[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Άνετο 2-0 με Τζεμπούρ - Μήτρογλου
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με σκόρερ τους Τζιμπούρ και Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Παναχαϊκή και έκανε άλμα πρόκρισης!



Ένα γκολ του Τζιμπούρ με το... καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου (47') και άλλο ένα του Μήτρογλου (71') χάρισαν στον Ολυμπιακό τη νίκη με 2-0 απέναντι στην Παναχαϊκή και σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Καλύτεροι οι Πειραιώτες στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, κατοχή μπάλας στο 80% και πλέον θα πάνε στη ρεβάνς της 19ης Δεκεμβρίου στην Πάτρα για να "τσεκάρουν" το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ντιακιτέ, ο οποίος έπαιξε σε όλο το ματς και ήταν ιδιαιτέρως δραστήριος, ορεξάτοι οι Βλαχοδήμος και Γκρέκο, ενώ ο Τζιμπούρ έφτασε τα δέκα γκολ φέτος με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Δοκάρι για τον Ολυμπιακό στο 95' με τον Μασάντο έπειτα από εκτέλεση φάουλ για να κάνει το 3-0 και να "κλειδώσει" μια και καλή την πρόκριση για την ομάδα του.

Πως παρέταξε την ομάδα του ο Ζαρντίμ
Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο  Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Ντιακιτέ, αριστερά ο Ζαραδούκας και στο κέντρο της άμυνας οι Κοντρέρας και Παπάζογλου. Στη μεσαία γραμμή οι Φέισα και Φουστέρ, δεξιά ο Βλαχοδήμος, αριστερά ο Γκρέκο και μπροστά οι Τζιμπούρ και Πάντελιτς.

Δεν... ξεκλείδωσε νωρίς την άμυνα
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να βρει διαδρόμους για την εστία του Πίτκα, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς γκολ. Καλά διαβασμένη η ομάδα του Γιώργου Κούτση, έκλεισε τους χώρους, έδωσε μέτρα στον αντίπαλο και έπαιζε με αντεπιθέσεις. Εξ ού και το 81-19 στην κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος...

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη φάση στο ματς, με το σουτ του Βουνκ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Μέγιερι, για να απαντήσει με Τζιμπούρ και Πάντελιτς σε ένα δίλεπτο ο Ολυμπιακός (17'-18'), αλλά η κεφαλιά του Αλγερινού και το πλασέ του Σέρβου δεν βρήκαν στόχο από πολύ καλή θέση.

Ένα σουτ του Βλαχοδήμου στο 20' κατέληξε επίσης άουτ, με τους Πειραιώτες να πιέζουν και να ψάχνουν το γκολ. Το σουτ του Πάντελιτς στο 37', η κεφαλιά του Τζιμπούρ στο (38') αλλά και το σουτ του Βλαχοδήμου στις καθυστερήσεις δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και έτσι έμεινε η λευκή ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο.

Μίλησαν τα... κανόνια
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το δέκατο φετινό γκολ του Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός φορ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φουστέρ από αριστερά και με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πίτκα για το 1-0. Όλα πλέον είχαν γίνει πολύ πιο εύκολα...

Πάντως, οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και στο 57' είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε ωραία μακρινή μπαλιά για τον Γκούρτσα, εκείνος βγήκε στην πλάτη του Παπάζογλου, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Μεγιερι.

Αφού, λοιπόν, δεν έγινε το 1-1, ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Βλαχοδήμος εκτέλεσε κόρνερ, ο Έλληνας φορ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίτκα για το 2-0. Άλλο ένα γκολ από στημένη φάση για τους γηπεδούχους φέτος και πρώτη ασίστ για τον Βλαχοδήμο.

Ο Τζιμπούρ στο 78' νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Παναχαϊκής, ο Μήτρογλου είχε δυο καλές στιγμές στο 86' και στο 87', για να κλείσει το ματς με δοκάρι του Μασάντο στο 95' έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Στο 93' ο Σαλαμαστράκης χτύπησε εκτός φάσης τον Μήτρογλου με το πόδι, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε ούτε κίτρινη κάρτα, προκαλώντας τον εκνευρισμό του επιθετικού του Ολυμπιακού, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε και στον βοηθό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Ζαραδούκας, Φουστέρ (62' Φετφατζίδης), Γκρέκο, Φέισα, Βλαχοδήμος (79' Μασάντο), Τζιμπούρ, Πάντελιτς (62' Μήτρογλου).

Παναχαϊκή (Γιώργος Κούτσης): Πίτκας, Σαλαμαστράκης, Καραμανλής, Σπίνουλας, Βουνκ, Κοιλιάρας, Βασιλαντωνόπουλος (85' Ουρτάδο), Λίτσης (71' Ντίνας), Βοσκόπουλος, Άντονι, Γκούρτσας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Πανιώνιος στην έδρα του Φωστήρα, για την πρώτη αναμέτρηση της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση πήραν Ολυμπιακός (2-0 την Παναχαϊκή) και Λεβαδειακός (2-0 τον Πιερικό).



Τετάρτη 28/11
 
Φωστήρας-Πανιώνιος 1-0
 
ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης 1-0
 
Λεβαδειακός-Πιερικός 2-0
 
Ολυμπιακός-Παναχαϊκή 2-0
 
Πέμπτη 29/11
 
Τύρναβος-Κέρκυρα (14.30)
Πανθρακικός-Νίκη Βόλου (18.30)
Παναθηναϊκός-Προοδευτική (18.30)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός (20.30)
 
Τετάρτη 12/12
 
Βέροια-Θρασύβουλος (18.30)
Καλλιθέα-Άρης (18.30)
Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος (20.30)
ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης (20.30)
 
Πέμπτη 13/12
 
Πλατανιάς-Αναγέννηση Καρδίτσας (16.30)
Καβάλα-ΑΕΚ (18.30)
Αιγινιακός-ΠΑΟΚ (20.30)
Εθνικός Γαζώρου-Skoda Ξάνθη (20.30)



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Άνετο 2-0 με Τζεμπούρ - Μήτρογλου"

Leave a reply