[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Για «μυστική συμφωνία» Μέρκελ - Μόντι κάνει λόγο η «Reppublica»
Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Για σχέδιο που προβλέπει την ταυτόχρονη έγκριση από τα κοινοβούλια Ιταλίας – Γερμανίας της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής συνθήκης και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης κάνει λόγο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Reppublica».

Ο Μάριο Μόντι και η Άνγκελα Μέρκελ θα είναι παρόντες στην επικύρωση και μία κοινή διακήρυξη θα δοθεί στη δημοσιότητα για το μέλλον της Ευρώπης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που κάνει λόγο για "μυστική συμφωνία" ανάμεσα στην Μέρκελ και τον Μόντι.

Η La Reppublica αναφέρει ότι αυτή η συμμαχία μπορεί να ερμηνευθεί ως βούληση της Ρώμης να αντικαταστήσει το Παρίσι ως προνομιακό εταίρο του Βερολίνου σε περίπτωση νίκης του Φρανσουά Ολάντ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Η προσκολλημένη στην πολιτική της λιτότητας Αγγελα Μέρκελ ανησυχεί για την πρόθεση που έχει εκφράσει ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ να ζητήσει , εάν εκλεγεί, την επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου, το οποίο εγκρίθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων.

Ωστόσο η ιδέα για την προσθήκη μέτρων υπέρ της ανάπτυξης στην εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην Ευρώπη.
Στη συγκυρία αυτή, άλλος στόχος του Μάριο Μόντι είναι να πιεσθεί η Γερμανία να αποδεχθεί ορισμένα μέτρα υπέρ της ανάπτυξης στην Ευρώπη.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Για «μυστική συμφωνία» Μέρκελ - Μόντι κάνει λόγο η «Reppublica»"

Leave a reply