάξεις ή μειώνοντας τα εισοδήματα, το επίπεδο ζωής, δεν αντιλαμβάνονται ότι με την τυφλή και μυωπική τους αντίδραση θέτουν σε κίνδυνο τα εισοδήματα, τις συντάξεις, τους μισθούς, το επίπεδο ζωής που μπορούν ξαφνικά να καταρρεύσουν».STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μεγάλη σφαγή των επικουρικών για να καμφθούν οι εταίροι"

Leave a reply