[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ρεκόρ ακρίβειας όλων των εποχών στις τιμές των καυσίμων
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Στα ύψη έχουν εκτοξευτεί οι τιμές των υγρών καυσίμων καθώς η τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη αγγίζει τα 2 ευρώ το λίτρο ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται 40% ακριβότερο από πέρυσι φτάνοντας το ένα ευρώ και δεκαπέντε λεπτά το λίτρο.

Το πετρέλαιο θέρμανσης πέρυσι τέτοια εποχή πωλούνταν στα 0,77-0,80 ευρώ το λίτρο. Στις 20 Οκτωβρίου, οπότε και άρχισε η διάθεσή του για τη φετινή χειμερινή σεζόν, κυμαινόταν στα 0,93-0,95 ευρώ το λίτρο ενώ χθες οι τιμές ήταν στο 1 ευρώ ανά λίτρο, με την ανώτατη να είναι στο 1,15 ευρώ το λίτρο

Τα ελληνικά νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση. Η βαρυχειμωνιά των ημερών τα έχει οδηγήσει σε πρόσθετες δαπάνες για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και όπως περιγράφουν οι βενζινοπώλες αγοράζουν ποσότητες 200, 300 το πολύ 500 λίτρων προκειμένου να περάσουν οριακά τις επόμενες παγωμένες μέρες.

Το ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, πωλείται στην Αιτωλοακαρνανία. Πάνω από το 1,10 ευρώ φτάνουν οι υψηλότερες τιμές σε Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Μαγνησία, Κυκλάδες, Σάμο, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Λακωνία, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ηλεία

Το...ράλι της ακρίβειας ακολουθούν και οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης ακθώς βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ.Η μέση τιμή είναι στα 1,713 ευρώ το λίτρο και από την αρχή του χρόνου έχει αυξηθεί κατά περίπου 6 λεπτά το λίτρο ενώ η ακριβότερη βενζίνη είναι τα 1,95 ευρώ το λίτρο, δηλαδή μία ανάσα πριν από τα 2 ευρώ.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ρεκόρ ακρίβειας όλων των εποχών στις τιμές των καυσίμων"

Leave a reply