[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δύο «τυχεροί» για Βουκουρέστι! (video)
Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ολοκληρώνεται η ημιτελική φάση του Europa με τους αγώνες ρεβάνς Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σπόρτινγκ και Βαλένθια - Ατλέτικο



Το ζευγάρι του τελικού του Europa League, που θα φιλοξενηθεί στις 9 του Μάη στο Βουκουρέστι, θα αναδειχθεί απόψε με την ολοκλήρωση των επαναληπτικών ημιτελικών.

Στις 22:05 , λοιπόν, αναμετρώνται Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης, με την αγωνία να χτυπά ''κόκκινο''.

Μάχη Λεόντων

Στο ''Σαν Μαμές'' η Μπιλμπάο υποδέχεται τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1.

Οι Βάσκοι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και το απέδειξαν και την περασμένη Κυριακή, επικρατώντας με 1-0 στο ''Σαρδινέρο'' της Σανταντέρ.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα τόνισε σε δηλώσεις του πως περιμένει τους Πορτογάλους να αμυνθούν μαζικά, ενώ τόνισε ότι η Αθλέτικ θα πρέπει να είναι προσεκτική στα μετόπισθεν, ώστε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Όσκαρ Ντε Μάρκος, αλλά στην αποστολή βρίσκεται ο Ίκερ Μουνιαϊν, που ξεπέρασε το πρόβλημα στο μάτι του.

Τα ''λιοντάρια του Αγίου Μάμα'' έχουν εξαιρετική παράδοση επί βασκικού εδάφους απέναντι σε πορτογαλικά σύνολα, αφού μετρούν 3 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Η Σπόρτινγκ θέλει να επαναλάβει το επίτευγμα της σεζόν 2004-05 φθάνοντας στον τελικό του Europa League.

Τα ''λιοντάρια'' βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και παραμένουν αήττητα σε όλες τις διοργανώσεις από τις 19 Μάρτη, όταν και ηττήθηκαν με 2-0 από τη Ζιλ Βιθέντε.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο δηλώνει αισιόδοξος για τη πρόκριση και δεν υπολογίζει στους Ιζμαϊλοφ, Ελίας και Ριναούντο.

Η Σπόρτινγκ έχει πολύ κακή προϊστορία επί ισπανικού εδάφους, αφού σε 9 παιχνίδια αγνοεί τη νίκη και μετρά 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος, Μάρτιν Άτκινσον.

Ισπανικός εμφύλιος

Στο ''Μεστάγια'' η Βαλένθια υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης και βρίσκεται σαφώς με την πλάτη στον τοίχο, μετά την ήττα με 4-2 στο ''Βιθέντε Καλδερόν''.

Οι ''νυχτερίδες'' θα πρέπει να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό αν θέλουν να προκριθούν στον τελικό της Ρουμανίας , όπως δήλωσε ο τεχνικός τους, Ουνάι Έμερι.

Εκτός αποστολής για τους γηπεδούχους είναι ο τραυματίας, Έβερ Μπανέγκα.

Η Βαλένθια δεν έχει ηττηθεί ποτέ εντός έδρας από ισπανική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μετρά 4 νίκες και 1 ισοπαλία σε 5 αγώνες.

Στο ''στρατόπεδο'' της Ατλέτικο επικρατεί αισιοδοξία, όμως ο Ντιέγκο Σιμεόνε κρατά χαμηλούς τόνους, υπογραμμίζοντας σε δηλώσεις του πως περιμένει μία διαφορετική αντίπαλο σε σχέση με τον αγώνα της Μαδρίτης.

Ο Αργεντινός προπονητής δεν θα έχει στην αποστολή του, τους Λόπεθ, Μέριδα, Ασουνσάο, Σίλβιο και Πίτσι.

Οι ''ροχιμπλάνκος'' επιθυμούν , όπως και το 2010, να βρεθούν στον τελικό και να αναρριχηθούν στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Τότε είχαν αποκλείσει τη Βαλένθια στα προημιτελικά αποσπώντας ισοπαλία 2-2 στο ''Μεστάγια'' και ''λευκή'' ισοπαλία στην ισπανική πρωτεύουσα.

Η Ατλέτικο δεν έχει νικήσει ποτέ εκτός έδρας ισπανική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μετρά 4 ήττες και 1 ισοπαλία σε 5 αναμετρήσεις.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σλοβένος, Νταμίρ Σκόμινα.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Δύο «τυχεροί» για Βουκουρέστι! (video)"

Leave a reply