[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
H... υπέρβαση και η πρόκριση (video)
Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με τους αγώνες ΑΠΟΕΛ-Λιόν και Μπαρτσελόνα-Λεβερκούζεν συνεχίζονται απόψε στις 21:45 οι αγώνες ρεβάνς της φάσης των ''16'' του Champions League


Ακόμη δύο εισιτήρια θα ''κλειδώσουν'' απόψε για τα προημιτελικά του Champions League και η αγωνία κορυφώνεται ειδικότερα στη Λευκωσία, όπου το ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί τη Λιόν, στη ρεβάνς της ήττας του με 1-0 στο ''Ζερλάν''.

Σχεδόν εξασφαλισμένη έχει την πρόκριση για τη οκτάδα η Μπαρτσελόνα, που φιλοξενεί στο ''Καμπ Νου'' τη Λεβερκούζεν στη ρεβάνς της νίκης της με 3-1 στη Γερμανία.

Μαγικές στιγμές στο ''Νησί της Αφροδίτης''

Ιστορικό χαρακτηρίζεται το αποψινό παιχνίδι για το ΑΠΟΕΛ, που κυνηγά για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση στους ''8'' του Champions League.

Στο πρώτο παιχνίδι, η Λιόν κυριάρχησε και επιβλήθηκε με 1-0 χάρη σε γκολ του Λακαζέτ, όμως οι Κύπριοι γνωρίζουν καλά πως μπορούν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Πορτογάλου μέσου, Έλιο Πίντο, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Σκοπιανού επιθετικού, Ιβάν Τρικόφσκι.

Ο Γιοβάνοβιτς χαρακτήρισε φαβορί για την πρόκριση τη γαλλική ομάδα, όμως τόνισε πως οι παίκτες του θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν εαυτούς για να πραγματοποιήσουν την υπέρβαση και να κατακτήσουν την ιστορική πρόκριση.

Οι ''Λιονέ'' δεν έχουν στην αποστολή τους, τον Τζον Μενσά αλλά και τον Γιοάν Γκουργκίφ, όμως είναι πιθανόν να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Κροάτης αμυντικός, Λόβρεν.

Το γαλλικό σύνολο βρίσκεται σε κακή κατάσταση και προβληματίζει έντονα με τις εμφανίσεις του στη Ligue 1.

Η ομάδα του Ρεμί Γκαρντ έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από τις 28 Ιανουαρίου , όταν και νίκησε με 3-1 την Ντιζόν.

Από τότε μετρά 3 ήττες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία 5 παιχνίδια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται 7 βαθμούς κάτω από την 3η θέση που οδηγεί στο Champions League της νέας περιόδου.

Η Λιόν συμμετέχει για 9η σερί χρονιά στη φάση των ''16'' και στόχος είναι η πρόκριση στα προημιτελικά , αλλά και στην τετράδα, όπου έχει προκριθεί μόλις μία φορά, τη σεζόν 2009-2010.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός, Αλμπέρτο Ουνδιάνο Μαγιένκο.

Σκέφτεται ήδη την οκτάδα

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να επιβληθεί με 3-1 της Λεβερκούζεν στο πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία και πλέον ο επαναληπτικός μετατρέπεται σε παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Οι ''μπλαουγκράνα'', όπως τόνισε και ο Πεπ Γουαρδιόλα, αναμένεται να δείξουν σοβαρότητα και πειθαρχεία, ώστε να πάρουν την πρόκριση, με μία ακόμη νίκη.

Οι Καταλανοί δεν έχουν στην αποστολή τους τραυματίες, Βίγια, Αφελάϊ, Φοντάς, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Σάντσες και Τιάγκο Αλκάνταρα.

Στην 20μελή αποστολή του Γουαρδιόλα βρίσκονται 6 παίκτες από τη 2η ομάδα και πρόκειται για τους Τέγιο, Μουνιέσα, Μοντόγια, Μπαρτρά, Ντος Σάντος και Σέρχι Ρομπέρτο.

Οι Γερμανοί τόνισαν σε δηλώσεις του πως θα προσπαθήσουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των ''μπλαουγκράνα'', όμως παρατάσσονται με σημαντικές απουσίες, όπως αυτές των Μπάλακ, Μπαρνέτα, Άντλερ και Σαμ.

Παράλληλα, αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Τσόρλουκα και Ντα Κόστα.

Ο τεχνικός της Μπάγερ, Ρόμπιν Ντουτ, τόνισε πως η ομάδα του δεν βρίσκεται για λόγους ψυχαγωγίας στη Βαρκελώνη, αλλά παραδέχθηκε πως η πρόκριση μπορεί να κατακτηθεί μόνο με ένα ''θαύμα''.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για 8η φορά απόψε και οι Καταλανοί έχουν το πάνω χέρι με 4 νίκες 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Η Μπαρτσελόνα διατηρεί εξαιρετική παράδοση στη Βαρκελώνη απέναντι σε γερμανικά σύνολα και χαρακτηριστικό είναι πως στα τελευταία 9 εντός έδρας παιχνίδια μετρά ισάριθμες νίκες με τέρματα 24-4 υπέρ της.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Νορβηγός, Σβέιν Όντβαρ Μεν.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "H... υπέρβαση και η πρόκριση (video)"

Leave a reply