[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κόκκινες νά' ναι οι ώρες σας
Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σήμερα θα ξεκινήσω με ένα απόσπασμα από αυτά που έγραφα πριν λίγες μέρες.

«Όλο αυτό ήταν στα πλαίσια μιας παράστασης και δεν αποτελεί θέμα για την παρούσα στιγμή.

Και αν επαληθευτεί η πληροφορία ότι η τρόικα θα κάνει πίσω στον 13ο – 14ο μισθό, δεν ξέρω, αλλά κάτι θα μου λέει ότι ήταν σικέ το παιχνίδι.

Έχουν περάσει τα κέρατά τους τα τράγια και θα κώλωναν στην κόκκινη γραμμή των υποτακτικών τους;

Μήπως μια «υπερήφανη» νίκη σε ένα ζήτημα που θα μπορούσε να επανέλθει στο μέλλον θα έδινε μια ανάσα σε μια υποτιθέμενη κυβέρνηση παραπλανώντας τους πολίτες με τις κόκκινες γραμμές και την «υπερήφανη» πολιτική;»

Ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης έχει βάλει μια κόκκινη γραμμή που φτάνει από το στόμα του μέχρι το σφουγγάρι του. Η κόκκινη γραμμή και η θέση της ΝΔ είναι ότι δεν πρέπει να επιβληθούν υφεσιακά μέτρα και δεν θα το επιτρέψει.

Οπότε ας αλλάξουμε λιγάκι τις απόψεις που έχουμε και ας ξαναγράψουμε την οικονομική επιστήμη.

Όταν μειώνεται ο κατώτατος μισθός δεν δημιουργείται ύφεση. Όταν μειώνονται οι συντάξεις και οι επικουρικές δεν δημιουργείται ύφεση. Όταν απολύονται χιλιάδες υπάλληλοι (είτε δημόσιοι, είτε ιδιωτικοί) δεν δημιουργείται ύφεση.

Όταν θα κλείσουν και άλλες χιλιάδες επιχειρήσεις λόγω της ανύπαρκτης ζήτησης, λόγω του ανύπαρκτου εισοδήματος, δεν δημιουργείται ύφεση.

Αρκεί να σωθεί ο 13ος και 14ος μισθός. Βέβαια η τρόικα σε αυτήν την φάση ήθελε μια μείωση του εισοδήματος κατά 30%. Οπότε μια μείωση κατά 25% είναι μια περήφανη νίκη.

Είναι σαν να θέλει να σε σκοτώσει κάποιος και να σχεδιάζει να το κάνει δίνοντας σου δηλητήριο, να σε πυροβολήσει στο κεφάλι και ταυτόχρονα να σε πνίξει. Και μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τον δολοφόνο σου να καταφέρνεις απλά να σε δηλητηριάσει και να σου ρίξει και δύο σφαίρες στο κεφάλι… δεν είναι λίγο. Γλίτωσες το πνίξιμο!

Δέχονται τα πάντα οι τρεις καμπαλέρος, την διάλυση του κράτους, της υγείας, της παιδείας, των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, το αγγλικό δίκαιο, το ξεπούλημα, την απόλυτη καταστροφή. Αλλά μετά από σκληρές μάχες με το μαξιλάρι τους θα σώσουν τον 13ο και 14ο μισθό.

Είναι τόσο σκληρές οι διαπραγματεύσεις που οι τροϊκανοί είχαν κάνει ήδη πίσω πριν την διαπραγμάτευση.

Νίκη ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης, νίκη και ο Τσε Καρατζαφέρ. Αυτός δέχεται τα πάντα αρκεί να πάρει την ευθύνη κάποιος άλλος. Βασικά κατά τις μονές ώρες κάνει αντίσταση και κατά τις ζυγές ώρες αποδέχεται τα πάντα. Και η υπογραφή, κοίτα σύμπτωση διάολε, θα μπει όταν θα έχουμε ζυγή ώρα.

Ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής, έχοντας πάρει ένα κάρο μέτρα κατά των εισοδημάτων των μισθωτών και των συνταξιούχων δεν είχε τέτοια προβλήματα. Αλλά για να μην μείνει έξω από την θεατρική παράσταση έβαλε και αυτός μια κόκκινη γραμμή. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες μέσω κοινών μετοχών.

Και όπως φαίνεται συμφώνησε τελικώς. Να κρατικοποιηθεί μόνο η κόκκινη γραμμή του.

Δεν ασχολήθηκα καθόλου με την ενέργεια του Καμίνη να στείλει τα ΜΑΤ για να συλλάβουν άστεγους.

Περίμενα ότι θα έλεγε την αλήθεια, που τον τιμά. Αλλά ως ένας σεμνός άνθρωπος αφέθηκε στα κακεντρεχή σχόλια.

Ο άνθρωπος είχε σχέδιο. Οι άστεγοι στον δρόμο και κρυώνουν και πεινάνε. Που θα μπορούσαν να βρουν στέγη και τροφή; Μα φυσικά στην φυλακή.

Είναι δίκαιο το κράτος να ταΐζει και να προσφέρει στέγη σε εγκληματίες και να αφήνει απέξω τους άστεγους;

Με το αίσθημα δικαιοσύνης που τον διακρίνει φρόντισε ώστε αυτοί οι άνθρωποι να βρουν μια ζεστή γωνιά στην αγκαλιά της πολιτείας.

Η πιο μεγάλη σωτηρία είναι τώρα. Πρέπει να πάρουμε το δάνειο για να έχουμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις.

Καλά είναι παλιό αυτό το επιχείρημα. Οι σωτήρες μας πλέον θα υπογράψουν στην νέα δανειακή σύμβαση ότι τα δάνεια θα δίνονται για να πληρώνονται αποκλειστικά οι τόκοι και τα ομόλογα. Δηλαδή, για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις θα πρέπει το κράτος να έχει πλεόνασμα.

Επειδή κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον στο προσεχές διάστημα, οι μισθοί και οι συντάξεις θα πρέπει να εξαφανιστούν. Το ίδιο θα συμβεί με την υγεία. Με την παιδεία. Με το κοινωνικό κράτος.

Αλλά θα είμαστε στην Ευρώπη και θα έχουμε Ευρώ.

Θα μου πεις η επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα είναι λύση; Καθαρά και ξάστερα: όχι.

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει την πολιτική της. Να φροντίσει για πρωτογενή ανάπτυξη. Να δημιουργήσει ένα δημόσιο που θα είναι χρήσιμο (το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων αλλά η ρουσφετολογική επιλογή όπου έχουμε περίσσιους υπαλλήλους εκεί που δεν χρειάζονται και ελλείψεις εκεί που χρειάζονται).

Με τους πολιτικούς που έχουν πρωταγωνιστήσει μέχρι τώρα φέροντας την Ελλάδα στα χάλια που είναι δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή.

Ας κάνουμε ένα ρεζουμέ. Ότι δεν είχαμε δώσει με το πρώτο μνημόνιο το δίνουμε τώρα. Και πλέον δεν έχουμε μόνο το ΠΑΣΟΚ να μας σώζει αλλά και την ΝΔ και το ΛΑΟΣ.

Τρίτο μνημόνιο δεν θα υπάρξει καθώς δεν θα υπάρχει και τίποτε άλλο να δώσουμε. Πλέον το επόμενο βήμα είναι, μόλις μας δέσουν χεροπόδαρα να μας αφήσουν σε μια άτακτη χρεοκοπία. Αυτοί, βλέπεις, έχουν λαμβάνειν…

Εμείς ούτε για τα κόλλυβα δεν θα έχουμε….

Παρακαλούνται οι ηθοποιοί να υποκλιθούν. Η αυλαία της χώρας κλείνει.

Μικρός Φωκίων

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κόκκινες νά' ναι οι ώρες σας"

Leave a reply