[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πάει Euro με νίκη (video)
Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η Εθνική κατάφερε να νικήσει με 1-0 την Αρμενία και τον Μπερεζόφσκι που έπιασε τα πέναλτι των Σαμαρά και Κατσουράνη


Με μια ισοπαλία (1-1 με Σλοβενία) και μια νίκη (1-0 με Αρμενία) κλένει η Εθνική μας τς φιλικά προετοιμασίας για το Euro 2012, που ξεκινάει στς 8/6.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος κατάφεραν να νικήσουν την Αρμενία, παρουσιάζοντας πολύ καλή αγωνιστιή εικόνα στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο μέρος η απόδοσή της έπεσε και έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να απειλήσει.

Παρόλα αυτά, η Εθνική θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ από την άσπρη βούλα, αλλά ο «μετρ των πέναλτι» Μπερεζόφσκι είπε «όχι» στην εκτέλεση τόσο του Σαμαρά, όσο και του Κατσουράνη.

Πλέον η Εθνική μας ομάδα έχει μπροστά της μια εβδομάδα για να παρουσιαστεί πανέτοιμη στην πρεμιέρα του Euro 2012 την επόμενη Παρασκευή (8/6) με αντίπαλο την συνδιοργανώτρια Πολωνία.

Έτσι ξεκίνησε...

Ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε το ματς, έχοντας στα πλάνα του τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα είχε τους Παπασταθόπουλο (δεξιά), Χολέμπας (αριστερά), Αβραάμ Παπαδόπουλο και Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Στο κέντρο ήταν οι Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης και μπροστά οι Φορτούνης (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά), Γκέκας (κορυφή).

Είχε τον έλεγχο από την αρχή

Η Εθνική πήρε τον έλεγχο από την αρχή του ματς και με ασφυκτική πίεση προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Ελλάδα, ήρθε όταν ο Μανιάτης στο 4΄ από δεξιά έκανε την σέντρα, αλλά ο Γκέκας δεν πρόλαβε τη μπάλα με τους αμυντικούς να απομακρύνουν.

Η απάντησε στο 7’ στις ευκαιρίες όταν ο Μουσινιάν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έπιασε το σουτ, αλλά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με προβολή παραχώρησε κόρνερ.

Η πρώτη πολύ καλή στιγμή ήρθε στο 10' από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, αλλά η κεφαλιά του Σαλπιγγίδη πέρασε άουτ.

Το γκολ για την Εθνική ήρθε στ 24’, όταν ξανά ο Καραγκούνης με σέντρα βρήκε το κεφάλι του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος αυτή τη φορά κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Από κει και πέρα η Εθνική συνέχισε να πιέζει και στο 27’ ο Σαλπιγγίδης έβγαλε για τον Γκέκα ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και να κάνει το 2-0.

Στο 36' από το μακρινό σουτ του Καραγκούνη και στο 43' από την κεφαλιά του Φορτούνη, ο τερματοφύλακας της Αρμενίας αντέδρασε σωστά κρατώντας το σκορ στο 0-1.

Αντίπαλός της ο Μπερεζόφσκι και ο κακός της εαυτός

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αρμενία ανέβασε την απόδοσή της, ενώ ο Φερνάντο Σάντος από την άλλη πλευρά έκανε αλλαγές, αρκετές αλλαγές για να δει σε τι κατάσταση είναι και οι άλλες παίκτες του.

Ο Μχιταριάν στο 51' και στο 55' με τα σουτ του απείλησε όπως και ο Πιτσέλι, αλλά καμία προσπάθεια δεν είχε στόχο.

Η Εθνική στο 70' έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν ο Σαμαράς μπήκε στην περιοχή της Αρμενίας και σπρώχτηκε από τον Χοβσεπιάν και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Ο Σαμαράς ανέλαβε την εκτέλεση της παράβασης, αλλά ο Μπερεζούσκι έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Στο 76', οι Σαμαράς και Σαλπιγγίδης βρέθηκαν μόνοι τους μέσα στην περιοχή της Αρμενίας, αλλά ο Μπερεζούσκι τους νίκησε και τους δύο μπλοκάροντας τη μπάλα.

Η Εθνική μας παρά την μέτρια εμφάνιση στο δευτερο ημίχρονο είχε μια ακόμη ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Στο 86' ο Μπαντοϊάν ανέτρεψε τον Φετφατζίδη μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει για δεύτερη φορά το σημείο του πέναλτι.

Ο Κατσουράνης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Αρμενίας Μπαρεζούσκι απέκρουσε το πέναλτι με εντυπωσιακή εκτίναξη στην δεξιά γωνία.

Η τελευταία καλή ευκαιρία στο ματς ήταν για την Ελλάδα στο 89', όταν ο Φωτάκης δοκίμασε το μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Αρμενία: Μπαρεζούσκι, Χοβσεπιάν, Αρζουμανιάν, Αλεξανιάν (78' Μικογιάν), Αίραπετιάν, Μικρτσιάν, Μικμιταριάν, Γκαζαριάν (89' Σαρκισόβ), Μανογιάν (59' Μπαντοϊάν), Μάρκος (73' Γενισαριάν), Μουσισιάν.

Ελλάδα: Σηφάκης, Παπασταθόπουλος (62' Μάκος), Χολέμπας (60' Τζαβέλλας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης (46' Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (85' Μήτρογλου), Φορτούνης (46' Σαμαράς), Γκέκας (60' Φετφατζίδης).

Το γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου:




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πάει Euro με νίκη (video)"

Leave a reply