[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πίσω από τις κουκούλες
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

του Μενελαου Τασιοπουλου



Η Κυριακή σήμανε εντός του Κοινοβουλίου το τέλος της Μεταπολίτευσης.


Με την ίδια φρίκη όπως και η αρχή της. Στην αφετηρία χάσαμε το μεγαλύτερο μέρος της Κύπρου, με τον Αττίλα 2. Στο τέλος χάσαμε την κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία και την οικονομική δυνατότητα επιβίωσης της Ελλάδας. Ο κύκλος έκλεισε.

Την ίδια στιγμή, τις ίδιες ώρες εκτός Κοινοβουλίου, στο κέντρο της πόλης εξελίχθηκε μια πολύ οργανωμένη, από τις πλέον άρτιες, επιχείρηση των βανδάλων - κουκουλοφόρων. Κέρδισε το «μαύρο μπλοκ» των δρόμων την μάχη με την Αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Εντυπωσιάζει το επίκεντρο της προσοχής των βανδάλων - κουκουλοφόρων. Ήταν επί της ουσίας τα νεοκλασικά του κέντρου. Η ανάταξη της χώρας, η ανασυγκρότηση του συστήματος διοίκησης της Ελλάδας, η νέα εποχή μετά την βέβηλη Μεταπολίτευση, θα στηριχθεί σε νέα στυλ.

Σε μια συλλογική παραδοχή του τι θα είναι η μετα-ΟΝΕ , Ελλάδα. Τα νεοκλασικά συμβολίζουν, με έναν απόλυτα πραγματικό τρόπο το στοίχημα της νέας εποχής. Την πολιτιστική αναφορά των Ελλήνων, που θα επιδιώξουν την συνέχεια του Κλασικισμού.

Την υπόδειξη ότι η Ελλάδα είναι όχι μόνον υπαρκτή, αλλά κυρίαρχη πολιτιστικά, για όλον τον κόσμο, όχι μόνον σαν κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας. Αλλά ως δυνατότητα ο σύγχρονος άνθρωπος να παρακολουθήσει τη συνέχεια των Πολιτισμών.

Η Ελλάδα ουσιαστικά θα πάψει να είναι Ψωροκώσταινα όπως αποδείχθηκε άλλωστε εκ των πραγμάτων, όχι κρατώντας ένα ευρώ, ούτε παίρνοντας περισσότερες επιδοτήσεις, που θα καταλήγουν στην συγκρότηση μιας τάξης και υπερδομής νεόπλουτων, βάνδαλων - κουκουλοφόρων των σαλονιών.

Τα νεοκλασικά που κάηκαν σε μια περίοδο οικονομικής χρεοκοπίας για την Ελλάδα, είναι μια κίνηση που την αποκόπτει από ένα τέτοιο μέλλον, στο συμβολικό, αλλά και πραγματικό επίπεδο.

Πολλοί κατηγορούν την Αστυνομία για την αποτυχία αποτροπής των γεγονότων. Τα πράγματα είναι απλά. Η αστυνομία δεν αυτενεργεί. Εκτελεί εντολές από το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας. Το εκάστοτε σύστημα διακυβέρνησης.

Οι εντολές που της είχαν δοθεί αφορούσαν την ασφάλεια του Κοινοβουλίου. Και την άνετη είσοδο και έξοδο βουλευτών και υπουργών σε αυτό. Επίσης να γίνει ότι είναι δυνατόν για να «σπάσει» η μεγάλη διαδήλωση του πλήθους των πολιτών. Η συγκέντρωση του «μέγα» πλήθους και της έκδηλης οργής των πολιτών, θα έσπαγε το κλίμα τρομοκρατίας εντός και εκτός Κοινοβουλίου, που παρουσίαζε ως μονόδρομο και σωτηρία την υπογραφή του Μνημονίου 2.

Τι σήμαινε αυτό σε πρακτική πολιτική; Περισσότερα "όχι" από τους βουλευτές .

Πολλοί μιλούν για την αποκάλυψη των προσώπων πίσω από την κουκούλα. Τα πρόσωπα δεν θα είναι πολύ σημαντικά. Ελληνικό παρακράτος, καλυμμένα στελέχη ξένων μυστικών υπηρεσιών, χιλιάδες νέοι οργισμένοι, μπαχαλάκηδες, χούλιγκανς, άνεργοι και κάποιες δεκάδες ξένοι μετανάστες και Έλληνες «πλιατσικολόγοι».

Το σύνθετο στο να βγουν οι κουκούλες είναι ότι έχουμε τριών ειδών βάνδαλους-κουκουλοφόρους, που στην πράξη συνδέονται μεταξύ τους, ακόμη και όταν δεν γνωρίζονται.

Τους βάνδαλους-κουκουλοφόρους των δρόμων, τους βάνδαλους-κουκουλοφόρους των σαλονιών και τους βάνδαλους-κουκουλοφόρους της πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας.

Σύνθετο θέμα λοιπόν το τέλος της …κουκούλας. Δεν φθάνει η Αστυνομία.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πίσω από τις κουκούλες"

Leave a reply