[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Διεθνής οργή για τη σφαγή παιδιών στη Συρία
Κυριακή 27 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Αυξάνονται οι πιέσεις στο καθεστώς Ασαντ από διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις
Κράτη της Δύσης πιέζουν να υπάρξει αντίδραση στη σφαγή στην πόλη Χούλα της Συρίας, με τις ΗΠΑ να καλούν να μπει τέλος στη «διακυβέρνηση φόνου» του προέδρου της χώρας Μπασάρ Αλ-Ασαντ.

Ευρωπαϊκή Ενωση, Αραβικός Σύνδεσμος, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία δήλωσαν σοκαρισμένες για τη σφαγή και ζήτησαν να αυξηθούν οι πιέσεις στην κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Ο ΟΗΕ ζήτησε από τη Δαμασκό να σταματήσει τη χρήση βαρέων όπλων σε κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Γουίλιαμ Χέιγκ, κάλεσε να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσα στην εβδομάδα.

Ο Γ. Χέιγκ δήλωσε ότι η Βρετανία βρίσκεται σε συνομιλίες με τους εταίρους της για μια «ισχυρή διεθνή απάντηση».

«Βασική μας προτεραιότητα είναι να υπάρξει ένας πλήρης απολογισμός για αυτό το φρικτό έγκλημα και να εξασφαλίσουμε ότι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν οι ένοχοι» είπε ο Βρετανός υπουργός.

Μάλιστα, ο βρετανός υπουργός καλεί τη Δευτέρα τον σύρο επιτετραμμένο στο Λονδίνο, ζητώντας εξηγήσεις για την επέμβαση στην πόλη Χούλα.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ δήλωσε ότι θα απαγορευτεί η συμμετοχή στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες σε μέλη του καθεστώτος Ασαντ.

Ο Νικ Κλεγκ δήλωσε στον Αντριου Μαρ του BBC ότι, αν βρεθεί πως κάποιο μέλος της Συριακής Ολυμπιακής αντιπροσωπείας πρόσκειται στο καθεστώς, θα του απαγορευτεί η είσοδος στη Βρετανία.

Για μια «κατάφωρη παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας» έκανε λόγο ο γγ του ΟΗΕ και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν.

Η Χίλαρι Κλίντον μίλησε για «θηριωδία» και πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον θα αυξήσει την πίεση στον «Ασαντ και την παρέα του», λέγοντας ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την εξουσία.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι θα κάνει τα απαραίτητα βήματα, προκειμένου να υπάρξει μια νέα συνάντηση των Φίλων της Συρίας

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε τον θάνατο τουλάχιστον 92 ανθρώπων στη Χούλα, ανάμεσά τους και 32 παιδιών κάτω των δέκα ετών.

Η συριακή κυβέρνηση διαψεύδει ότι ευθύνεται για τη σφαγή και κατηγορεί για τους θανάτους «ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις» που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

«Γυναίκες, παιδιά και υπερήλικες δολοφονήθηκαν. Αυτή δεν είναι η σφραγίδα του ηρωικού συριακού στρατού» είπε στους δημοσιογράφους στη Δαμασκό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζιχάντ Μακντέσι.

Η πόλη Χούλα δέχθηκε συνεχείς βομβαρδισμούς από τον συριακό στρατό, μετά από διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη την Παρασκευή.

Την οργή της εξέφρασε και η UNICEF (Διεθνές Εκτακτο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά).

«Αυτό το φρικτό έγκλημα εις βάρος τόσο μικρών παιδιών που δεν παίρνουν καθόλου μέρος σε αυτές τις μάχες υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της εξεύρεσης λύσεων στη συριακή διένεξη. Τέτοια σφαγή δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη»
αναφέρει η εκπρόσωπος του εκτελεστικού διευθυντή της οργάνωσης, Σάρα Κρόου, σε ανακοίνωσή της.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου θα συζητήσουν για την κατάσταση στη Συρία σε σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ στις 2 Ιουνίου, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Οργανισμού.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Διεθνής οργή για τη σφαγή παιδιών στη Συρία"

Leave a reply