[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ακριβότερη χώρα η Ελλάδα στην Ευρώπη
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Ανάπτυξης τη στιγμή που οι μισθοί κόβονται και η τρόικα απαιτεί να περαιτέρω μειώσεις, η ανεργία αυξάνεται και η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της, η Ελλάδα αποτελεί μια από τις πιο ακριβές χώρες στην ΕΕ.

Η έρευνα διεξήχθη από την υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης σε δείγμα 70 προϊόντων που πωλούνται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Η σύγκριση στις τιμές αφορά την Ελλάδα και της Γαλλίας, Γερμανία,
Βρετανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ισπανία και Μ. Βρετανία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, η Ελλάδα βρίσκεται κατά μέσο όρο στην 4η θέση. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία στην Ελλάδα πωλούνται πολύ ακριβότερα, σε ορισμένες περιπτώσεις έως και σε διπλάσια τιμή.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν για παράδειγμα είδη ατομικής φροντίδας, είδη καθαρισμού καιδημητριακά.

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα Εποπτείας της Αγοράς Γ.Στεργίου, το φαινόμενο οφείλεται μεταξύ άλλων στους αυξημένους φόρους που έχει ο κλάδος και στο κόστος μεταφοράς των προϊόντων. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, το κόστος μεταφοράς από την Κρήτη στον Πειραιά είναι το ίδιο όσο εάν τα προϊόντα έφθαναν στον Πειραιά από την Ολλανδία.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ακριβότερη χώρα η Ελλάδα στην Ευρώπη"

Leave a reply