[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τελικός αλά... ισπανικά! (videos)
Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η Ατλέτικο και η Μπιλμπάο θα συγκρουστούν στον τελικό του Europa League, αφού ξεπέρασαν τις Βαλένθια και Σπόρτινγκ



Σπουδαία πρόκριση με δύο νίκες επί της Βαλένθια πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης, "σφραγίζοντας" το εισιτήριό της για τον τελικό του Europa League.

Στον ισπανικό "εμφύλιο" των ημιτελικών της διοργάνωσης, οι "ροχιμπλάνκος" όχι μόνο επικράτησαν στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" με 4-2 στο πρώτο ματς, αλλά "άλωσαν" και το "Μεστάγια" στον επαναληπτικό, παίρνοντας τη νίκη με 0-1, χάρη στο τέρμα του Αντριάν στο 60'!

Η φιναλίστ και με τη... βούλα, Ατλέτικο, αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 79', λόγω της αποβολής του Τιάγκο, ο οποίος δεν θα δώσει το παρών στην τελευταία και πιο σημαντική μάχη του τελικού.

Για τη Βαλένθια, ο αποκλεισμός ήταν κάτι παραπάνω από δίκαιος, καθώς οι "νυχτερίδες" δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αν και θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες να είχαν πάρει εκείνοι το εισιτήριο του τελικού.

Από την άλλη, η Αθλέτικ Μπιλμπάο "ίδρωσε" περισσότερο, αλλά στο τέλος πήρε την πρόκριση, κόντρα στην αξιόμαχη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το 2-1 του πρώτου ματς στην Πορτογαλία, άφηνε τα πάντα "ρευστά" για τον επαναληπτικό του "Σαν Μαμές", ωστόσο η Μπιλμπάο έδειξε χαρακτήρα, και λίγο πριν το φινάλε κατάφερε να φύγει με το εισιτήριο στην τσέπη.

Ο ανθρωπος-γκολ για τους Βάσκους, Γιορέντε, με μία έξοχη προσπάθεια στο 88' έκανε το 3-1, για να δώσει στην ομάδα του, μία σπουδαία νίκη-πρόκριση, και να τη στείλει στον ισπανικό "εμφύλιο" με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Με τη Βαλένθια να κυνηγάει την ανατροπή για το εις βάρος της 4-2 του Σάντσεθ Πιθχουάν, και την Ατλέτικο να γνωρίζει πως η πρόκριση δεν έχει "κλειδώσει" παρά το σκορ του πρώτου ημιτελικού, οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν σε μία αναμέτρηση που απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα προς το τέλος της.

Οι "νυχτερίδες" κυνηγούσαν το αβαντάζ των δύο τερμάτων, χωρίς όμως επιτυχία αφού έπεσαν πάνω σε μία "συμπαγή" Ατλέτικο, η οποία έβρισκε λύσεις και στην επίθεση, εν αντιθέσει με την Βαλένθια, η οποία είχε απέναντι της τον χειρότερο εχθρό για οποιαδήποτε ομάδα στο ποδόσφαιρο. Το χρονόμετρο.

Στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης έμελε να μπει τέλος στις ελπίδες των "νυχτερίδων" καθώς ο Αντριάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας στους "ροχιμπλάνκος" μία τεράστια "ανάσα" μιας και η πρόκριση πλέον έμοιαζε πάρα πολύ κοντά.

Στο 79' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Τιάγκο όμως ήταν πολύ αργά για τη Βαλένθια να κυνηγήσει τρία γκολ σε διάστημα 10 λεπτών, προκειμένου να "σφραγίσει" το εισιτήριο του τελικού.

Το γκολ του αγώνα:

Μπιλμπάο -Σπόρτινγκ 3-1

Μπιλμπάο πέτυχε το γρήγορο γκολ που ήθελε, καθώς στο 17' άνοιξε το σκορ ο Σουσαέτα, αλλά από φάση που ξεκίνησε με φάουλ του Αντέρ Ερέρα (αγκωνιά).

Η Μπιλμπάο κατέφερε να ανοίξει γρήγορα το σκορ με τον Σουσαέτα στο 17’. Ο σκόρερ της Αθλέτικ δέχθηκε την ασίστ του Μουνιαΐν που πήρε την μπάλα από τον Ερέρα και με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ.

Οι Πορτογάλοι, είχαν την ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια όταν ο Καπέλ βρήκε τον Περεϊρίνια στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο πρώην άσος της Καβάλας έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 42’ ο Πατρίσιο είπε «όχι» στο πολύ καλό σουτ του Γιορέντε και δύο λεπτά αργότερα ο Ρίκι φαν Βόλφσβινκελ ισοφάρισε για την Σπόρτινγκ σε 1-1.

Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως δεν κράτησε πολύ με τον Ιμπάι Γκόμεθ να κάνει το 2-1 με κοντινό πλασέ, από καταπληκτική πάσα του Φερνάντο Γιορέντε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Γιορέντε και τελικός

Στην επανάληψη, ο οι γηπεδούχοι μπήκαν … φουριόζοι για να πάνε τελικό, αλλά οι προσπάθειές τους έβρισκαν είτε δοκάρι, στο σουτ του Μαρτίνεθ είτε … κενό.

Δοκάρι όμως είχε και ο Ινσούα στο πολύ δυνατό του σουτ στο 55’. Ο Γιορέντε όμως δεν χαρίζεται. Στο 88’ από εξαιρετική προσπάθεια του Ιμπάι Γκόμεθ έκανε την προβολή με την μπάλα να χτυπάει πρώτα στο δοκάρι και μετά να καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα. Έτσι, η Μπιλμάο θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο στον τελικό της Ρουμανίας!

Τα γκολ του αγώνα:


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τελικός αλά... ισπανικά! (videos)"

Leave a reply