[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Δυο μονάχα ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, κάτι που σημαίνει είτε ότι χαλαρώνετε είτε ότι τρέχετε να προλάβετε και όλες τις προηγούμενες.


Τα καλά νέα είναι ότι και οι δύο καινούριες ταινίες έχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για να τραβήξουν την προσοχή σας. Από τη μία η πολυαναμενόμενη - κωμική- κινηματογραφική εκδοχή της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «21 Jump Street» και από την άλλη η νέα κωμωδία του Χρήστου Δήμα «Poker Face» με τους Αλκη Κούρκουλο, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Εύη Σαουλίδου και Αντώνη Καφετζόπουλο. Η εβδομάδα έχει και Outview Film Festival - με ανανεωμένο πλούσιο πρόγραμμα και εκπλήξεις, το αγαπημένο Gay & Lesbian φεστιβάλ ταινιών επιστρέφει δυναμικά για να ταρακουνήσει τις αντιλήψεις - και τις προκαταλήψεις- σας. Μην το χάσετε, έχει γίνει πλέον απαραίτητο!

21 Jump Street
Των Φιλ Λορντ, Κρις Μίλερ. Κωμική περιπέτεια, 2012, ΗΠΑ. 1 ώρα και 49 λεπτά. Με τους: Τζόνα Χιλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μπρι Λάρσον
Τα χρόνια περνούν και οι καιροί αλλάζουν, οπότε αν δε σας λέει τίποτα ο τίτλος «21 Jump Street», μάλλον είστε νέοι. Δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο ήταν όντως εμβληματική η σειρά από τα 80s ή αν απλά παρείχε την ευκαιρία να παρελάσουν ωραία αγόρια, όπως ο Τζόνι Ντεπ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, κηρύττοντας τον δρόμο της “καλής και ηθικής ζωής” (ακόμα και ο Μπραντ Πιτ είχε κάνει εμφάνιση). Αλλά δεν έχει και πολύ σημασία - είναι πλέον ακέραιο highlight της τηλεοπτικής νιότης (κάποιων από) μας! Στην κινηματογραφική εκδοχή της σειράς, έχουν επίσης αλλάξει πολλά. Ακόμα και για τους πρωταγωνιστές Σμιτ και Τζένκο, οι οποίοι αποφοιτούν κάποια στιγμή στα 00s και μετά από κάποια χρόνια βρίσκονται undercover σε ένα σχολείο, όπου δεν μπορούν να αναγνωρίσουν καν τις βασικές «φυλές» του, όπου όλοι μιλούν για οικολογία και περηφανεύονται που είναι nerds.




Η μεγάλη ανατροπή, όμως, έχει να κάνει με την αντιστροφή των ρόλων: ξαφνικά ο φουσκωμένος αθληταράς Τζένκο αποβάλλεται από τον κύκλο των cool και τη θέση του παίρνει ο, μέχρι τότε, περιθωριακός, χοντρούλης Σμιτ. Αν εξαιρέσει κανείς κάποιες ελάχιστες, αλλά ομολογουμένως αστείες, προσπάθειες εναρμόνισης με το σύγχρονο πνεύμα, το «21 Jump Street» δεν είναι τίποτα παραπάνω από τη διαιώνιση του παραδοσιακού άξεστου σεξιστικού χαβαλέ, με ανέκδοτα για γεννητικά όργανα, σπασικλάκια και γκόμενες. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα και κακό. Ο Τζόνα Χιλ είναι αποδεδειγμένα πλέον από τις πιο πηγαία αστείες φιγούρες του αμερικανικού σινεμά και η αντίστιξή του με τον -και καλά- γόη, αλλά χαζοχαρούμενο Τσάνινγκ Τέιτουμ λειτουργεί υπέροχα. Ε, βάλτε στο μιξ κι ένα πάρτυ, πολλές γκάφες, μερικούς τατουαζο-ντίλερς και κάτι κάμεο-εκπλήξεις, και την έχεις περάσει φίνα την ώρα σου.



Poker face
Του Χρήστου Δήμα. Κωμωδία, 2012, Ελλάδα. 1 ώρα και 37 λεπτά. Με τους: Άλκη Κούρκουλο, Εύη Σαουλίδου, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Αντώνη Καφετζόπουλο

Η Νίκη μεγαλώνει με τον πατέρα της Φανούρη και τους φίλους του, μια παρέα τζογαδόρων, οι οποίοι της μαθαίνουν όλα τα μυστικά του πόκερ. Ο άσσος στο μανίκι της Νίκης είναι ένας μπλε παπαγάλος, το «Χάρισμα», που της φέρνει όλη την τύχη του κόσμου. Όταν ένα αγοράκι κερδίσει, με ύπουλο τρόπο, το Χάρισμα σε μια παρτίδα πόκερ, η Νίκη περνά απότομα στο σύμπαν της γκίνιας. Μέχρι που, ενήλικη πια, ξανασυναντά τον παλιό της φίλο, πρωταθλητή πλέον του πόκερ με το ψευδώνυμο «Αδιάβροχος», και αποφασίζει να διεκδικήσει τη χαμένη της ζωή. Αν δεν απατώμαι, πρόκειται για πραγματικά βιώματα της σεναριογράφου Άσπας Καλλιάνη, κάτι που αυξάνει το θαυμασμό για την καλογραμμένη ιστορία της - η ταινία όμως του Χρήστου Δήμα δεν καταφέρνει να απογειώσει το χαριτωμένο υλικό της. Βλέπεις την πρόθεση, οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι απλά αξιολάτρευτοι (εκτός από την, συνήθως αποτελεσματική, Σαουλίδου που εδώ φαίνεται έξω από τα νερά της), η σκηνή με την επιστροφή του Αντώνη Καφετζόπουλου από τη φυλακή κλέβει την παράσταση και, για τους γνώστες του πόκερ, μοιράζεται πολύ χαρτί. Το “Poker Face” χρειαζόταν όμως συνολικά λίγο ακόμα… Χάρισμα. Ιδίως, πρέπει να σημειώσω, στον τομέα της ενδυματολογικής επιμέλειας: παράταιρη και χωρίς καθόλου αγάπη για τους ηθοποιούς.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ταινίες της εβδομάδας"

Leave a reply