[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι θυσίες του λαού στα χέρια των ίδιων λαϊκιστών.
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 Posted by -

Αντί άλλων λύσεων, αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο διαμορφώθηκε και ανδρώθηκε από συγκεκριμένους πολιτειακούς θεσμούς, επέλεξε την οδό των μνημονίων, της δια βίου υπερχρέωσης της χώρας, του ξεπουλήματος δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιών, της παραχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας και κυρίως της επιβολής αιματηρών θυσιών στους Έλληνες. Αυτά όμως δεν είναι το χειρότερο στην όλη υπόθεση. Το ακόμα χειρότερο είναι....
ότι οι θυσίες των Ελλήνων πηγαίνουν κατευθείαν στα χέρια των ίδιων πολιτικών προσώπων που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση. Των ίδιων ψηφοθήρων λαϊκιστών.

Είχε άραγε κανείς την εντύπωση ότι αυτά τα πρόσωπα, τα οποία είναι επαγγελματικά μαθημένα να λειτουργούν με έναν ορισμένο πολιτικό τρόπο, θα άλλαζαν ποτέ; Όχι βέβαια και το ζούμε καθημερινά. Οι θυσίες του λαού, τις οποίες διαχειρίζονται οι ίδιοι ψηφοθήρες λαϊκιστές, πάνε χαμένες. Χαμένες πήγαν οι θυσίες του πρώτου μνημονίου και φυσικά χαμένες θα πάνε και οι ακόμα σκληρότερες θυσίες του δευτέρου μνημονίου.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μάθει να λειτουργούν με έναν ορισμένο πελατειακό και ταυτόχρονα λαϊκίστικο και θεατρικό πολιτικό τρόπο, τον οποίο φυσικά επιτρέπει το ισχύον πολίτευμα, με μοναδικό γνώμονα την άντληση ψήφων που θα τους νομιμοποιεί στις βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες. Χειρίζονται θέματα, όπως π.χ. η μείωση του δημοσίου τομέα και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, με αποκλειστικό γνώμονα το πολιτικό τους κόστος, προσπαθώντας να φορτώσουν θεατρικά ο ένας στον άλλον τα δυσμενή οικονομικά μέτρα και όλοι μαζί στην τρόϊκα. Έτσι όμως οι θυσίες μας θα αυξάνουν συνεχώς, χωρίς αντίκρυσμα.

Αναρωτιόμαστε, σε πόσες πια θυσίες και διεθνείς εξευτελισμούς θα πρέπει να υποβληθούμε, πόσο πια θα πρέπει να εξαθλιωθούμε, ώστε να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να διώξουμε αυτό το αποτυχημένο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί επανέρχονται στις προσεχείς εκλογές, με τους κλώνους τους, τους γόνους τους, τις παρέες τους και τα τζάκια τους, σαν να μην τρέχει τίποτα και όχι μόνο ζητάνε αλλά και θα πάρουν την ψήφο πολλών αφελών εξ ημών.

Όταν όμως λέμε ότι θα πρέπει να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, δεν εννοούμε μόνο αυτά τα πολιτικά πρόσωπα. Αν αλλάξουμε μόνο πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να αλλάξουμε και τις πολιτικές πρακτικές που είναι υπεράνω προσώπων, τότε δεν κάναμε τίποτα. Πάλι στα ίδια θα είμαστε.
Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι το μεγάλο πρόβλημα και αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι το ίδιο το πολίτευμα της χώρας;;














-

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι θυσίες του λαού στα χέρια των ίδιων λαϊκιστών."

Leave a reply