[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το πειραματόζωο χάλασε το πείραμα
Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKOΟ διάλογος στην αυλή του δημοτικού σχολείου Κωστακιών Άρτας: «Ψήφισες;» η ερώτηση. «Μαύρισα τους πάνω», η απάντηση! Το πειραματόζωο αντέδρασε. Το πείραμα απέτυχε.

Αυτός που κάποιοι ήθελαν να πτωχοποιείται, να μένει άνεργος να ευνουχίζεται από το όνειρο για μία καλύτερη ζωή, να απαξιώνεται ως πρόσωπο, ως αξιοπρέπεια, και να μην προβαίνει σε καμία αντίδραση, να υφίσταται τα πάντα χωρίς ένα σπασμό, και, συγχρόνως, να ψηφίζει υπέρ εκείνων οι οποίοι τον ακυρώνουν, αντέδρασε.

Έστειλε το μήνυμά του σ’ αυτούς που τον καλούσαν να καταπνίξει την οργή του και να ψηφίσει «χρήσιμα», «λογικά», συναινώντας στη δική του άδικη τιμωρία και στην διαιώνιση της ατιμωρησίας αυτών που μας έφθασαν ως εδώ, αυτών που μας υποχρέωσαν να πληρώσουμε τη διαφθορά και τη ρεμούλα των λίγων, αυτών που μας επιβάλλουν να πληρώσουμε τις τράπεζες δύο φορές, μία για τα τοκογλυφικά τους επιτόκια και άλλη μία –τα 50 δις ευρώ- για τις ζημιές που έπαθαν από το PSI. Αίφνης, ακόμη και ο θυμός τέθηκε εκτός νόμου, χαρακτηριζόμενος αντιδημοκρατικός! Αυτή η στάση πολλαπλασίασε το θυμό. Όπως και η συντονισμένη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες, έστειλε το μεγαλύτερο όγκο διαμαρτυρίας προς αυτόν τον πολιτικό σχηματισμό.

Αποδείχθηκε, συνεπώς, ότι το μεγάλο μέρος του «εκλογικού σώματος»(πειραματόζωου) μπορεί ακόμη να αντιδρά και για πρώτη φορά να διαφεύγει της επιχείρησης ελέγχου της σύγχρονης «βιο-εξουσίας», μιας εξουσίας που πλέον δεν σκοτώνει αλλά περικυκλώνει τη ζωή από άκρη σ’ άκρη, ελέγχοντας αυστηρά τις επιθυμίες, ενώ η όποια απόπειρα απόδρασης καθυβρίζεται και κατασυκοφαντείται. Έχουμε, λοιπόν, όχι μια συναισθηματική αλλά μία μορφή έλλογης αφύπνισης και αντίδρασης. Και η σημερινή Ελλάδα χρειάζεται την ενέργεια αυτής της αφύπνισης, τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας στην προσπάθεια της ανάταξής της και της ανασύστασης της ελληνικής δημοκρατίας και της εθνικής μας κυριαρχίας. Μόνο έτσι η χθεσινή ψήφος θα συνιστά πραγματική έκφραση της πολιτικής βούλησης των πολιτών. Μόνο έτσι ο πολίτης θα είναι ενεργός διαρκώς και όχι πολίτης αλά καρτ. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εκδημοκρατισθεί το πολιτικό σύστημα και η ελληνική κοινωνία θα επανεύρει τις απολεσθείσες συλλογικότητες και αξίες της.

Γιατί, τελικά, χωρίς την κοινωνία καμία κυβέρνηση ούτε συγκυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι, εδώ που φθάσαμε. Συνεπώς, έχουμε ένα μήνυμα αλλαγής του πολιτικού συστήματος. Μάλιστα, αν χθες είχαμε την αποδοκιμασία όσων συμμετείχαν στις κυβερνήσεις των «μνημονίων», εκείνοι που τώρα θα δοκιμαστούν θα είναι οι λεγόμενοι «νικητές» των χθεσινών εκλογών, οι οποίοι θα κληθούν να δείξουν τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες τους σ’ ένα περιβάλλον ιδιαίτατα κρίσιμο για τη χώρα. Τώρα θα φανεί αν η ψήφος διαμαρτυρίας θα καταστεί ψήφος θέσης. Γιατί οι πολίτες δεν θέλουν «κατανόηση» των προβλημάτων τους αλλά λύσεις.


Υ.Γ. Για τους ναζιστές ο κόσμος που τους ψήφισε θα καταλάβει γρήγορα ότι η απόπειρα διαμαρτυρίας μέσω αυτών δεν είναι άμοιρη κινδύνων.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το πειραματόζωο χάλασε το πείραμα"

Leave a reply