[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Financial Times: Η Ελλάδα θα πρέπει να πτωχεύσει αν θέλει δημοκρατία!
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει αν θέλει δημοκρατία» τονίζει ο αρθρογράφος των Financial Times, Βόλφγκανγκ Μένκαου, ο οποίος επισημαίνει ότι «βρισκόμαστε στο σημείο όπου η επιτυχία δεν είναι πλέον συμβατή με την δημοκρατία» χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «πρώτη αποικία της ευρωζώνης».

Όταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την προηγούμενη εβδομάδα πρότεινε την αναβολή των εκλογών ως προϋπόθεση για περαιτέρω βοήθεια, «ήξερα ότι το παιχνίδι θα τελείωνε σύντομα» γράφει χαρακτηριστικά.

«Ο Γερμανός υπουργός θέλει να αποφύγει μια λάθος δημοκρατική επιλογή. Παρόμοιο με αυτό είναι η πρόταση για τη διεξαγωγή εκλογών, αλλά με το σχηματισμό μιας ευρείας κυβέρνησης συνασπισμού, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Η ευρωζώνη θέλει να επιβάλλει την επιλογή κυβέρνησης στην Ελλάδα – την πρώτη αποικία της ευρωζώνης» τονίζει ο αρθρογράφος.

Οι FT προσθέτουν ότι η Ελλάδα έχει αρνητικό ιστορικό στην υιοθέτηση πολιτικών για τις οποίες έχει δεσμευθεί, γι' αυτό και η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι κατανοητή. Γι' αυτό και οι εγγυήσεις που ζητά η ευρωζώνη είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

Ο αρθρογράφος τονίζει ότι η πρόκληση της χώρας κλιμακώνεται εδώ και καιρό κάνοντας αναφορά στην πρόταση περί δημοσιονομικού κομισάριου στην Αθήνα όπως και σε αυτή του ειδικού λογαριασμού. Σαφέστατα, όμως, η πιο ακραία πρόταση ήταν να αναβληθούν οι εκλογές σημειώνει.

Η γερμανική στρατηγική δείχνει ότι κάνει τη ζωή τόσο ανυπόφορη που οι Έλληνες θα θέλουν από μόνοι τους να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη. Η Άνγκελα Μέρκελ σίγουρα δεν θέλει να θεωρηθεί άμεσα υπεύθυνη για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Είναι μία πολιτική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, πολιτική ιδιαίτερα ανεύθυνη και επικίνδυνη.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Financial Times: Η Ελλάδα θα πρέπει να πτωχεύσει αν θέλει δημοκρατία!"

Leave a reply