[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αυστραλία: Εκκληση για ειδική άδεια εργασίας σε Ελληνες μετανάστες
Κυριακή 27 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Εκκληση για χορήγηση «ειδικής άδειας εργασίας» σε Ελληνες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, απηύθυνε προς την αυστραλιανή κυβέρνηση ο ομογενής υπουργός της Βόρειας Επικράτειας, Κώστας Βατσκαλής.

Ο κ. Βατσκαλής τόνισε πως στη Βόρεια Επικράτεια, όπου σύντομα ξεκινά ένα τεράστιο έργο παροχής φυσικού αερίου, θα υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού και «είναι λογικό να δοθεί η δυνατότητα σε Ελληνες να καλύψουν το κενό».

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο ABC «το πρόσωπο της ελληνικής παροικίας της Αυστραλίας αλλάζει» αφού, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα επιστρέφουν στην Αυστραλία πρώην ομογενείς που είχαν, εδώ και χρόνια, παλιννοστήσει στην Ελλάδα.

Το ABC επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, σύμφωνα με τα οποία 280 πρώην ομογενείς επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Αυστραλία τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Πρόκειται για οικογένειες και ειδικευμένους εργάτες.

Ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Ντάργουϊν, Βασίλης Ανοιχτομάτης, δήλωσε ότι τους τελευταίους έξι μήνες καταφθάνουν στην πόλη του περίπου δέκα Ελληνες από την Ελλάδα κάθε εβδομάδα.

«Κυρίως είναι οικογένειες αλλά υπάρχει και τεράστιο ενδιαφέρον» λέει ο κ. Ανοιχτομάτης και προσθέτει: «Καθημερινά λαμβάνω πολλά τηλεφωνήματα απελπισμένων από την Ελλάδα που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία».

Ο κ. Βατσκαλής, είναι ταυτόχρονα υπουργός Υγείας, Οικογενειακών Υποθέσεων, Προστασίας Ανηλίκων, Πρωτογενούς Βιομηχανίας, Αλιείας και Φυσικών Πόρων.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αυστραλία: Εκκληση για ειδική άδεια εργασίας σε Ελληνες μετανάστες"

Leave a reply