[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νταλάρα: ''Η ΕΚΤ θα χρεοκοπήσει αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ''
Κυριακή 27 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Διαβάστε τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο Τσάρλς Νταλάρα σχετικά με το κόστος μίας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ


Το κόστος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν μη διαχειρίσιμο ξεπερνώντας πιθανότατα τα 1 τρισ. ευρώ τόνισε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο γενικός διευθυντής του IIF, Tσαρλς Νταλάρα.

Σύμφωνα με τον Νταλάρα οι προηγούμενες προβλέψεις του ινστιτούτου είναι πλέον ξεπερασμένες ενώ τόνισε πως όσοι θεωρούν πως η Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία είναι έτοιμες για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο πρέπει να επανεξετάσουν την άποψή τους.

Η έκθεση της ΕΚΤ στο ελληνικό χρέος είναι διπλάσια από τα ίδια τα κεφάλαιά της, γεγονός που, σύμφωνα με τον επικεφαλής του IIF, την καθιστά ανίκανη να παράσχει ρευστότητα και σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ευρωζώνης.

''Η ΕΚΤ θα είναι χρεοκοπημένη'', εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, τόνισε ο Νταλάρα. ''Η Ευρώπη θα έπρεπε πρώτα και κατά προτεραιότητα να ανακεφαλοποιήσει την κεντρική της τράπεζα''.

Σύμφωνα με τον Νταλάρα ''η ελληνική οικονομία μπορεί να βοηθηθεί με επιπλέον 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε για πολύ μέτρια ποσά σε σχέση με αυτά που είναι ήδη στο τραπέζι'' πρόσθεσε.

''Ένα μικρός κλάδος ελαίας προσεκτικά καθορισμένος, λεπτός στην παρουσίασή του, όχι ως μία εναλλακτική στις μεταρρυθμίσεις αλλά ως μία αναγνώριση πως ορισμένα στοιχεία του προγράμματος δεν ήταν καλά σχεδιασμένα, θα ήταν σοφή σκέψη και θα έκανε όσο το δυνατό νωρίτερα'' συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ινστιτούτου.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νταλάρα: ''Η ΕΚΤ θα χρεοκοπήσει αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ''"

Leave a reply