[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Χωρίς εισοδήματα,συντάξεις και σπίτια
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Του Μενελαου Τασιοπουλου


Το Μνημόνιο 2 και η δανειακή σύμβαση που οδηγεί σε μόνιμη και όχι συνήθη χρεοκοπία την Ελλάδα, σε 50 σελίδες αγγλικού κειμένου, παρεδόθη σήμερα το πρωί στα επιτελεία των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Τους δόθηκαν ελάχιστες ώρες να το μελετήσουν και μηδενικά περιθώρια να το διαπραγματευθούν.


Η κατάληξη και το διακύβευμα είναι ένα ναι ή ένα όχι. Τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτό απολύτως συγκεκριμένα και προσωρινά, με δεδομένο ότι στο ίδιο το κείμενο προβλέπονται και επόμενα μέτρα. Στο τελεσίγραφο της τρόικας, ζητείται από το πολιτικό σύστημα, που εμπλέκεται στην κυβέρνηση Παπαδήμου , να προσυπογράψει το τέλος της χώρας και την παράδοση της , μαζί με τις περιουσίες και την μοίρα των Ελλήνων στους πιστωτές. Βρετανικές πηγές σχολιάζουν σήμερα , σχετικά, ότι ούτε στην εποχή των κανονιοφόρων , δεν είχαν μπει στο τραπέζι τέτοιες προτάσεις.

Κατάρρευση εισοδημάτων και ασφαλιστικών ταμείων

Ο στόχος της τρόικας είναι να ανοίξει καταλυτικά όλα τα ζητήματα. Επιχειρεί με μείωση του βασικού μισθού κατά 22% , που συμπαρασύρει μαζί του όλες τις κλίμακες αποδοχών προς τα κάτω.

Επίσης ραγδαίες μειώσεις επικουρικών συντάξεων από 150 ευρώ και πάνω, που σημαίνει σε συνδυασμό με την καλπάζουσα ύφεση που θα ακολουθήσει κατάρρευση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας. Ο πρώτος υπολογισμός από την μείωση της παρούσα του βασικό/υ μισθού είναι σύμφωνα με το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ , απώλειες της τάξης των 2,2 δισ. ευρώ.

Απώλειες μη αναστρέψιμες που θα οδηγήσουν και στις επόμενες μειώσεις συντάξεων , κύριων και επικουρικών αλλά και στην δραστική περικοπή σε φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τα Ταμεία.

Μην αγνοούμε το γεγονός ότι προβλέπεται όλα τα ταμεία να γίνουν ένα, οπότε αυτό το ένα ταμείο στη συνέχεια θα χρεοκοπεί και τα δεδουλευμένα των Ελλήνων , για συντάξεις και περίθαλψη θα καταλήξουν στη διάθεση ιδιωτικών ασφαλιστικών funds και οργανισμών , ολλανδικής προέλευσης και άλλων, με την μεγάλη μερίδα της νοσοκομειακής υποδομής του ΕΣΥ.

Η ιδιωτικοποίηση του κράτους και οι 300.000 απολύσεις

Στο τελεσίγραφο της Τρόικας περιλαμβάνονται 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων άμεσα με στόχο τις 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το ζήτημα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων , από την κατηγορία αυτών αορίστου χρόνου και με ουσιαστικά ποσοτικά κριτήρια, σε σχέση με έκτακτα μέτρα και την πορεία της ελληνικής οικονομίας που θα είναι υφεσιακή.

Από πρότερες τοποθετήσεις της τρόικας είναι γνωστό ότι αρχικός στόχος απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 ήταν 300.000, άρα στην λογική της προσαρμογής των δαπανών στην υφεσιακή πορεία της χώρας, ο στόχος των 300.000 θα επικαιροποιηθεί και το χρονοδιάγραμμα απολύσεων θα γίνει πιο ασφυκτικό.

Η χωρίς στρατηγική μαζική απόλυση δημοσίων υπαλλήλων , χωρίς πλάνο ανασυγκρότησης του κράτους, κατάργησης για παράδειγμα των 28.000 Νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή της κατάργησης του θεσμού των συμβασιούχων ή της πλήρους ιδιωτικοποίησης του καθεστώτος εργασίας των ΔΕΚΟ, σημάνει μια σειρά καθοριστικών επιπτώσεων.

- Πρώτον πλήρης αποδιάρθρωση του κράτους και των υπηρεσιών του. Άμεση επίπτωση η ανάληψη της συγκέντρωσης φορολογίας, αστυνόμευσης, στρατιωτικής άμυνας, νοσοκομείων, σχολείων , περιφερειακής διοίκησης από ιδιωτικές εταιρείες, με την εισήγηση και καθοριστική επιλογή των Γάλλων, που επισήμως έχουν αναλάβει την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Ρέππα.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μέρος του ελληνικού εγχώριου πληθυσμού αντί να βρίσκει εργασία στο Δημόσιο, θα προσλαμβάνεται αντί 200ή 300 ευρώ στις ιδιωτικές εταιρείες, ενώ από τη φορολογία του θα της πληρώνει για τις υπηρεσίες που παρέχουν στην Ελλάδα.


- Δεύτερον θα καταρρεύσει ολοσχερώς το ασφαλιστικό σύστημα και το συνταξιοδοτικό σκέλος του , αφού δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί η επίπτωση των απολύσεων , τόσο μαζικών και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα , ως προς την απώλεια των εισφορών, σε συνδυασμό μάλιστα και από την κάθετη πτώση μισθών , που στην διάρθρωση του βασικού επιχειρείται. Φυσικά θα καταργηθούν και τα επιδόματα ανεργίας, μαζί με το σύνολο του επονομαζόμενου «δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης».

- Τρίτον θα καταρρεύσει ολοσχερώς το τραπεζικό σύστημα το οποίο από τα προηγούμενα χρόνια είναι στηριγμένο , ως προς τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια στην μονιμότητα και τις ασφαλείς αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Φυσικά θα ακολουθήσει «ντόμινο» στις τιμές των ακινήτων, άρα και της περιουσίας των Ελλήνων.

- Τέταρτον δεν θα πρέπει να περιφρονούμε την φοροδοτική ικανότητα των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εξαιτίας των πελατειακών σχέσεων , του κομματισμού του κράτους και της συνδικαλιστικής τους κυριαρχίας έχουν προνόμια, μειωμένη αποτελεσματικότητα, επιβαρύνουν τις δημόσιες δαπάνες, αλλά και στα εισοδηματία τους , βασίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός

Η απεθνικοποίηση της Ελλάδας

Η νέα δανειακή σύμβαση συσχετίζεται με τον ειδικό λογαριασμό που ανακοίνωσαν οι Μέρκελ- Σαρκοζί , αλλά και με το ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Σύμφωνα με τη νέα δανειακή η Ελλάδα συμφωνεί να αποπληρώνει πρώτα τα τοκοχρεολύσια των δανείων της και μετά μισθούς, συντάξεις, το κόστος της λειτουργίας του κράτους.

Ταυτόχρονα δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια, νερό , τα τυχερά παιχνίδια, έχουν ήδη παραχωρηθεί στη διάθεση των πιστωτών, ενώ τους επόμενους μήνες οι πιέσεις αφορούν τα «φιλέτα» της ΔΕΗ. Άρα μετά τη νέα δανειακή , με τα τοκοχρεολύσια να φθάνουν τα 17 δισ. ευρώ τον χρόνο , την ύφεση να καλπάζει και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του κράτους, πλην της φορολογίας να έχουν παραχωρηθεί από την «πλαϊνή» διαδρομή, οι πιθανότητες να υπάρχει δυνατότητα να αποπληρώνεται το χρέος , χωρίς να λαμβάνονται όλο και πιο επαίσχυντα μέτρα σε βάρος μισθών , συντάξεων και κρατικής δομής είναι μηδαμινές.

Τα μέτρα δεν θα λαμβάνονται στη βάση των επισκέψεων της τρόικας ,αλλά με αυτόματη διαδικασία και στην λογική της αναγκαιότητας για να πληρώνονται μισθοί , συντάξεις και οι υποχρεώσεις του κράτους στο εσωτερικό.

Οι οικονομικές ζώνες και το τέλος των επενδύσεων

Σχετικά με τον τομέα ξένων επενδύσεων , αυτές θα εξελίσσονται εντός των ειδικών φορολογικών και οικονομικών ζωνών, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει όφελος για το ελληνικό δημόσιο , ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτές, Έλληνες ή οικονομικοί μετανάστες θα εργάζονται με 200- 300 ευρώ , χωρίς εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστικές καλύψεις .Φυσικό είναι ότι οι ζώνες αυτές , ύπο ξένη διαχείριση και έλεγχο θα αποκλείσουν κάθε άλλου τύπου επένδυση στην Ελλάδα, με διαφορετικούς όρους.

Κατάσταση μόνιμη χρεοκοπίας

Τέλος μετά το PSI, το μεγαλύτερο μέρος των δανείων της Ελλάδος θα έχει περάσει στην διάθεση των κρατών της ευρωζώνης, αντί για τους ιδιώτες δανειστές που είναι σήμερα. Σε Αγγλικό μάλιστα και όχι Ελληνικό δίκαιο.

Το όφελος του ελληνικού δημοσίου υπολογίζεται σε 30 δισ. ευρώ και όχι 100 δισ. ευρώ, όπως προπαγανδίζεται ,ενώ εάν με νομοθετική ρύθμιση υποχρεωθούν μέρος των ιδιωτών πιστωτών να συμμετάσχουν η Ελλάδα θα κηρυχθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας και θα ενεργοποιηθούν τα CDS.

Με τα παραπάνω δεδομένα δεν θα συζητάμε για χρεοκοπία ως μια φάση της οικονομίας, αλλά για την απόλυτη και μόνιμη χρεοκοπία, που συνοδεύεται με πλήρη απεθνικοποίηση της Ελληνικής επικράτειας και κατάσταση εξαθλίωσης για τους πολίτες

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Χωρίς εισοδήματα,συντάξεις και σπίτια"

Leave a reply