[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Συρία καταγγέλλει συνωμοσία της Δύσης
Κυριακή 13 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Κατηγορίες κατά των ΗΠΑ και των άλλων δυτικών χωρών για συνωμοσία και υπόθαλψη τρομοκρατών εξαπέλυσε χθες η Συρία. Το καθεστώς Άσαντ συνδέει τις βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό και το Χαλέπι με τρομοκράτες και αντάρτες που σχετίζονται με την αλ Κάιντα

«Οι δυτικές χώρες και οι ΗΠΑ, που δημιούργησαν συμμαχίες για να εξαπολύσουν πολέμους με το πρόσχημα της μάχης κατά της τρομοκρατίας, τώρα συμμαχούν με τους τρομοκράτες που αντιμετωπίζει η Συρία», δήλωσε ο Σύρος υπουργός Ενημέρωσης Άντναν Χάσαν Μαχμούντ σε δημοσιογράφους στη Δαμασκό.

Ο ίδιος σημείωσε ότι επιθέσεις, όπως η διπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκε την Τετάρτη στη Δαμασκό από την οποία έχασαν τη ζωή τους 55 άνθρωποι, αποδεικνύουν ότι στοιχεία που συνδέονται με την αλ Κάιντα βάζουν στο στόχαστρό τους τη Συρία.

«Η κλιμάκωση της τρομοκρατίας με τη χρήση παγιδευμένων με τόνους εκρηκτικών αυτοκινήτων που βάζουν στο στόχαστρό τους τον συριακό λαό (…) είναι η συνέχεια της αιματηρής τρομοκρατικής τακτικής που χρησιμοποιούν ένοπλες ομάδες και η αλ Κάιντα με τις δυτικές χώρες που τις στηρίζουν με όπλα και χρήματα», κατήγγειλε ο Μαχμούντ.

Στο μεταξύ τέσσερις άμαχοι και τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες σε βίαια επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Συρίας, παρά την παρουσία στη χώρα των παρατηρητών του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 145 παρατηρητές - από σύνολο 300 - έχουν αναπτυχθεί στη Συρία για να εποπτεύσουν την εφαρμογή της εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ στις 12 Απριλίου. Ένας απολογισμός του Παρατηρητηρίου αναφέρει ότι 938 άνθρωποι, ανάμεσά τους 662 άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εκεχειρίας.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Συρία καταγγέλλει συνωμοσία της Δύσης"

Leave a reply