[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σαρκοζί: «Θ' αφήσω την πολιτική, αν ηττηθώ»
Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Επιβεβαίωσε και με δημόσια δήλωσή του την πρόθεσή του να αποσυρθεί από την πολιτική σε περίπτωση που ηττηθεί, ο Νικολά Σαρκοζί.

Σαρκοζί: «Θ' αφήσω την πολιτική, αν ηττηθώ»

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο RMC, ο γάλλος πρόεδρος, ερωτηθείς αν θα σταματήσει την πολιτική σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές, απάντησε ευθέως: «σας το λέω, ναι» και πρόσθεσε: «δεν μπαίνω σε αυτή την προοπτική, θα κάνω κάτι άλλο, αλλά τι; Δεν ξέρω».

Ο Σαρκοζί είχε εμπιστευθεί τον Ιανουάριο στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Γουιάνα, ότι έχει την πρόθεση να εγκαταλείψει την πολιτική σε περίπτωση ήττας. Αν και οι δηλώσεις του είχαν εμπιστευτικό χαρακτήρα, μεταδόθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης.

"Είμαι 56 ετών, είμαι στην πολιτική εδώ και 35 χρόνια, έχω ένα επάγγελμα, (του δικηγόρου), θα αλλάξω τελείως ζωή, δεν θα ακούσετε πλέον για μένα εάν ηττηθώ", είχε δηλώσει τότε ο γάλλος πρόεδρος.

Η απάντηση Ολάντ
Θέλοντας προφανώς να δείξει ότι δεν διαπνέεται από διάθεση…συνταξιοδότησης, ο Φρανσουά Ολάντ, αντίπαλος του Σαρκοζί στον αγώνα για την προεδρία, δήλωσε ότι εκείνος, ακόμη και αν ηττηθεί στις εκλογές δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την πολιτική.

Αντιθέτως, όπως εξήγησε, θα επιλέξει να προσφέρει στους πολίτες τις υπηρεσίες του από κάποιο άλλο πόστο αν δεν ανέβει στον προεδρικό θώκο, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι η δική του προσωπική πορεία, λίγη σημασία έχει μπροστά στο γενικό συμφέρον.

Βέβαια ο Ολάντ, δεν παρέλειψε να προσθέσει με νόημα: «Καταλαβαίνω γιατί θέτει (ο Σαρκοζί) τέτοια ερωτήματα», επιθυμώντας να δείξει ότι ο νυν πρόεδρος αρχίζει να σκέφτεται σαν ηττημένος.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σαρκοζί: «Θ' αφήσω την πολιτική, αν ηττηθώ»"

Leave a reply