[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η αλήθεια
Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKOΟι εκλογές της 6ης Μαΐου έδειξαν ότι το πειραματόζωο μπορεί να χαλάσει το πείραμα. Οι Έλληνες απέδειξαν ότι μπορεί να είναι τα θύματα της παγκόσμιας αλλά και της ελληνικής κρίσης, αλλά δεν δέχονται να είναι θύματα που συναινούν στις οδύνες, που τους επιβάλλονται, με τιμωρητικό και σαδιστικό τρόπο. Και να που μας βάζουν ξανά στο δοκιμαστικό σωλήνα των εκλογών. Γιατί; Γιατί κατά την αντίληψή τους «η ψήφος πρέπει να διορθωθεί» με καταλύτη τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό.

Ήδη η κ. Λαγκάρντ και ο άλλος επικυρίαρχος, ο κ. Σόιμπλε μας κουνούν το δάκτυλο και μας υποδεικνύουν τι να ψηφίσουμε, αγνοώντας για μία ακόμη φορά ότι οι δηλώσεις αυτές πληγώνουν το πατριωτικό φιλότιμο των Ελλήνων, τονώνοντας την ψήφο διαμαρτυρίας και αγανάκτησης. Γιατί οι απελπισμένοι, οι απόκληροι, οι καταδικασμένοι στην ανεργία και στην ανέχεια δεν φοβούνται ούτε την έξοδο από το ευρώ ούτε τη χρεοκοπία, γιατί τις έχουν ήδη υποστεί. Αυτό που τους έχει απομείνει είναι η αξιοπρέπεια, η υπερηφάνεια, αλλά θέλουν κι αυτές να τις αφαιρέσουν. Όλοι, όμως, γνωρίζουν πια που οφείλεται η σημερινή ελληνική τραγωδία.

Η γερμανική κυβέρνηση φοβάται, αναφέρουν οι «New York Times», ότι αν φανεί υποχωρητική στην Ελλάδα τότε θα ακολουθήσουν ανάλογα αιτήματα χαλάρωσης της δημοσιονομικής πολιτικής όχι μόνο από τις πιο αδύναμες οικονομίες, όπως η Πορτογαλία, αλλά και «από γίγαντες όπως η Ισπανία και η Γαλλία». Για αυτό και επιμένει στη σκληρή γραμμή προς την Αθήνα.

Με άλλα λόγια, χάριν της ψυχωσικού χαρακτήρα εμμονής των Γερμανών ηγετών στην αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική της άγριας λιτότητας, η Ελλάδα κινδυνεύει να καταστραφεί. Το βλέπουν πλέον όλοι. Γι’ αυτό εκείνο που χρειαζόμαστε είναι χρόνος. Το κλίμα αλλάζει στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να κερδίσουμε χρόνο και να δημιουργήσουμε ένα ευρωπαϊκό ρεύμα, αρχίζοντας από τον ευρωπαϊκό νότο, εναντίον της πολιτικής των Μνημονίων και της λιτότητας. Για να συμβεί αυτό πρέπει να αποκτήσουμε ηγέτες που να μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος των σημερινών κρίσιμων περιστάσεων.

Όσο για τους εκβιασμούς, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τη φοβούνται και οι Γερμανοί, γιατί ο κίνδυνος της εξόδου μιας χώρας από το ευρώ περιπλέκει τα πράγματα καθώς τα οικονομικά συμφέροντα Ελλάδας και της ευρωζώνης είναι στενά συνδεδεμένα, αναφέρουν οι «New York Times». Συγκεκριμένα, «Αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη θα ήταν πιθανότατα ανίκανη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όμως σε αυτή την περίπτωση η ΕΚΤ θα έχανε σχεδόν το σύνολο των κεφαλαίων της προκειμένου να απορροφήσει τις ζημιές για τις υπόλοιπες χώρες».

Συμπέρασμα, «όλες οι πλευρές έχουν περισσότερα να χάσουν κι έτσι το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις όποιες και αν είναι οι πολιτικές δυνάμεις που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα». Αυτή είναι η αλήθεια και μόνο αυτή.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...