[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΦΠΑ σε αγρότες και ενοίκια για επαγγελματική στέγη
Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ 30% ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Τέσσερα από τα φορο-μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ φαίνεται πως θα υιοθετήσει το οικονομικό επιτελείο.

ΦΠΑ σε αγρότες και ενοίκια για επαγγελματική στέγη

Τέσσερα από τα φορο-μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ φαίνεται πως θα υιοθετήσει το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, στην επιβολή φόρου στα αγροτεμάχια, στην ένταξη της πλειοψηφίας των αγροτών σε καθεστώς ΦΠΑ και στην επιβολή ΦΠΑ σε όλα τα ενοίκια για επαγγελματική στέγη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, προωθούνται:

- Κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Υιοθέτηση του μέτρου αυτού θα φέρει τετραπλασιασμό του ΦΠΑ για τα φάρμακα, τα βιβλία και τα περιοδικά και διπλασιασμό του ΦΠΑ για τα τρόφιμα, τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, φυσικού αερίου κ.ά.

- Κατάργηση φοροαπαλλαγής για τις αγροτικές γαίες που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα. Το μέτρο αυτό σημαίνει ουσιαστικά την επιβολή φόρου σε όλα τα αγροτεμάχια, τους αγρούς και τις λοιπές εδαφικές εκτάσεις που βρίσκονται εκτός σχεδίων πόλεων.

- Εξετάζεται το ενδεχόμενο ένταξης των αγροτών που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο κατώφλι παραγωγής στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ υποστηρίζει ότι το κατώφλι αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον 25.000 ευρώ.

- Επιβολή ΦΠΑ σε όλα τα ενοίκια για επαγγελματική στέγη.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΦΠΑ σε αγρότες και ενοίκια για επαγγελματική στέγη"

Leave a reply