[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής της Super League
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ολυμπιακός - Αστέρα Τρίπολης 1-0 



Το καταπληκτικό γκολ του Χολέμπας στο 43ο λεπτό είναι το μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός που θα έχουν να θυμούνται οι φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρέθηκαν το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου 2012 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη συνάντηση με τον Αστέρα Τρίπολης.



Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν την αρκαδική ομάδα 1-0 με το τέρμα του «Γερμανού» αμυντικού, σημείωσαν την έκτη συνεχή νίκη στις ισάριθμες αγωνιστικές του πρωταθλήματος αλλά αποδοκιμάστηκαν από το κοινό τους, που δεν έμεινε ικανοποιημένο από την εμφάνισή τους. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι εμφάνισαν σημάδια κόπωσης, απολύτως φυσιολογικά πάντως μετά την υπερπροσπάθεια στον αγώνα της Τετάρτης με την Άρσεναλ. Να σημειωθεί ότι από τον αγωνιστικό χώρο αποχώρησαν τραυματίες ο Χολέμπας και ο Ιμπαγάσα, ενώ ο Αστέρας είχε τη μεγάλη ευκαιρία του με τον Καλαντζή, που «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι του Κάρολ στο 82΄.

Απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του εφετινού πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις κι ευκαιρίες. Το πελοποννησιακό συγκρότημα με σωστή τακτική είχε μπλοκάρει τα άκρα και τον άξονα, με αποτέλεσμα οι όποιες απειλές για την εστία του Φούλοπ να προέρχονται από «στημένες μπάλες». Σε μια τέτοια φάση οι παίκτες του Ζαρντίμ απείλησαν με τον Μασάντο στο 20΄, αλλά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Αστέρα. Στο 43΄ όμως ο Φούλοπ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στον «κεραυνό» του Χολέμπας, που δέχθηκε την μπάλα από τον Ιμπαγάσα σε «κομπίνα» από φάουλ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα σπάνιο περιστατικό, καθώς στο ίδιο λεπτό (51ο) ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές! O Τοροσίδης πέρασε στη θέση του Χολέμπας, που είχε πρόβλημα στον δικέφαλο του δεξιού ποδιού και ο Φουστέρ αντικατέστησε τον Ιμπαγάσα, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Ο χρόνος κύλησε στη συνέχεια με ανούσιο παιχνίδι, η εξέδρα εκνευρίστηκε και αποδοκίμασε, για να «ανάψει» το ματς μετά το 80ο λεπτό. Στο σημείο εκείνο ο Τζιμπούρ «έστρωσε» την μπάλα στον Φουστέρ, στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Φούλοπ πρόλαβε τον μέσο του Ολυμπιακού.

Στο 82΄, σε σέντρα του Φραγκουλάκη ο Καλαντζής έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Κάρολ, ενώ στο 85΄ ο Ράγιος πήρε την πάσα σε εκτέλεση φάουλ και σούταρε από εξαιρετική θέση, με την προσπάθειά του να κοντράρεται σωτήρια από κάποιο πόδι αμυντικού. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία ενός αγώνα που το φίλαθλο κοινό αλλά και οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας θα θελήσουν να ξεχάσουν γρήγορα.


Skoda Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-2


Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την αγωνιστική ανάκαμψη που εμφάνισε στον αγώνα με την Τότεναμ, περνώντας από τα «Πηγάδια» με νίκη (2-1) επί της Ξάνθης.




Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μαρκόφσκι στο 7΄, αλλά οι «πράσινοι» απάντησαν με δύο γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 26ο και 29ο λεπτό. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου αιφνιδίασε τους «πράσινους» στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν από μπαλιά του Μαρσελίνιο οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού ολιγώρησαν και ο Μαρκόφσκι «εκτέλεσε» από κοντά τον Καρνέζη.

Περιέργως, όμως, μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι έδωσαν πολλά μέτρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος αντέδρασε, πήρε τον έλεγχο του αγώνα χάρις στην παραγωγική δουλειά της μεσαίας γραμμής του, πίεσε και τελικά έφτασε στην ανατροπή.

Αφού ο Τοτσέ απέτυχε να ισοφαρίσει στο 10΄ από τα 11 μέτρα, όταν ο Βιβιανί απέκρουσε το «αχρείαστο» πέναλτι που είχε κάνει ο έμπειρος Βάλλας, ήρθε η ώρα του Χριστοδουλόπουλου: ο διεθνής επιθετικός ισοφάρισε στο 26΄ μετά από πάσα του Ζέκα, εν΄ψ στο 29΄ βρήκε «ανοιχτή» την αντίπαλη άμυνα και με «ζυγισμένο», φαλτσαριστό σουτ έκανε το 2-1 για την Παναθηναϊκό.

Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να κυριαρχούν και στο β΄ ημίχρονο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 51΄ σε φάση διαρκείας και πριν ο Τοτσέ σκοράρει από θέση οφ σάιντ. Έκτοτε οι παίκτες του Φερέιρα προσπάθησαν και τελικά κατόρθωσαν να διαφυλάξουν τα κεκτημένα, αφού προηγουμένως ο Καρνέζης απέκρουσε τη «βολίδα» του Πλατέλλα στο 74΄ και στις καθυστερήσεις το σουτ του Μάνταλου έφυγε άουτ



Άρης - Πλατανιάς 0-2



Στην τέταρτη θέση της Σούπερ Λίγκας «σκαρφάλωσε» ο Πλατανιάς μετά τη νέα μεγάλη νίκη που σημείωσε, αυτή τη φορά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη με 2-0.



Η ομάδα που πριν από 17 μήνες αγωνιζόταν στη Γ΄ εθνική αλλά φέτος εκπλήσσει με την παρουσία της στη Σούπερ Λίγκα, πήρε τους τρεις βαθμούς χάρις στα γκολ των Κάλαϊτζιτς (36΄) και Ουντότζι (66΄).

Ο Αρης είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 17΄, αλλά το τελείωμα του Ασλανίδη που βρέθηκε σε εξαιρετική θέση ήταν απογοητευτικό. Προϊόντος του χρόνου και βλέποντας ότι οι γηπεδούχοι δεν τους απειλούσαν, οι παίκτες του Πλατανιά αναθάρρεψαν και άρχισαν να βγαίνουν μπροστά, «προειδοποιώντας» στο 28ο λεπτό με τον Κάλαϊτζιτς, που σούταρε ελάχιστα άουτ. Στο 36΄, όμως, ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν λάθεψε, όταν σε γρήγορα εκδηλωμένη επίθεση μετά από «κλέψιμο» της μπάλας στη μεσαία γραμμή άνοιξε το σκορ με διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση και, όχι οργανωμένα πάντως, άρχισαν να πιέζουν την εστία του Πλατανιά. Στο 55΄ Καπετάνος και Αγκάνθο δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν σε διαδοχικές προσπάθειες στην ίδια φάση και στο 61΄ ο Σουνάς ξέφυγε ωραία από τα στόπερ των φιλοξενούμενων αλλά σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αντί για το 1-1, όμως, έγινε το 0-2. Σε υποδειγματική αντεπίθεσή τους στο 66΄ οι παίκτες του Χατζηνικολάου «πάγωσαν» για δεύτερη φορά το «Κλεάνθης Βικελίδης», όταν ο Ουντότζι πήρε την «ασίστ» στο δεύτερο δοκάρι και απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, «σφραγίζοντας» το τελικό αποτέλεσμα και υπογράφοντας τη σημαντικότερη, έως τώρα, νίκη στην ιστορία της ομάδας του.



ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 1-2



Μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 2-1 πήρε ο Πανιώνιος στους «Ζωσιμάδες» επί του ΠΑΣ Γιάννινα, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα από το γκολ του Ιλιτς.


Ο Πανιώνιος πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του και με τη σημερινή του νίκη απέδειξε ότι η εφετινή του πορεία μόνο τυχαία δεν είναι. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου πανηγύρισε την 5η του νίκη σε έξι αγώνες, χάρη στα τέρματα των Γουνδουλάκη με πέναλτι στο 36ό λεπτό και του Λαμπρόπουλου στο 71ο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με τον Ίλιτς στο 2ο λεπτό μετά από μπαλιά του Κοροβέση. Μετά το γκολ οι παίκτες του ΠΑΣ πίεσαν περισσότερο την άμυνα των «κυανέρυθρων» κι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0 στο 14ο λεπτό πάλι με τον Ιλιτς (σουτ άουτ), ενώ στο 28΄ ο Γεωργίου βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Περιστερίδη, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 35΄ με το πέναλτι του Γουνδουλάκη (ανατροπή του Πάντου στον Καμπάνταη) το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πάλι ο Καμπάνταης έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-2.

Το ματς κρίθηκε στο 71΄ με το γκολ του Λαμπρόπουλου (κεφαλιά), ενώ στο 76΄ οι Νεοσμυρνιώτες πέτυχαν κι άλλο τέρμα με την κεφαλιά του Κούρου, χωρίς, όμως, να μετρήσει, καθώς διαιτητής και βοηθός δεν είδαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή μετά την κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού του Πανιωνίου και την παρέμβαση του δοκαριού.




ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-1



Ο ΠΑΟΚ μετρούσε τρεις συνεχείς νίκες μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, ωστόσο απόψε κατέγραψε την πρώτη ισοπαλία του στο πρωτάθλημα αναδειχθείς ισόπαλος του ΟΦΗ με 1-1 στο «Γεντί Κουλέ».



Οι Κρήτες προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με τον Παπάζογλου, για να ισοφαρίσει στο 18΄ ο Φωτάκης. Από το 41΄ οι Θεσσαλονικείς αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γλύκου, ο οποίος ήταν «αρνητικός» πρωταγωνιστής για την ομάδα του. Στη φάση του 1-0 ο Παπάζογλου κέρδισε την κεφαλιά μέσα από τα χέρια του, ενώ στο 41ο λεπτό αποβλήθηκε όταν υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας στην περιοχή τον Κουτσιανικούλη. Ο Χακόμπο, όμως, αν και «κρύος» μάντεψε την πρόθεση του Σίσιτς και απέκρουσε την εκτέλεση του Σλοβένου.

Ως το σημείο της αποβολής ο «Δικέφαλος» ήταν καλύτερος. Εκτός της ισοφάρισης του Φωτάκη από λάθος του Χαριτωνίδη, είχε τον έλεγχο του αγώνα και πίεζε τους γηπεδούχους, αλλά το σφάλμα του Έλληνα τερματοφύλακα άλλαξε τις ισορροπίες. Παρ΄ όλα ταύτα η ποιοτική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ επέτρεπε στην ομάδα του (τιμωρημένου) Γιώργου Δώνη να διατηρεί το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.
Στο 55΄, μάλιστα, λίγο έλειψε να κάνει το 1-2, όταν από λάθος του Γουναρίδη ο Λάζαρ δεν πρόλαβε να πλασάρει, καθώς τον «έκοψε» σωτήρια ο Χαριτωνίδης. Οι Θεσσαλονικείς είχαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία, στο 74΄, όταν ο Αθανασιάδης δεν πλάσαρε ανάλογα με την κλάση του. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βάντο, αλλά ο χρόνος δεν έφτανε στον ΠΑΟΚ που άφησε δύο βαθμούς στο Ηράκλειο και αν ο Ολυμπιακός νικήσει αύριο τον Αστέρα Τρίπολης θα αυξήσει τη διαφορά του από τον «Δικέφαλο» στους πέντε. 



ΑΕΚ - Κέρκυρα 1-1



Για 6ο συνεχόμενο ματς η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο πρωτάθλημα, παρέμεινε ουραγός στη βαθμολογία και ο κίνδυνος του υποβιβασμού, όσο κι αν αυτό ακούγεται παράξενο, είναι, πλέον, ορατός. Το τελικό 1-1 με την Κέρκυρα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ήταν η πρώτη εκτός έδρας συγκομιδή για τους «Φαίακες», ενώ για την Ένωση η 4η ήττα (έχει και 2 ισοπαλίες).



Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους και στάθηκαν άτυχοι στο 13΄ όταν το σουτ του Λαγού από καλή θέση στην περιοχή έφυγε λίγο άουτ. Η πιο κλασική ευκαιρία, για τους παίκτες του Μανώλη Παπαδόπουλου, χάθηκε στο 17΄, με την κεφαλιά του Κατίδη να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αναστασόπουλου.

Οι «Φαίακες» έφτασαν στο γκολ στην πρώτη επίσκεψή τους στην αντίπαλη εστία. Από εκτέλεση φάουλ του Γιάντση στο 30΄, ο Βενέτης με κεφαλιά «έγραψε» το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά ο Αναστασόπουλος απέκρουσε το σουτ του Λαγού στο 58΄. Ακολούθησε η σπουδαία ευκαιρία για την Κέρκυρα στο 63΄ με τον Αραμπατζή να αποκρούει το σουτ του Μπάρκογλου και στο 74΄ έγινε το 1-1. Ο Κατίδης έβγαλε τη σέντρα, ο Αναστασόπουλος δεν έκανε καλή έξοδο και έχασε την μπάλα υπό την πίεση του Φουρτάδο, με αποτέλεσμα ο Παυλής να τη στείλει στα δίχτυα (1-1).



Βέροια - Ατρόμητος 2-2



Τα πάνω κάτω έφερε η Βέροια στο φινάλε του αγώνα με τον Ατρόμητο. Η ομάδα της Ημαθίας, που μέχρι το 89΄ έχανε με 2-0 από τους «κυανόλευκους», κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να πετύχει ισάριθμα γκολ και να πανηγυρίσει το βαθμό της ισοπαλίας (2-2), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.



Ο Ατρόμητος παρέμεινε για 4η αγωνιστική χωρίς νίκη (τρεις ισοπαλίες και μία ήττα). Προηγήθηκε με πρώτο γκολ του Καραμάνου σε επίσημο ματς (13΄) και στο 31΄ με το αυτογκόλ του Γεωργέα έγινε το 0-2. Η «Βασίλισσα του Βορρά» προερχόταν από δύο διαδοχικές νίκες (ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικός) και μία ισοπαλία. Για 89 λεπτά φάνηκε ότι το μικρό σερί που είχε θα σταματούσε, αλλά αποδείχθηκε «επτάψυχη» και έμεινε για 4ο ματς αήττητη.

Το γρήγορο γκολ του Καραμάνου στο 13΄ (πρώτο του σε επίσημο ματς με την φανέλα του Ατρόμητου) έδωσε μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα στο συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και με τη συμπλήρωσε μισής ώρας πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο αρχηγός των γηπεδούχων, Νίκος Γεωργέας, έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (31΄) και χάρη στην εξέλιξη αυτή οι Περιστεριώτες έβαλαν τις βάσεις για το «τρίποντο».

Στο δεύτερο μέρος οι «κυανόλευκοι» έριξαν το ρυθμό τους, παρ’ όλα αυτά δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους. Στο 79΄ σημειώθηκε η καλύτερη ευκαιρία της Βέροιας, με τον Λαζαρίδη να «παίρνει τη μπουκιά από το στόμα» του Ιωάννου, που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει, ο Καφές με κεφαλιά στο 89΄ μείωσε σε 2-1 για τη Βέροια και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαργκάν διαμόρφωσε το τελικό 2-2.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής της Super League"

Leave a reply