[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σταυρώνουν και τον ιδιωτικό τομέα – Μαχαίρι έως 30% στους μισθούς
Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 Posted by -

Το δικό τους ετεροχρονισμένο Γολγοθά θα περάσουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς η Τρόικα ζητά νέες περικοπές στους μισθούς, διότι -σύμφωνα με το ΔΝΤ- οι απώλειες στο μέσο εισόδημα ήταν μέχρι τώρα σχετικά μικρές!

Στη απίστευτη αυτή διαπίστωση, ότι τα εισοδήματα των ιδιωτικών υπαλλήλων έχουν περιθώρια «βελτίωσης» προς τα κάτω, καταλήγουν τα στοιχεία που επικαλείται ο Πολ Τόμσεν και το ΔΝΤ προκειμένου να απαιτήσουν νέο... τσεκούρωμα από την κυβέρνηση που θα προκύψει -αν προκύψει- από τις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με την έκθεση των ελεγκτών, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν μειώθηκαν αρκετά, καθώς το 6,6% που έχει χάσει ήδη ο μέσος μισθός δεν κρίνεται ικανή μείωση, παρά το γεγονός ότι ο κατώτατος μισθός έπεσε κατά 25% με τα πρόσφατα μέτρα. Όπως υποστηρίζουν οι Τροϊκανοί, η μείωση αυτή αντιστοιχεί σε πτώση μόλις κατά 5% του μέσου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, την ίδια ώρα που στον δημόσιο τομέα οι μέχρι τώρα μειώσεις άγγιξαν το 30%. Επομένως, σύμφωνα πάντα με το ΔΝΤ, υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μείωση και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να επιτευχθεί η περιβόητη εσωτερική υποτίμηση.

Επιπλέον, το ΔΝΤ ζητά ανοικτά τη μείωση των ειδικών μισθολογίων του σκληρού πυρήνα του κράτους, δηλαδή των γιατρών, των ενστόλων, των δικαστικών, κοκ, (πράγμα που αναφέρεται και στο Νέο Μνημόνιο) αλλά και των συντάξεων. Ο χορός των μειώσεων ξεκίνησε ήδη με τις περικοπές των κονδυλίων που μπήκαν στον «συμπληρωματικό» Προϋπολογισμό.

Στον τομέα των συντάξεων, στο στόχαστρο έχουν μπει οι κύριες αλλά και οι επικουρικές, και ειδικά τα «υψηλά» κλιμάκια. Το ΔΝΤ περιμένει τα επόμενα δύο χρόνια μια μέση μείωση των συντάξεων κατά 15,7% ωστόσο στο κείμενό του διαπιστώνει ότι υπάρχουν και εκεί περιθώρια για νέες -ακόμα μεγαλύτερες- μειώσεις!


Πηγη

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σταυρώνουν και τον ιδιωτικό τομέα – Μαχαίρι έως 30% στους μισθούς"

Leave a reply